Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj děvčata,
já dnes byla u pana doktora na onkocytologii čípku a protože mám pořád strach, že je něco v nepořádku, tak mi pro jistotu udělal UTZ a vše je O.K. jsme 9tt5d a máme 33mm a srdíčko nám tluče, už to taky konečně pomalu vypadá jako člověk…:-)
Hako, to je fakt divné, já už mám za sebou asi 4 nebo 5 utz, takže fakt vím, že je všechno v pohodě.
25.2. jdeme na krev na screening a 10.3. máme NT, tak snad všechno dobře dopadne.
No, nechci se vytahovat, ale když koukám jak se některé trápíte¨… tak je mi Vás docela líto, mě naštěstí žádné velké nevolnosti netrápí, jo, sem tam se mi udělá krapet špatně, nebo nemám chuť jíst, ale jinak v pohodě - slyšela jsem, že nevolnosti jsou více při holkách, takže možná bude kluk…:-) a¨je fakt, že já to nějak tak vnitřně cítím, že by to mohl být klučina, tak uvidíme.
Tak zatím se mějte pěkně a opatrujte mrňousky v pupíku ![]()
Krásné ráno koťata,
Maufí, já byla v pokušení si něco koupit už cestou z NT , ale pak jsem se rozhodla že počkám až do pondělka do výsledků z krve. Pokud bude všecho v pořáku opradu začnu pomaloučku nakupovat. Na pověry kašlu. Jednak se na to moc těším, jednak to pak nebude taková darda na penízky a taky budu mít dost času vybrat opravdu jen to nej… ![]()
Každopádně si budu muset jít co nejdřív koupit těhotenskou podprdu , protože mám z B už C možná i D, takže když obleču některou s těch co mám, prsa mně všude tečou ven, ještě že se teď nosí svetry a mikyny a není to vidět. Jo a taky si chci koupit ten kojící polštář. Snažím se spávat tak jak to doporučují na levém boku a s podloženým kolenem, ale normální polštářek mně utíká a je fakt že když mně to koleno spadne dolů cítím jak mně to v břiše zatahá u vaječníků takže ten koupím co nejdřív. A budu na něm spávat tak jak doporučují. Konec konců brzo začnu druhej trimestr tak je na čase ![]()
Mishule, to je dobře že ti nic není, jen si to hezky užívej, ty nevolnosti - fakt není o co stát.
Gratuluju k pěknýmu UTZ - to už je paráda že ? Když vidíš jak ten piditvoreček začíná vypadat jako človíček. ![]()
Krásný páteční ráno , holčinky
Kdepak všechny jste ? Doufám že je u vás všechno v pořádku.
Já dneska volala jestli náhodou už nejsou výsledky krve z pondělního NT . A JE TO V POŘÁDKU ![]()
Ryziko je prý ještě 5× nižší než odpovídá mému věku takže jsem šťastná jak blecha. Mněli být až v pondělí ale mně to nedalo a tak mi to dr vyhledala a spočítal. Tak už zase o krůček blíž ke zdravýmu mimi. ![]()
Ahojky,
Pusí, tak to strašně mooooc gratuluju. To je super. Mě to řekli taky takhle! Já už mám doma soupravičku košilku, dupačky a čepičku. Koupila to moje mamka! Taky už začnu pomalu nakupovat, hlavně jako prvorodička nemám vůbec představu co všechno potřebuju! A kdy začíná druhý trimestr? Já myslela od 13tt!
Mishule, taky gratuluju k dobrým zprávám z UZ. Já sice pořád zvracím, ale asi o trošičku víc bych si přála kluka! Taky se říká, že holka bere mámě krásu a já mám krásně čistej oblyčej! Ale důležitý je že je to jen 50:50! A ty bys radši chlapečka?
Já mám tu velkou knihu o Mateřstí, takže jedu podle ní. Tam píšou že 14tt takže to ty už jseš, a já budu od zítřka. Dneska už jsem 12+7tt mimi se pořád předrůstá, asi má jen 6 denní týden. Tak počkej mrknu do knihy co má být před příchodem mimi nakoupeno.
Tak oblečení : 6-8 bavlněných triček ( nejlépe body se spodním zapínáním)
6-8 dupaček
6-8 párů ponožek
2 svetříky
2 čepičky
2 bryndáky
2 tepláčky
spací pytel
Velikost pro první tři mněsíce je 56 , menší je k dostání od velikosti 50 je pro nedonošenečky.
přesně jsem ti to opsala. Pak píšou co koupit v zimně, to se nás netýká ![]()
Pak je tu postýlka nebo kolíbka
3 prostěradla
igelitová podložka
2 dětské dečky
plus prý ještě přes den jsou osvědčené zavinovačky.
Prebalovací podložka , nebo pult
20látkových plen
2-4 balení papírových plen
2 vlhčené ubrousky
mast na zadeček
Prý máš počíta přibližně 8 papírových plen na den
Koupání
3 žínky
3 osušky
3 ručníky
vanička a teploměr do vody
podložka do vaničky
kartáček na vlasy
olejíček na tělo
vatové tyčinky
nepoužíva mýdlo ale v lékárně koupit přípravek emoliencia
No je toho tady ještě víc, tak když něco budeš chtít vědět písni přpíšul
Já mám sice 15 letýho syna ale vůbec si nic nepamatuju.
Jen vím že byly dobrý dupačky s rozepínáním mezi nohama tak jako ty bodýčka. A zavinovačku že jsem použila jenom když jem si ho nesla z porodnice. Jo a vaničku jsem taky nepoužívala v porodnici nás naučily a doporučila jak mimi koupat v umývadle a to se mně zdálo praktičtější než žbrondání s vaničkou.
Ahoj,
Pusíku, teď jsi mě fakt docela škokovala - 15 letýho syna…? Tyyy jo, tak to už je velký chlap…:-)Jeee, tak to budete mít s tím mimčem doma veselo…:-)
No, já jak nic nevím, tak taky pořád přemýšlím, jak budu nakupovat a co všechno a co a jak budu muset dělat… ale říkám si, že to poprvé zvládly všechny, tak to zvládnu taky… ![]()
ahoj holky, tak jak jde těhulkování? u nás v poho, nezvracím, ani mi není špatně, užívám si to
začalo se mi ale jaksi nafukovat bříško, myslela sem, že sem něco snědla, ale ještě pořád „nsplasklo“ a prý už ani nesplaskne
protože sem malá a mám malou pánev, tak mi bříško začne růst dřív ![]()
a koukala sem, že se koukáte na výbavičku a mě kamarádka poradila jet podle tohoto…http://www.eminecka.estranky.cz/clanky/vybavicka-pro-miminko/vybavicka ![]()
Krásný nedělní víkend,
manža je dneska ve škole až do večera, tak budem sami. Dneska by se mněla dostavit 3 mrcha. Jsem z toho pěkně vyklepaná. Při té minulé, se oběvil ten příšernej hematoma skončila jsem v nemocnici. Doufám že se to už nezopakuje. Četla jsem že období kdy by mněla přijít menstruace jsou během prvního trimestru ty nejkrytičjější, protože sliznice je víc prokrvená. Člověk se diví co si to tělo nepamatuje za hnusný zvyky
.
Mishule, no jo bude mu v dubnu 15 let. Mněla jsem ho ve 20 . To bylo úplně něco jinýho , ani jsem nevěděla že jsem těhu. Celý jsem to přečkala bez sebemenších potíží a až do 6 mněsíce ještě trénovala prťata v gymnastice. A dneska , no hrůza je mně všechno , nevolnosti , neustálý bolesti v břiše, hematom, pořád se pozoruju. No je to tím , že už nejsem nejmladší. Syn, se na mimčo moc těší, už si plánuje jak ho bude vodit do školky a učit hry na PC
No uvidím. On tím děsně trpěl , že nemá sourozence, takže když jsem se před 4. lety podruhé vdala neustále všem říkal , že až bude mít sestřičku jsk se o ni bude starat, no a díky tomu se mně zase neustále všichni ptaly jestli jem těhotná. Docela to bylo psycho.
Jsem zvědavá jestli ho to nadšení nepustí až mu bude cupovat plagáty a čmárat po sešitech.
Sluníčko děkujem za odkaz, jdu tam hned mrknout.
Včera jsem si koupila první dupačky ![]()
Tak koukám , že si tu většinu povídám sama.
Ale musím Vám to napsat. Prohlížela jsem ten odkaz od Sluníčka. No bezva, Super
fakt doporučuju.
Jak jsem četla ty poznatky autorky, docela dost věcí si vybavuju. Takže bezva tipy.
Pusíku, to mě mrzí, že to tak prožíváš, ty období kdy měla přijít ms vůbec nevnímám…je pravda, že jsou občas dny, kdy bych se vším praštila, ale asi to nebute tím, že bych měla mít ms ![]()
Jinak teď hlídám synovce, jsou mu dva roky, je to brouček, už tu bude skoro týden, tak si hrajem na rodinu ![]()
Ahojky holčinky,
tak se taky hlásím po delší době. Z kraje minulého týdne mi bylo špatně a pak sjem byla zase nrvozní z kontroly. Ale všechno dopadlo dobře, miminko je v pořádku, první odběry dopadly dobře a UTZ taky tak to vypadá, že to snad bude všecičko v pořádku. Ve čtvrtek jdeme na ty druhé odběry a pak už se snad definitivně uklidním
Takže teď mám zase období kdy jsem šťastná jako blecha ![]()
Koukám,ž e už jste začaly řešit výbavičku, já měla nutkání taky zajít něco koupit, ale zatím jsem odolala.
Pusíku neboj určitě bude všechno v pořádku, hematom už se vstřebal,t akže žádný stresíky. Já jsem MS úplně vypustila. Teda tak ty už máš takového velikého chlapa doma. Je moc hezký jak se těší na miminko, určitě ho bude opatrovat, i když mu ten prcekm pak občs něco provede ![]()
Jdu kouknout na ty stránky, opatrujte se a pohlďte bříška pa Maru
Krásnou sobotu,
tady u nás je krásně do teď jsme byli na procházce!
Pusíku, děkuju za tu výbavičku, já mám taky knížku, ale skoro nic v ní není. Můžeš mi napsat autora a název taky si jí koupím!
Sluníčko, taky ti díky. Už jsem se koukala a je to bezva!
Pa