Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holčiny,
Mirinko určitě bude všecko v pořádku ![]()
Hako,Lucie1977 pozdravuj prcky doma, určitě se na sourozenečka budou těšit.
Pusiku určitě bude na UTZ všechno pořádku miminko v bříšku je bojovníček, budu moc držet palečky.
A něco málo o mě - mimi se nám podařilo nakonec přirozeně po dlouhém 7 letém snažení a podstoupení 4. cyklů IVF+ICSI . Takže se z toho nemůžeme mírně vzpamatovat, ale jak je vidět zázraky se dějí
Teď už věřím,že tu smůlu už máme vybranou a bude všecko v pořádku. Ale to víte, že na každém UTZ se klepu aby bylo vše v pořádku.
A povídejte jak Vám je? Já mám takřka celý den žaludek jako na vodě a k jídlu se musím vyloženě nutit, jinak bych ani jíst nemusela. A ty pachy kolem mě
no děs. Ale nestěžuju si, jen ať se má prcek v bříšku dobře.
Mějte se hezky a opatrujte se pa Maru
Ahoj při sobotě.
Hanko , Lucí, určtě si to druhý mimi krásně užejete. Pro děti bude myslím daleko lepší , že budou blízko od sebe, takhle z nich budou kamarádi a ne jak jsem to mněla já s bráchem, nustále se musela starat o to votravný užalovaný mrně ![]()
Maru, ty jsi teda fakt zářný příklad ,že zázraky se dějí. Děkuju za podporu a budu doufat, že jsem ten šťstlivec co už se svýho zázraku dočkal a v pondělí na UTZ na mně bude jukat srdíčko jako zvon.
Mně je taky tak všelijak, občas zle, občas mám pocit, že jsem strašně nafouklá. Docela často mně pobolívá v bříšku, což mně k smrti děsí . neustále se kontroluju jestli nekrvácím. Možná ,že mně to zůstane a ještě až to děťátko bude maturovt, půjdu si na WC zkontrolovat toaletní papír.
Pusínku neboj, mě dr. říkala, že v tuhle dobu je normální když bříško bolí i jako na MS, že nemám plašit. Ale věřím, že jsi vystreslá. Držím palečky. A věř, že když je špatně od žaludku tak je všechno v pořádku ![]()
Bereš taky utrogestan? Já mám taky občas nafouklý břicho a myslím, že to mám po tom utrouši ![]()
Maru
Hezkou sobotu,
Luci, taky jsem zvědavá ![]()
Jo a s tima sourozenceme si taky myslím, že je lepší, když budou dříve po sobě, budou si víc rozumět.....
Já osobně bych chtěla druhý tak po roce.
Maru, tak to jsme na tom stejně, taky jsme se snažili už od 01/2006, pak v 04/06 spont.potrat v 6tt a od tý doby nic, tak mě v 05/2007 poslala dr. na HSG-kontrola průchodnosti vejcovodů a výsledek oba dva neprůchodný a že mi pomůže jenom laparoskopie nebo následné IVF, ale ani do jednoho se mi nechtělo, tak jsem v 07/2007 začala cvičit mojžíšovou a věřila jsem tomu, no a po půl roce cvičení jsem přirozeně otěhotněla,taky mi to přijde jako zázrak a říkám si, že už tu smůlu musím mít snad vybranou a ted už bude jenom a jenom líp a budeme se těšit na mimíska.Promiňte, že jsem se tak rozepsala.
A 7 let snažení musí být naprosto vyčerpávající, smekám, že jste to takhle zvládli a vidíte dostali jste za to krásnou odměnu. A s time utz se budu klepat taky jako ratlík.
Holky, mě je dobře, co se týče nevolností, ale jsem furt unavená, přijdu si jak spící panna a ty konroly na wc, to zažívám taky.
Přeju krásné sobotní odpoledne vám i mimikům v bříšku. ![]()
jo a holky berete nějaký vitamíny? Mě dala dr. kyselinu listovou, jodid a ještě calibrum babyplan.
holky to kontrolování znám velmi dobře u prvního těhu jsem chodila na wc jenom abych se podívala že je to OK
a teď na to čas nemám ani myslet ![]()
je mi taky dost zle jsem každé ráno jak bych někde pařila a já chodím spát v osm s malým
beru jenom kyselinu listovou a vitamíny mi mudra říkala pouze přírodní,že se jinak rodí velké děti a u prvního mi to taky nedoporučovala a Matěj měl 3,25 a 50cm
Mirinko po roce?tak to Tě obdivuju
Pusínku neboj v Betynce byl popsaný nějaký výzkum u 80.000 mamin snad se nepletu a tam říkali že všem bylo špatně a snad žádná o mimi nepřišla. a když jsem byla poprvé těhotná a měla zamlklé těhu tak mi bylo až neuvěřitelně dobře.
jo a s tím že utroš nafukuje souhlasím s Matýskem sem ho taky brala a dokonce mi z něj bylo i špatně tak jsem mu sela zavádět taky to byl docela horor to moje první těhu
Děkuji moc za podporu a zdravím všechny.Taky mi je špatně,taky nafouklá,chodím se kontrolovat na WC,měla jsem to i při Toníkovi.Holky už to všichni okolo Vás vědí (rodiče,známý atd?).Já musím počkat,ultrazvuk bude s kontrolou až za měsíc,jelikož jsem na úplným začátku.Manžel se těší ,oči mu září -je to krásný pocit se na něho dívat.Až mě píchlo u srdce , když jsem si vzpomněla kolik nocí jsem nespala a kolik kapesníků bylo mokrých. Stalo se co se stát asi (mělo) a život půjde dál a já si ještě na starý kolena budu říkat jak je fajn mít děti po dvou letech po sobě.Je pravda že to i doporučují a moje kamarádky se tím řídily a jsou moc, moc spokojené.Zdravím a opatrujte se ahoj ![]()
Ahoj holky, jeste se sem oficialne nehlasim,protoze me pristi tyden ceka UTZ srdicka a pak se snad uz muzu radovat, ale vidim, ze se bavite o vitaminech, tak pridam sve info ![]()
Driv jsem brala Calibrum Babyplan, ale v zari mi MUDr doporucila Femibion, ma vyssi obsah listovky a celkove ho pry vyzdvihovali na posledni lekarske konferenci. Brala jsem ho tedy pravidelne od konce zari a ted jsem taky samozrejme neprestala, ted uz kazdy den (pred tehu staci obden). Je to levnejsi nez Calibrum a navic je v jednom baleni 60 tablet, takze to vystaci na dva mesice. Musim, rict, ze jsem s tim spokojena. Navic beru Duphaston, ktery jsem z puvodnich 2×1 tabletek 16-25DC zacala ted po prvnim UTZ brat ihned 3×1 na udrzeni tehu. Tak jsem zvedava, doufam, ze to tam ten bobecek zvlada dobre a ze mu vitaminky chutnaji. Pristi patek jdu na to srdicko, tak se pak ohlasim.
Preji krasnou nedeli a vsem pohodove tehu!!!! ![]()
Ahoj holčičky
Přeju krásný pondělí. Tak jsem spátky od dotora.
JSME V POŘÁDKU
Mimi má 15 mm a odpovídá 8tt . Termín porodu 2.9.2008 , dostala jsem těhuprůkazku a je mně nádherně. Jo i ten termín porodu je krásnej, můj manža bude mít 30.8.2008 narozky 33 let. Snad mu to mimi dám k narozeninám. Problém u nás je na straně manži, tak doufám, že když jsme tu přírodu obešli tím ICSI už máme nejhorší za sebou. Já bych mněla být zdravá, tak snad to moje tělo zvládne.
Moc Vám všem děkuju za podporu, tak zase budu na pár dní klidná. Další kontrolu mám za 14 dní.
Z vitamínů beru listovku a hořčík. Jo a z CAR mám napsaný 3×2 Utrogestany a 1 a 1/2 prednisonu.
Uklidnily jste mně že to nafouknutí je z toho. Ale co at´je s čeho chce, hlavně že je mimi v pořádku. Musím si konečně opravit ten metřík ![]()
Janniah, moc držím pěstičky aby tak bylo srdíčko jako zvon.
Ahoj,
Pusiku, taky gratuluju a preju pohodove tehu.
S tim nafouknutim ja problem nemam. Duphaston mi to ted nedela a pripadam si spis jak modelka s totalne plochym brichem
jako kdybych kazdy den posilovala, pritom za posledni tyden jsem cvicila mirne jen jednou, protoze mam ted strach neco delat. Snad mi to vydrzi dlouho, aspon to pevne bricho…:-)
Preju vsem krasny den a za chvili dobrou chut k obedu.
Hako, u nás to vědí rodiče a nejlepší přátelé. Na umělý chodíme už přes rok, ty stimulace byly docela náročný, injekce vyšetření pak různý zákazy, takže nejbižší to vědí. Nelituju toho , mám od nich podporu. Teda až na tchýni, ta se mně už před 14 dny ptala do kdy se míním doma rekreovat. 13.12 jsem byla na odstátí vajíček a od té doby jem doma, měla jsem nařízený klidový režim. Byla to hrůza, ale zase se to vyplatilo
Dneska mně doktor povolil chodit plavat a řekl že jestli chci tak mně po další kontrole za 14 dní pustí do práce
Tak to jsem ráda. Doma je to šíleně dlouhý. Navíc, ty IVF + ICSi pořádně zrujnovaly naše finance, takže ráda ještě nějakou tu korunku vydělám. Hlavně to ale bude v práci líp utíkat. Jo tchýně si pořád stěžuje jak ju strašíme tím že zatím je to hodně nejistý a že se to může kdykoli zvrtnout. No chudinka malá. ![]()
Janniah, to já si o plochým bříšku můžu nechat jen zdát. Při stimulaci jsem nabrala 6 kg, a při té předešlé 8 kg, a obojí na mně zůstalo , takže teď Jsem jako hroch
už váží 73 Kg, škoda mluvit. Snad to po porodu zhodím.
Ja mam ted 63kg/174cm, tak jsem zvedava, kolik budu mit za dva tydny:-) Spatne mi zatim neni, tuk, tuk, tuk:-), tak to pujde asi nahoru rychle. aspon si myslim. Zalezi, jak moc budu papat a jestli se budu valet doma, ta urcite.
Moje mamka, kdyz byla tehu, tak pribrala jen 8kg a i s tim vazila jen 58kg, tak to uz nikdy nedozenu:-))) Ale jsem zase o 9cm vyssi, tak bych byla jak lunt..
Janiah, neboj určitě nebudeš nabírat. Já tohle všechno nabrala už při stimulaci hormonama Puregon , synarel, prednison. V den Embriotransféru jsem už mněla těch 73 takže teď už nepřibírám, myslím že nabírat se začíná až tak od druhého trimestru. Já doufám , že jak začnu chodit plavat, tak snad nějaký to kylo ještě do té doby zhodím, nebo alespoň trochu spevním tělo.
Pusíku obrovská gratulace,ž e je vše v pořádku, mám velikou radost, opatrujte se. Jé to běd r. povolil chodit plavat, to se budu muset taky zeptat, ráda bych si protáhla záda. A ke kilům po stimulaci se hlásím taky
Každá stimulace mě stála tak 4-6 kg, a to jsem ani nejdela, jo hormony nám dávají zabrat. No vždycky jsem si říkala, že až ten brouček bude ležet v postýlce tak to zhubnu, tak uvidíme ![]()
Hako u nás to ví rodina a taky nejbližší přátelé. Nebylo mi od začátku nejlépe a když jsem si konečně udělala 29.12. test bylo období návštěv, silvestr, a mě nebylo zrovna nejlépe od žaludku, takže jsem šla s pravdou ven.
Janninah no ploché bříško taky závidím, mě jsou těsné kalhoty a pak se mi dělá špatně, takže se můj šatníček pomalu ale jistě tenčí .-O
Já zatím beru jen kyselinu listovou co mi napsala dr., no ten utrogestan, ten mi snížila na 2×2 denně.
Lucie já chodím spát tak ve 21 hod, připadám si jako medvěd.
Mirinko nakonec mi to ani nepřipadalo, že to bylo tak dlouhé snažení, hrozně rychle to utíkalo, ale když jsem to pak spočítala.......... :-/ Mojžíšovou jsem taky cvičila před 2.IVFkem, ale jak se to nepovedlo tak jsem přestala, je ale pravda, že u mě žádný zá:,–(ní problém nenašli, alespoň mě pak nebolela záda .-O
Mějte se hezky, pohlaďte bříška a opatrujte se ahojky Maru
Jo holky amůžu ještě jednu radu, kde berete metříky? Já po tom nikdy nepátrala i když na emiminu už straším řadu let ![]()
Díky Maru