Termín srpen/září 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3427
23.1.08 17:09

Zrovna jsem si ho taky uvařila, tak přeju dobou chuť a ať je ti dobře :-)
 Maru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
23.1.08 19:25

Tak jsem se jeste dodlabla rizotem(jeste jsem si nechala jednu porci ze vcerejska v lednicce :lol: ) a dala si ten caj a zda se, ze je to mozna trochu lepsi. Ale asi bude nejlepsi, kdyz to zaspim. Dneska zalehnu brzo, stejne nejsem schopna nic delat…

Tak ahojte, snad zitrek bude pohodovejsi :oops:

Pekny vecer a dobrou noc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
23.1.08 20:16

nazdárek

Já na nevolnosti piju colu mudra říkala,že můžu tak jsem ráda ona mi totiž opravdu zabírá aspoň něco jinak jsem byla vyřízená a s Matýskem to byl pak záhul,ale už je to lepší.myslím to špatně tak se mi to snad nevrátí

no přečetla jsem si co jste napsaly ale už jse mto zase zapoměla :oops: ale přísště se polepším

holky hoďte mi kdyžtak nějaké receptíky do SZ jsem zoufalá co vařit.děkuji předem za ochotu

pohlaďte bříška určitě se všem mimískům daří dobře.

jo a ještě jeden tip jako zkušená mamina :lol: :lol: pokud chcete aby vám chodili mejlíky o miminku jak se vyvijí a co mu právě dorostlo zaregistrujte se na www.rodina.cz
no a pokud to víte tak se omlouvám,že tady plaším.

hezký večer \lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
23.1.08 20:29

Ahojky holčinky, ráda bych se k vám přidala. Termín porodu mám 21.8. 2008 . Je to již mé druhé těhotenství, mám ještě 1,5 letou Nelinku. Musím říct, že se me naštěstí zatím těhotenské nevolnosti vyhýbají (ťuky, ťuk) tak snad to tak bude i nadále. Vůbec nevím jak bych to s tím mým malým dráčkem zvládala. Akorát jsem dost unavená, ale jenom přes den, jak padne večer, tak nemůžu zabrat a ponocuji a ráno se pak nemůžu probrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
23.1.08 20:40

Ahoj,

co se tyce vyvoje miminka, tak mi to hlasi i metrik, dneska tam mam uz nove informace :lol: a taky mi to chodi mailem z jednoho anglickeho serveru, kazdy tyden: Pregnancy weekly, tak vim presne co me ceka, taky me to upozornilo na nevolnosti a uz je to tady:-)

Zatim ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
24.1.08 09:02

Ahoj holčinky
Janiah, děkuju za odkaz na bilynky, no je to teda pořádný seznam. Překvapuje mně že jsou tam i blylinky které mi doporučil pan doktor a jsou uvedené i knížce co mi koupil mnaža. Velká kniha o mateřství. Zrovna zázvor a mátu tam uvádí jako vhodnou na nevolnosti a výbornou proti nachlazení. Tak nevím, no nejspíš trocha neškodí ale nic se nemá přehánět. Dokonce i majoránka a kmín se koukám že není moc vhodná. No nazdar, to mě v kuchyni nic nezbude.
Na ty nevolnosti mně pomáhají ty lízátka pro těhotné z lékáry. Jen mně vadí ,že jsou to zrovna lízátka, no člověk když se mu udělá zle na ulici vypadá jako pako když mu kouká tyčka z pusy, na druhou stranu ale zase lepší než blinkat . Já mně la od pátku pokoj a dneska se mně nevolnosti zase vracejí :-(
Hako, ty máš teda zápřah, já mám sama co dělat ze sebou, natož se ještě starat o mrňouska. Lucie ty vlastně taky, holky jste vážně šikulky :-)
Ahoj Marrco !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
24.1.08 10:29

Ahoj holky,

už jsem se tu objevila, na UTZ jdu zase v úterý - měl by to být cca 6tt, je mi fakt záhadou, jak to, že jsem to zjistila tak brzo - cca 3tt a už jsem měl pozitivní test. Zatím tam byla vidět jen dutinka (teda my jí říkáme Bublinka) a říkám si, aby tam nakonec nebyly dvě :-) Když se to ukázalo tak brzo - to jesm musela mít docela vysokou hladinu HCG. Já jsem zatím relativně v pohodě, jo, nějaké nevolnösti se čas od času objeví, zjistila jsem, že mi moc pomáhá zobat hroznové víno. A taky jsem koupila v lékárně lízátka proti nevolnost, ale ty zase prý docela ničí zuby, no a ještě jsem dala na babské recepty a udělala si domácí zázvorovou limču a každé ránko si dávám skleničku :-)

Už jsem se ptala a zkouším znovu - neslyšely jste, nebo nemáte některá zkušenost - asi před rokem mi jeden doktor tvrdil, že mám malý prostor v děloze a že se mám připravit na potraty, že tam to mimi nevejde, pak mi zase jiní doktoři řekli, že zase tak malá není a že se tím nemám stresovat. Teď při posledních ultrazvucích před těhu to vypadalo, že tam mám částečné septum a dělohu do srdíčka a navíc už od dětství vím, že mám dělohu nakloněnou doprava. Nechci se tím trápi¨t, ale na druhou stranu mi to nedá o tom občas nepřemýšlet, bojím se, že tam tomu miminku nebude dobře a že až trochu povyroste, že se tam nevejde…

No, snad všechno dobře dopadne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
24.1.08 10:30

Ahoj holky,včera jsem neměla vůbec čas a ani chuť sedět u počítače.Je mi nějak pořád zle a to jsme včera museli jezdit po úřadech.Prodali jsme auto a jelikož bylo psané na mě,musela jsem u všeho asistovat. :roll: .Projezdili jsme celý den a opravdu jsem toho měla plný zuby.

Pusíku:díky.Tchýně je tchýně.Švagrová děti nemá-prý je nemá ráda.Říká,že to jsou uřvaný parchanti a nervy má jen jedny.Je ale pravda,že Toníka má svým způsobem ráda.Nevím co si o ni myslet,její manžel by tak chtěl děti.Jestli se k tomu někdy odhodlá , tak chudák dítě

Zdravím Marrcu a vítej mezi nás.

Holky na bylinky opravdu pozor.Dneska jsem v novinách četla,že potrat způsobuje i káva a Coca Cola.Stačí vypít jeden šálek kávy a riziko potratu v procentech nebylo zase až tak nízké.Vím že při dvou šálcích kávy psali 40% možnosti potratu. To je dost že? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
24.1.08 10:30

ahoj holky,
mam termin na pulku zari a dneska rano se mi udelal opar na rtu. nejdriv jsem ho jednou namazala vectavirem, ale pak jsem zjistila, ze to neni nejvhodnejsi.tak to vysusuju zubni pastou.
je to asi oslabenim imunity v tehu…i kdyz obcas jsem opar uz mela i predtim..nemeli jste podobny problem? cim jste ho lecili? a myslite, ze opar/1 pomazani vectavirem muze nejak ovlivnit prcka?
dekuju vam za odpovedi a preju krasny den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
24.1.08 10:31

opar

Ahoj,

opar už se mi taky udělal, mám pocit, že to co mi v lékárně dali se jmenuje Mundisal, přímo jsem řekla, že jsem těhotná, tak paní magistra hledala.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
24.1.08 10:33

tak ja to taky zkusim, dekuju. jsem jen trochu vyplasena, protoze jsem ted na netu nekde cetla, ze opar muze ovlivnit zdravy vyvoj mimca…:-(
 p.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
24.1.08 10:35

opar je nebezpečný hlavně pokud se Ti udělá dole - je to nebezpečné při porodu a to by Ti museli dělat císaře, ale jinak mám další kamarádky a ty taky měly opary…, takže bych se tím zase tak netrápila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
24.1.08 10:40

tak fajn! dekuju.snad to tedy bude o.k., doufam, ze ani to 1 pomazani vectavirem neni tak hrozny…
 p.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
24.1.08 12:04

Ahoj Holky, preju krasny ctvrtek bez nevolnosti:-) Dneska je mi zatim celkem dobre, tak snad mi to vydrzi. Ale az pujdu ven, tak si zajdu pro GINGER20 nebo Gravipop - to mi dneska poradila MUDR v sms:-)

P. ja nez jsem zjistila, ze jsem tehu, tak jsem byla tyden nemocna, docela dlouha viroza, ktera skoncila oparem pod nosem, takze taky mam zkusenost. Ja mam doma 100% Extralevandulovy olejicek, tak jsem si to tim mazala, at se to vysusi a stridave mazala Kosminem (hermanek, kafr) a kalciovou masti. Zinkova mi vetsinou nesedne, tak uz ji na opar nepouzivam.

Mishule, k Tvemu „problemu“ s delohou Ti neporadim, vubec nemam tuseni, ze neco takoveho je, ale zitra jestli bude chvilicka, tak se Ti zeptam u MUdr, jestli to vadi a jak se to musi sledovat. Ale urcite si tam mimisek mistecko probojuje a vsechno bude OK!!

Tak zatim ahoj, jdu si nakrajet ananas, uz se na nej chystam 2 dny!! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
24.1.08 13:02

Ahojky holky, moc děkuju za milé přivítání.

Mishule, také jsem měla malou děloho, dr říkal, že o dost menší, než je průměr, a k tomu ještě zakloněnou. Dr mi říkal, že by to mohlo způsobit, potíže s otěhotněním, ale otěhotněla jsem na první pokus. Pak už mojí malou zakloněnou dělohu vůbec neřešil a asi věděl proč. Neměla jsem sebemenší problém, Nelinka se narodila donošená s váhou 3,65kg. Takže si myslím, že děloha se prostě přizpůsobí a roste podle potřeb miminka, tak neměj žádné obavy, určitě to bude v pohodě.

Jinak je mi vás holky opravdu moc líto, že vám je špatně, mně je pořád tak dobře, až se strachuju, jestli je miminko v pořádku. No musím vydržet do příští středy, to jdu na UTZ.

Kávu jsem si koupila bezkofeinovou a na chuti to není vůbec znát, takže si jí občas v klidu dopřeju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí