Poradna duly
Jana Čurdová
Mishule, budu držet pěsti aby na dalším UTZ už krásně hupkalo srdíčko. Ono to že jsi to zjistila tak brzo nemusí nutně znamenat dvojčata. Spíš byla náhoda že jsi tak brzo test dělala. Po IVF se test dělá už 11 den od transféru . Transférují se maximálně 5dnů stará embrijka, to znamená že se dá bezpečně rozpoznat už 15 dní staré těhotenství. S děloho ti bohužel neporadím , tak doufám že budeš ten případ co píše Marrca a děloha s miminkem poroste.
Hako s tou kávou jsi mně nepotěšila, já si ji dopřávám jen vyjímečně, tak to rychle utnu. To cestování po úřadech…brrrrr to sis dala
Krásné odpoledne,
u nás krásně svítí sluníčko, půjdu asi na chvilku ven načerpat energii, mě totiž sluníčko děsne nabíjí pozitivní náladičkou, ale to asi každýho. ![]()
Marrco, vítám tě mezi námi těhulkami. ![]()
Hakko, myslíš, že to kafe je opravdu tak škodlivý, znám holky, co pily kávu celý těhu a bylo to dobrý, ikdyž každá jsme jiná a zrovna kvůli kavičce přijít o mimčo, to bych nerada. Takže omezim na 1 slabou kávičku a budu si jí dávat obden nebo jak psala Marrca, koupit si kávu bez kofeinu nebo nějaký to caro nebo meltu,ale když já jsem milovník espressa, to budou pro mě samý náhražky.
Pusíku, budeš pít to presso každý den?
Opar jsem nikdy neměla, takže nemůžu poradit.
Holky nevíte může se pít v těhu čaj rooibos?
Jani, pokud se nemýlim, tak jdeš zítra na utz, tak ti moc moc držim palce,at je všechno v pořádku a ono bude. ![]()
Janniah moc díky, to máš fakt super MUDr., když to s ní takhle můžeš řešit po SMS, Lízátka (Gravipop) mi docela pomáhají
Když se zkusíš optat na můj problém, tak fajn ![]()
Nejste náhodou některá z Prahy? Chodím na gyndu Na Homolku, kde jsou bezvadní, ale bohužel nemají předporodní péči, takže si musím najít jiného lékaře…:-( Už nechci do GynCentra, protože tam mě právě strašili tou malou dělohou, doktor mi řekl, no to třeba potratíte nejdřív v pátém, pak v desátém, pak ve dvanáctém týdnu a až se ta děloha natáhne tak se to povede a ještě mi napsal antikoncepci s zv339 hladinou estrogenu tak, že jsem jí musela brát tři měsíce v kuse, pak pauza a zase tři měsíce v kuse - že prý zkusíme dělohu vykrmit, no vykrmil mi ji tak, že když mě viděl jiný doktor, tak mi to okamžitě zakázal, že mám sliznici tak vysokou, že si akorát zadělám na rakovinu…
Marrco, díky za povzbuzení, mám strach, ale nějak vnitřně věřím, že to bude dobré ![]()
Mirinko, někde jsem četla, že se snad roibos dokonce doporučuje.
ahoj holky,
ja si koupila taky bezkofeinovy - modry - nescafe, chut je uplne identicka s normanim kafem, ale bohuzle me kratce nato nejak v tehu chut na kafco presla uplne, prestoze driv jsem pila min. 2 denne. ale kamaradka pila cely tehu 2 hrnecky kafe s mlikem - nescafe, ne silny presso a uplne o.k.
p.
Mishule, díky za ten čaj ![]()
Nejsem z Prahy, jsem z Pelhřimova. Uvidíš, že to bude s dělohou dobrý a opravdu se mimískovi přizpůsobí.Držim palce.
P. je pravda, že já jsem pila max.2× kávu/den a ted si dávám tak tu 1,ale většinou pressíčko. No nic až půjdu na nákup, tak koupím kávičku bez kofeinu.
Tak ted jsem našla tohle o rooibosu:
V nedávné době mnoho maminek zjistilo, že rooibos je ideálním prostředkem proti kolice. Troška rooibosu přidaná do mléka či mléčné výživy děťátko zklidňuje a díky tomu je jeho noční spánek téměř nepřerušovaný. Rooibos také podporuje činnost mléčných žláz a je- li popíjen již během těhotenství, pak maminka zajišťuje budoucímu potomkovi přísun vitamínů a minerálů v naprosto přirozené formě. Zbytek chladného nálevu lze požít na dětskou pokožku, rostlina má i protizánětlivé účinky.
To je dobrý co…
ahoj mishule,
ja jsem z prahy.chodim na gyndu na polikliniku do spaleny k my dlouholety doktorce, ale uz jsem uvazovala, kam pak na kontroly do porodnice atd.
tahle ma doktorka ma myslim uz bohuzel stopstav. chapu te, neni jednoduchy najit nekoho fajn a navic „seriozniho“. ja byla predtim taky u jiny, ale byla neprijemna a neochotna, tak jsem musela odejit..
p.
Tak s gyndou taky neporadím, já jsem ze Strakonic, a tady se chodí ke svému dr až do porodu. Natáčí i monitory a všechno, do porodnice se jde pak už jenom porodit. Někteří z dr, ke kterým se chodí pracuje i v porodnici, takže se s nimi lze domluvit i na porod.
S tím roibosem jste mě potěšily, hned si ho jdu uvařit.
Holky prodává se i bezkofeinový turek a z toho by presíčko jít mělo, ne?
Jinak já mám také modré nescafe a jsem s ním spokojená.
Tak zatím se loučím vyrazím s malou na prochajdu, když je tak henzké počasí.
Mirinko, já si ho dávám ob den. No ještě nevím možná s ním teda přestanu, na bezkofeinový si asi nezvyknu. Mně nechutná žádný rozpustný kafe ani Gold a to o něm všichni básní že není poznat jiná chuť. Asi mám moc mlsnej rypáček. Jinak Roibos piju, chutná mně, i když ne zrovna ten s medem. Tak to jse měn potěšily ,že je navíc dobrej na laktaci ![]()
Tady taky svítí sluníčko tak asi vyrazím na prochajdu
Ahojky těhulky,
právě bych měla být v 6. týdnu a ráda bych se k vám přidala. Doma už máme osmiměsíční holčičku Zuzanku. Když jsem před týdnem zjistila, že jsem znovu těhotná, tak jsem z toho nebyla úplně nadšená. Dostala jsem strach z toho, jak to všechno zvládnu a taky, že se Zuzance nebudu moct dostatečně věnovat. Teď už se ale na mrňouska moc těším a věřím, že to nějak půjde. Co se týče nevolností, tak mně se zatím naštěstí výhýbají, jen mě trápí únava. To ale bohůžel naši Zuzu vůbec nezajímá a neustále vyžaduje, abych se jí věnovala. Tak se zatím mějte a ať vám mimísci pěkně rostou!
Ahojky, jejda vy jste toho napovídaly tak jdu pročítat…
Marrco vítej mezi námi
Určitě je mimino v pořádku, na nás nedej, každému není v těhotenství špatně
uvidíš,ž e na UTz bude vše v naprostém pořádku.
Janninah a co je to za přípravky co ti doporučil dr.? povídej. To je z lékárny? Já včera taky zapadla do postele v 20 hod a do hodiny jsem spala jak medvěd.
P. bohužel nebo asi naštěstí nemám s opary zkušenosti. Snad zabere co radily holčiny.
Hako to věřím,ž e jsi včera byla unavená, lítání po úřadech unaví každého. Je dobře, že jste to zdárně zvládli za jeden den. O té kávě jsem to taky četla na netu. Ještě že mi nechutná.
Mihule to jsem zvědavá kolik miminek se nakonec ukáže v bříšku
S dělohou opravdu nevím, ale myslím si,že se přizpůsobí. Určitě si tě dr. pohlídají,.
Pusíku taky mi ty lízátka pomáhají. A taky je mi vždycky jeden , dva dny dobře a pak se to vrátí se vší parádou. Ale chuť pořád nemám na nic.
Lucie receptů mám doma spousty, jen teď na to vaření a vymýšlení moc nejsem. Tak kdyžtak napiš o jaké recepty máš zájem - složité, jednoduché, maso, bez masa.............
Dneska u nás bylo krásně,t ak jsem vyrazil s pejskem na prochajdu, no parádně jsem se prošli. Mohlo by to počasíčko vydržet.
Pozdravujte bříška pa Maru
Zuzíku vítám tě mezi námi.
Marrco bekofeinový turek se určitě pordává, při prvním IVFku jsem si ho koupila, ale to presso mi z toho přišlo takový jiný, tak jsem pak kafe omezila. Tak uvdiíš, už si ale napamatuju od které byo firmy.
Maru
Hezký večer,
Zuzíku vítám tě mezi námi a neboj určitě to se Zuzankou zvládnete a budete se společně těšit na sestřičku nebo na bratříčka.
Pusíku, s tou kávou taky nevim, asi jí omezim úplně nebo budu pít takový ty horký čokolády nebo capuccina bez kofeinu, no ještě uvidim a pressíčko si dám třeba jednou týdně v neděli po obídku.
Marrco, neboj nejsi sama, já taky nemám nevolnosti, jenom mě občas píchne a pobolí v podbřišku,ale to je prý normální,jak se zvětšuje děloha.
Maru, taky jsem byla na procházce s pejskem a bylo tam fakt nádherně, už aby bylo jaro nebo léto a mohlo se sedět venku, na to už se moc těšim.