Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Hako,
šprýmařko, tak co dělá Marička.
Koukám že sis včera teda užila. Lidi jsou fakt hnusný. Já sama mněla psa dokud jsem bydlela na venkově. Tady uprostřed Brna, jsem přesvědčená že sem psy nepatří. Především kvůli těm psům. Ale rozhodně nesouhlasím s tím aby někdo někoho napadal že ho mají. U nás v domně žije jeden chudáček labrador. Jeho majitelka ho kráva , nechává celý den přivázanýho u zábradlí přede dveřma, má tam deku a misku a je tam celej den až na noc ho berou dom. Jediný nač se zmůžou že ho nechají občůrat rohy baráku a pokadit předzahrádků
. Ti by opravdu zasloužily a né někdo kdo jde s psem normálně na procházku a poklízí po něm. Bohužel lidi rádi kritizují ostatní. Zrovna včera jsem se vracela domů ulicí kde je cyklostezka a předemnou lezly dva důchodci, hezky vedle sebe , cyklista na ně zvonil a oni se ani nehli a když musel slézt a obcházel je , ještě na něj ječeli že nemá co jezdit po chodníku. A on si to nechal líbit. To mně pěkně rozčílilo tak že jsem přidala předešla je, a řekla ať se laskavě na konci ulice podívají , že jdou po cyklostezce a že značka jim přikazuje držet se v jednom pruhu. Čumněli a pokřikovali že jsem drzá káča. Takový by fakt člověk nejrač nakopal. Já nesnáším nespravedlonost, možná taky proto že pracuji na úřadě a bohužel díky dnešní politice si jako úředník musím všechno nechat líbit. Takže si to pak vynahrazuju v soukromí ![]()
Nenech se chlapem otrávit, bafík i Toníček si určitě společný procházky zaslouží.
Maufíku tak kdepak jsi , jak je ? Doufám že už líp.
Ahoj Pusíku,ten anonym pode mnou opravdu nejsem já,ale někdo kdo jiný.Nenapadlo by mě takto si dělat srandu.Hlavně to bylo psaný včera a to já na nějaké srandy opravdu neměla náladu.Docela mě ten chlap rozhodil.
Jinak chudák sousedův pes.Co takhle na ně poslat ochránce přírody?Nechápu proč si lidi kupují jakéhoko-li psa (myslím tím velikost),když na něho nemají vůbec čas a dopadá to tak jak píšeš.Náš pejsek je součástí nás,všude jezdí i chodí s námi pokud je to jen trošku možné.Mám ho jako dítě.Zvykla jsem si na reakce některých lidí,že právě tuto rasu odsuzují.On si lidi získává sám,já ho nikomu nenutím.Svou povahou a hravostí.V Praze kde jsme dříve bydleli ho mělo okolí moc rádo,teď to přestěhování je otázka času kdy si tady lidi zvyknou a zjistí že je v pohodě.Jinak mimochodem v baráku už lidské kamarády má a tak je to v pohodě.
Maufíku-tak co se děje?Napiš doufám že je vše v pořádku i mimíšek myslím na Vás.
Opatrujte se a pohlaďte pupíky ahoj ![]()
Hako , jé ty bláho, tak to je tada náhoda. Já fakt myslela že jsi to ty. Moc se omlouvám. Nějak jsem nepřemýšlela, a řekla si že ten počet příspěvků odpovídá tvým . Vůbec mně nedošlo že to počítač přiděí automaticky.Všem anonimním.
Víš nevěřím že by s tím něco nadělaly. Pes je čistej učesanej, jen je prostě opuštěnej . Žrádla a vody má dost, zima mu na té chodbě není. No asi by to nepomohlo. Jen ty jeho smutný oči , když funím po schodech kolem vždycky s ním sedím na schodě a povídáme si . Synátor chodí taky tomu naše Agáta, kterou jsme nechali bývalýmu i s barákem schází ještě víc než mně. Já se snažím docela distancovat. Když jedu k babičce , můj bývalý dům je hned vedle a vidím Agátu na zahradě, raděj na ni nemluvím , nedívám se tam , nevolám ji. Všichni říkají že jsem necitelná, ale já nemůžu , musela bych bulet a bulet.
Okolo Bulteriérů je vytvořenej houpej mítus. Za všechno špatný chováni psů můžou lidi . Ty by mněli trestat. Určitě si brzo s vaším hafíkem najdete spoustu lidských kamarádů a bude vám zase veselo.
Anonimní tak pokud chceš , vítej u nás v pokojíčku ![]()
Pusíku nic se neděje,omlouvat se nemáš za co.Děkuju Ti za podporu ohledně psa,krásně se to četlo a je to moc povzbuzující.Jinak co se týče psa uvázaného u Vás -hrůza.To se o něj nebojí,vždyť na světě chodí takových nestvůr co neublíží jen dospělím,ale hlavně dětem , psům a všem zvířatům.Nechápu takové to jednání a máš pravdu,pokud je o něho takto postaráno tak by se nic nedělo.Chápu Tě co se týče vašeho pejska u bývalého.Je to strašná představa a souhlasím a myslím že děláš dobře.Obdivuju tu výdrž,jelikož já bych v tomto selhala na první čáře.Jsem milovníkem zvířat a já bych to nevydržela.Klobouk dolu před takovým rozhodnutím.Měj se krásně a hezký zbytek dne
ahoj holky jsem vedle z říjen/listopad.. co s týká psa.. také jsem o jednoho dnes bohužel po 14 letech přišla
takže cítím s vámi ![]()
Ahoj holky,
doufam, ze se mate dobre a Hako, ze uz je pryc ta neprijemna vzpominka z prochazky.
Vcera jsme byli na velkem UTZ a zda se, ze je vsechno OK. Mimi se tam zase ale mlelo, tak malem Dr nemohl zkontrolovat srdicko a krev, ale nakonec se zadarilo. Vypada to na kluka, ale jiste to nebylo, porad se vrtel. Tak to asi uz resit nebudu a necham se prekvapit, ale pro jistotu uz budu kupovat i modre veci:-) Ted spis bude problem s jmenem…
jinak ja jdu na test cukru mezi 24-28tt, Mudr rikala, ze v tomto obdobi se chodi. Tak jsem taky zvedava, ale jestli mi zakazou sladke, tak se zblaznim!! ![]()
Zatim pa, jdu se najist, prisel na me hlad:-)
Opatrujte se holky!!!
Jo a jak tu byl zminen ten kocarek I´COO tak se po nem divam taky, ale zatim jsem ho videla jen na netu. libi se mi I´coo Targo Country v barve Silver Cloud. Maji super kolecka do nerovneho terenu..Jsem zvedava, jestli na nej natrefim nekde v realu.
Tak pa
Ahoj Janiah,mrkni na www.modernirodina.cz ,jsou tam příspěvky o všelijakých kočárcích.Jedna mamina psala,že ji pořád rupala nějaká vzpěra.Jinak taky www.coi.cz byl tento kočárek daný jako závadný,ale nevím jaký typ I´COO a teď to tam nemohu najít.Jen Ti chci poradit,samozřejmě výběr je na Tobě.Mimochodem je pěkný.
Ahoj holčiny,
Hako nenech se prostě otrávit hloupýma lidma. Jo a děkuju za ujištění že dělám dobře s Agátou.
Jani tak bezva že je kontrola v pořádku.
Tak se taky hlásím z Kontroly. Filípek je v pořádku srdíčko krásně tluče., komory cévy vše tak jak má být. Dneska zase pro změnu schovával obličej oběma rukama, ale ten už dr skontroloval minule. Takže tím nás teda bobánek nezaskočil. No já bohužel vysoký tlak 150/80, dr na to prej že by mohl být lepší ,ale jinak nic. Tím mně teda nepotěšil, já hlavně nevím co dělat aby se snížil. To že je to pro mimi ryziko jsem si přečetla. Moč v pořádku. Zítra jdu na cukrovej test, takže se tu ukážu až odpoledne.
Jo jinak jsme dneska obědnali kočár Jané Pro Slalom
Nedalo se odolat byl totiž slevněnej na 18 900, ten loňskej model. Sice mněly už jen tu červeno zeleno, ale přiznávám že rozdíl skoro 4000 mně přesvědčil o tom zavřít nad barvou oči. Prodavačky jsme se vyptávaly na skutečný rozdíly mezi letošním a loňským a v podstatě, krom toho že přidaly do stříšky sedačky a hlubokýho kočáru stroječek s hudbou není rozdíl žádnej. jen sedačka je prý těsnější a dítě se v ní víc potí. A místo cvočků na nážoníku jsou zipy. No tak zase takový vylepšení to teda není, to ty 4000 utratím líp. Jo a ještě jsme koupily krásnou soupravičku do porodky. .
Ahojky holky,
děkuju za podporu. U Dr. jsem byla až v 16,30h a pak jsem jaksi vytuhla až teď jsem sedla k PC. Tak to vypadá, že to byla jen nějaká cévka, která mi tím neustálým zvracením praskla. Prý to zatím nemusím řešit, jen kdyby se to opakovalo tak mě pak pošle na nějaký vyšetření. Zítra jdu ještě na výtěry krku a nosu, protože se mi začal loupat jazyk. Prý by to mohlo být bakteriemi tak aby to vyloučili. Spíš to prý vypadá na nějakou alergii.
Pusíku tak na zítra držím palečky ať je všechno dobrý.
Hako, úplně chápu, že jsi měla zkažený celý den. Mě taky zaraží chování některých lidí. Mě se jednou stalo, když jsem byla s naším psíkem (je trošku ostřejší, ale nikdy nikoho nekousl) že proti nám šla paní tak s 3letým chlapečkem a on na Beníka najížděl kolem. No a Beník na něj dost ostře zavrčel. Ta ženská udělala příšernou scénu. Přitom jsem ho měla na vodítku a při vrčení byl dobrý 2 metry od toho děcka navíc to kdyby na něj nenajíždělo s kolem ani by si ho nevšiml. Hrůůůza fakt
Dobrou noc
Maru píše:
Pusíku díky, naštěstí ty hodnoty jsou překročeny o maličko, nebýt těhotná tak jsou v pohodě, takže je to celkem v pohodě. A navíc já jsem dost mizerně jedla, takže se te´d alespoň budu víc hlídat![]()
Teda kouokám,ž e ty už máš až na kočárek celou výbavičku, to máš teda můj obdiv. Já tak zlehka začala teprve okukovat co a jak a někdy mi jde z toho taky hlava kolem. Navíc to stejně nemám kam dávat, tak čekám až kamarád vyrobí komodu a pak asi začnu teprve něco nakupovat. No budeš nám sem pak muset vložit asi seznámek věcí co všechno máš, ať můžeme chytat isnpiraci
http://bd.lilypie.com/yLu5p2/.png
..hmm..tak já mám taky už vše (a to bydlíme v mini garsonce- se zvířátkama;o))-čekají nás předělávky- aby se sem mimi vůbec vešlo..)..ne vše je tedy zaplaceno- jednu velkou zásilku( za 7tis.- postýlka,sterilizátor a ohřívač lahví- a spousta blbostí;o) mám objednanou a čekám až mi to paní doveze (jezdí do prahy, takže nemusím spoléhat na poštu;o)..s kočárkama jsem taky měla nervy..líbil se mi pierre cardin- milenium, pak už jsem byla rozhodnutá pro OXFORD (kvůli lepším kolům)..a nakonec jsem na aukru narazila na skoro nový kočárek ABC design 3-Tec/navy za 4500,–..je fakt krásný-zkusím vložit foto- akorát si pro něj pojedu do jižních čech-nechci spolehat na poštu- tak si iděláme výlet;o)…jinak vše nakupu přes internet- ceny jsou fakt diametrálně nižší než v obchodech;o)
to je ten kočár..konečně vybranej..ufff;o)…mám dát na pověru, a nemít ho doma????
Janah09 tak to jsem zvědavá jaká diskuze o pověrách se taky rozvíří, o tom samém totiž přemýšlím já. Zatím jsem kočárek odvezla ke tchýni, ale to hlavně z důvodu, že budeme malovat tak potřebujeme každé místo na vystěhování bytu. A pak nevím........... Na pověry moc nevěřím. Jinka jsi taky šikulka, že už máš nakoupeno.
Maufko to jsem ráda, že to nebylo nic vážného, moc bych ti přála aby už t bylo dobře. Na výtěr držím palečky.
Pusíku gratuluju,že je na UTZ vše v pořádku a zvládni v pohodě glukozový test. Jsem zvědavá co budeš říkat
Mrzí mě,ž e máš vysoký tlak, ale snad se to brzo upraví. Já měla vždycky problémy s nízkým tlakem, tak ti nevím čím ho snížit. S tvým pejskem mě to mrzí, taky by mi rvalo srdce, kdybych musela hafušu někde takhle nechat. A na lidi se vykašli, neví o čem mluví......
Hako teda trošku jsem se vyděsila, když jsem pročítala ty testy co jsi dávala odkaz, ale díky za něj. Naštěstí to byl i’coo 3Air což je trojkolka. Musím se mrknout na přesné označení co máme, ale máme čtyřkolku a ta tam nikde uvedené nebyla. Brácha s ním byl max spokojenej, nikdy se jim s ním nic nestalo a navíc ty velká kolečka projely snad všechno
Co máš vybráno ty? Ta historka s Vaším pejsekm, to je teda síla, já myslím, že když se lidi pejskovi věnují a nevychovávají z něj zlýho psa záměrně, tak je každá rasa úplně v pohodě.
Janninah jsem ráda, že jste taky v pořádku a potichoučku gratuluju k chlapečkovi.
Lucie1977 nevím jestli jsem měla test na cukr dělaný moc brzo, dr. mě tam poslala po kontrole kdy jsem měla v moči trošku acetonu. To se mě ptala jestli pořádně jím, no a to já teda moc nejedla,t ak řekla, že je to asi vyhladověním, ale napsala mi papír na OGTT. Na druhou stranu jsem ráda, že se na to přišlo včas, začala jsem se opravdu hlídat s jídlem, protože jsem předtím moc nejedla, protože jsem neměla chuť ani hlad. Tak te´d to bude určitě lepší. Je to překročený jen o maličko tak doufám,ž e se to vhodnou stravou strovná.
Snad jsem na nikoho nezapomněla, jdu se chystat do poradny,napíšu odpoledne jak se máem. Opatrujte se a pohlaďte bříška pa Maru
AHoj, škoda, že se mnou nemluvíte, já si legraci nedělám, tak to zkusím jinde. Kdyby se chtěla ozvat ta maminka z vás, která už také čeká druhé mimi /naše děti budou skoro stejně staré/, byla bych moc ráda. Marička spinká, tak Vám mám čas popřát příjemný zbytek těhotenství a snesitelný porod. ![]()
Ahoj anonymní, tak přerce jnoem jsem na někoho zapomněla, omlouvám se. Vítám tě mezi ámi. Já čekám teprve svoje porvní dítko po dlouhých letech snažení.
Maru