Poradna duly
Jana Čurdová
Berun: Taky jsem si prošla pár ultrazvuků, mimísek je tam krásně vidět.
Já jdu hned ráno, budou mi brát krev a už budu odcházet s průkazkou:-)
Holky, neuvažujete některá o 3D ultrazvuku? Já se tam chystám kolem 14.týdne…
Tak ať nám miminka v bříšku krásně rostou:-)
Evah: Mě už byla taky slíbená průkazku, pokud bude UTZ v pohodě. Takže to pro nás obě bude významný den. 23.7. mám narozeniny, tak to bude takový hezký dárek.
Na 3D se určitě chystám. V Heliosu na Praze 5 www.sanatoriumhelios.cz ho dělají myslím za 500,– Kč fotka i video. 3D je dobré dělat mezi 10tt-17tt, nebo od 20tt-23tt. Pak už je mimi trošku větší. Takže kolem 14tt a 15tt bych tam taky ráda zavítala. Pak to dělají ještě v gennetu nebo samo v porodnicích.
Omluva za zkreslené informace, těhudemence útočí ![]()
Helios je v Brně, Gennet je v Praze na Letné a tam nejspíš také zamířím.
MISCHINA: Díky za přáníčko a šupky dupky na dubňátko!!!!
Do třetice všeho dobrého náš rozrostlý seznámek, jen tak dál:
Jarka-1979/Domažlice/TP 16.2.2006
Monina-1976/Ostrava/TP 19.2.2006 UTZ 19.7. Dovolená
Evah-1978/Praha/TP 24.2.2006 UTZ 25.7.
Viki25-1979/Klatovy/TP 24.2.2006 UTZ 12.7.Držím palce!
Berun-1981/Praha/TP 27.2.2006 UTZ 25.7.
Marketkaa-1984/Praha/TP 28.2.2006 UTZ 13.7.
Baboo-1975/Praha/TP 28.2.2006 UTZ 19.7.
Ryšavka-1975/Praha/TP 3.3.2006 UTZ 18.7.
Onika-1978/Praha/TP 3.3.2006 UTZ 18.7.
Zuzzi-1976/Plzeň/TP 4.3.2006 kontrola za 2 týdny
Kopeček-1977/Trutnov/TP 4.3.2006 UTZ 29.7.
Polarka-1978/TP 5.3.2006 Dovolená
Kocca-1978/Kroměříž/TP 6.3.2006
Kvetule25-TP 16.3.2006
Berun: Díky za tip, kouknu na stránky a asi se taky vydám tam.I ta částka se mi zdá přijatelná, hlavně to asi musí být úžasný zážitek.:-))) a to stojí za to.
Já se na 3D ultrazvuk nechystám. Ani nevím, jestli tu v Plzni nějaký dělají. A do Prahy kvůli tomu jezdit nechci. Asi se nechám překvapit Melounkem až se narodí. ![]()
Seznámek je skvělej, už je nás pořádná banda. Příští rok pěkně přispějeme ke zvýšení porodnosti.
![]()
Tak já jdu za chvíli dom a hrozně se těším, jak ukážu miláčkovi fotečku našeho Melounka. Moc vám přeju abyste vaše zlatíčka taky brzi viděli, ale zase je uvidíte větší a krásnější. ![]()
Zuzzi a Melounek
holky, já zatím tak dopředu raději neuvažuju. Počkám alespoň až co doktor příští týden (doufám, že mi UTZ udělá). Já jsem sice v pohodě, ale stát se prostě může všechno. Člověk s tím musí počítat.
Ryšavka
Ahoj těhulky,
taky já se konečně ozývám. Já mám net jenom doma, takže se k vám v poledne nemůžu přiídat.
Dneska jsem byla konečně na prohlídce a to u novýho Dr. Ten minulý nestál za nic. S tímto jsem spokojená.
Jenom mě vyšetřil „normálně“ - žádný ultrazvuk ani odběr krve. Říkal, že dělá jen tři ultrazvuky a jakýsi velký - na vývojové vady. Na kontolu jdu 2.8. a to myslím ještě UTZ nebude. Holt si musím počkat. Od čtvrtka mě ale začíná trápit žaludek. Budí mě i v noci. Pomáhá mi na to, když trošku něčeho sním, ale to bych musela jest pořád a jak bych za chvíli vypadala.
Teď jsem si udělala špagety a jsem moc, moc spokojená. ![]()
Tak se mějte všichni pěkně.
Ahoj ![]()
kuk,
o tom 3D ultrazvuku sme tiez zrovna tento vikend hladali informacie, ak bude vsetko ok, radi by sme nan isli, ale presne ako pise Rysavka, zatial sa drzime pri zemi - moja najblizsia tuzba a plany siahaju po 19.7., po ultrazvuk a limetkine srdiecko.
ak bude vsetko v poriadku, uz ma tam tiez caka tehotenska knizka, ktoru sme zacali so sestrickou vyplnat uz pri prvej navsteve. som prekvapena, ako kazdy lekar ma svoj postup, ten moj mi robil UTZ, vypisali sme tu knizku, zobrali mi 3 ampule krvi a dali mi jednu prazdnu na ranny moc, ktory mam doniest toho 19teho, a to vsetko pri prvej navsteve. uvidime, aka bude ta druha.
ale k tomu 3D ultrazvuku som chcela, aby ste z neho neboli sklamane - ono to nie je realny 3D zaznam miminka v brusku, v skutocnosti je to stale klasicky ultrazvuk, a len specialny software potom nasimuluje do 3D zaznamu ako ASI miminko vyzera, ale su to len kratke sekvencie a ten pohyb je dost neprirodzeny
. na tej stranke heliosu, ktoru odporucala Berun, sa daju stiahnut kratke video sekevencie, tie som si pozrela odporucam aj vam, aspon budete presne vediet, aky vlastne je ten konecny vysledok. ja sa priznam, najprv som bola z toho dost sklamana - oproti mojim povodnym predstavam to nebolo ani zdaleka „ono“
, ale potom som si povedala ze aj to je lepsie ako nic ![]()
Kocca, s tym zaludkom sme na tom rovnako ![]()
nas tehuzoznam je skvely
, krasne pribuda
berun si sikulka
pa, pekny podvecer
Já ten 3D chci využít hlavně kvůli určení pohlaví, my si to chceme nechat říct a mám v živé paměti mojí kamarádku, která má termín za 3 týdny (3.8) a ač chtěla pohlaví znát, musí se nechat překvapit, protože její Dr. to nebyl schopen zjistit a na 3D jí neposlal. U mé švagrové to bylo tak, že jí na 3D poslal Dr. ve 20tt, kde zjistili že čeká kluka (u kluků se to určuje o dost líp). Proto bych tam chtěla zavítat, pokud mě můj Dr. ve 20tt na 3D nepošle. Ty fotky z 3D jsou hezká památka, tak proč toho nevyužít. Já ty videa z 3D zkoumala a je to super.
V gennetu je to jenom asi o něco dražší než v Heliosu v Brně.
www.gennet.cz mrkněte se na jejich stránky.
Jinak mi je stále fajn. Snad vám taky.
Berun a Beruňák
ved ja nehovorim ze je to zle, ja len ze do normalneho 3D videa to ma daleko. a niekto by mohol byt sklamany, keby s tym neratal, tak len aby holky vedeli, za co ked tak daju peniazky.
holky, myslim, ze u mna to uz zacalo, vcera ma veru nad WCkom pekne napinalo, brrr. presne o polnoci, tak takto sme vstupili do siedmeho tyzdna ! ![]()
nam je pohlavie fuk a povedat si to dat nechceme, chceme mat prekvapenie ![]()
presne o tyzden ideme na kontrolu
![]()
Holky,
tak už jen týden a půjdu k dr na první prohlídku
Už aby to bylo.
Včera mě pěkně píchalo napravo jako je slepák, ale ten já už nemám tak alespoň tohle nehrozí. Bylo to dost nepříjemné. Ale dnes už nic nepíchá tak to snad je ok. Blbě mi je stejně jako včera no možná je to o něco lepší - to bude asi tím, že jsem se ráno přemluvila a nasnídala, včera bez snídaně dojet do práce byl docela problém. Takže se mi ty těhu nevolnosti asi nevyhnou ![]()
Ryšavka
Baboo,
my snad budeme dvojčata. Jsme stejne mladé
přibližně stejně jsme otěhotněli a včera nám začalo být blbě. Já jsem 6tt+3.
Pohlaví nám je také jedno, ale asi to budu chtít vědět jsem zvědavka zvědavá.
Ryšavka
Ahoj holky,
jelikož mám naordinovaný přísný klidový režim, tak podstatnou část dne strávím s internetem v posteli…musím říct,že vám všem, co můžete normálně fungovat,tak trochu závidím…nicméně jsem si včera nastudovala spousty stránek o 3D UTZ a už se tam moc těším:-))už jenom ta fotka z toho je rozíl oproti normálnímu 2D UTZ,ale jak psal jeden doktor z gennetu, je to spíš čistě estetická záležitost, z lékařského hlediska nemá valný význam a proto se používá pouze klasický UTZ.Z tohoto důvodu prý na UTZ nepřispívá pojišťovna a proto se hradí.Přijde mi ale fajn vidět své mimčo takhle:-)a těch pár stovek za to stojí:-)
Tak krásný den a ať nám bříška krásně kvetou:-))
Berun: Jsi šikulka, ten seznam je úžasnej:-)))
Berun - splasklé padáky
- to jsi mě tedy pobavila. No jo holky musíme si je teď užít, není to holt navždycky
Manžovi se to také líbí 
Ryšavka