Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jetý kočárek právě nechci. Říkám si, že je to moje poslední těhotenství a obě děti měly nový, tak…abych ho nežulila. ![]()
Jinak, já tedy už tak tři týdny taky špatně spím. Mám u postele přistrčené to relaxační křeslo, to pohupovací. V noci jsem v něm na chvilku tak čtyřikrát, když miminko moc kope a chce si udělat místo. Musím počkat, než se uklidní. Na zádech vůbec nespím, v téhle fázi je to nebezpečné i pro dítě, pak má omezený přívod vzduchu a popravdě, na ultrazvuku je to utrpení, ta chvilka v leže. Střídám boky, ale berou mě kyčle, takže radost.
Taky se už bojím chodit víc. Předtím jsem courala, abych rychle porodila a měla kondici, ale teď se bojím to uspíšit, když má být plánovaný.
Ty kočárky. Včera jsem koukala na Bumbleride, ale mají tak nemožný barvy, že jsem to vzdala.
Teď jsem se vážila a mám 13 kilo. V úterý přesně 35 týden. Škoda, že neumím udělat tabulku
vyvěsila bych nás tam s termíny a pak to budem jen odškrtávat.
To já budu mít kočárek už použitý,ale jen 3 měsíce a pouze korbička.Je fakt že při dceři sem měla nový a hlavně sem chtěla,ale ted mi to tolik nevadí.Hlavně že nám vyhovuje a je moc hezký.To jsem měla skoro všechno nové.Nj babičky se postarali
ted už je to jiné.Už na to tolik nelpím.Jinak do porodky mám skoro všechno připravené,ale nevim jestli pujdu císařem tak nějaké věci jako sou plínky a ostatní věci na mimi mi pak přitel donese později at se stim netahám.ani nevím kdy se to tak usuzuje ten císař.Na gyndě mi zatm nic neřekli jen že je KP.
Doufám že mě nenechaj trápit rodit koncem pánevnim ![]()
No, mně doktor něco podobného naznačoval, jako, že bych KP mohla rodit přirozeně, tak jsem šmatlala do porodnice, kde máme známou a mám slíbeného císaře okamžitě, jak mi ve čtvrtek potvrdí polohu KP.
Nenechám si dítě přidusit nebo něco podobného jenom proto, že jim stoupají statistiky porodu cisařem a jim to nedělá dobré renomé…
Ještě,aby se na mě někdo učil, jak rodit KP, to uritě, a když to nevyjde, byla jsem jenom kus a dalších 7 rodicek zvládneme vpořádku,tak za ten den to je úspěch… Ani mě nehne.. pokud KP, už to mám zařízené… Je to indikací k císaři? Je!! Tak není co řešit.. Za ty komplikace pro Prcka mi nestojí nic.. ![]()
Ahojky no s tím spaním je to fakt hrůza jsem jak hekavá velryba
. My už máme kočárek a sehnali jsme ho za moc pěknou cenu u nějaké firmy z brna.cortina X3 je to trojkombinace aby to vše sedělo,ale popravdě moc barev nemají.
Rubydiam:budeš i teď rodit na bulovce jak jsem se dočetla a s tím nadstandartem jsem se ptala (mám tam známou sestru na sále) že ti dají co zrovna mají volné,mají 2lůžka i 1lůžka,ale na mojí smůlu to bude obsazené, no uvidíme při takovém náporu rodiček ![]()
je fakt, ze i kdyz ma zenska mimco KP, tak ti doktori i pres to trvaji na prirozenym porodu,nechapu, jak muzou zenskou nechat tak zkusit kdyz to jde jinak.
Ja mela malou do 33tt taky KP, pak se nastesti otocila, ale doktor jenom rekl, zatim mame polohu KP a tim to haslo, kdyby se mala neotocila tak bych asi hodne rvala, ze proste chci cisare, zvlast prvorodicka, k tomu kdyz se vi, ze porody KP jsou narocnejsi, trvaji dele a je vysoky riziko komplikaci a kdyz se jeste prida, ze se celkove rodi vetsi deti, tak mi zustava rozum stat.
Nekdy bych to tem chlapum prala at si to sami zkusi, ptz co vypravely kamaradky, jak jim doktori porad rikali jeste pockame a jeste pockame a nechaj zenskou bolestma vysilit nebo ze nevidi duvod proc kvuli poloze miminka volit cisare kdyz je jinak vsechno v poradku..
no mam z toho akorat hruzu, jeste, ze se mala otocila, tkz Tiffany drzim palce, abys nenarazila na nejakyho blba
Já když jsem si předminulej tejden stěžovala, že je prcek furt KP a nechce se otočit (když si lehnu na záda, vidím totiž hlavičku), tak to doktor zkontroloval na UTZ a poznamenal, že kdyžtak bude císař. Tak doufám, že mě KP rodit nenechají, i když je pořád o týden drobnější.
Viki25 píše:
Barigue - já mám X-Lander XT po první dceřia a naprostá spokojenost. Jestli máš nějaké otázky, ptej se.
To jsem ráda, že jsi spokojená…já jsem se rozmýšlela ještě mezi xa a x-run. Jak se s ním jezdí? A vejdeš se mezi regály a tak?
Já jsem si to raši zařídila…zjistila jsem, že v tomhle státě,jak nemáš peníze nebo známý,tak je to sázka do loterie ![]()
Barigue - mezi regály jsem se v pohodě vešla, po sundání jednoho kolečka dokonce i do panelákového výtahu. Mezi XT a XA není rozdíl v rozměrech, jen 3 nebo 4 kolka - a to si musíš rozhodnout sama, co je pro tebe lepší … X-run bohužel nevím, jak vypadá …
Dneska jsem se vážila a mám skoro o kilo míň než minulý týden
! V minulém těhu jsem 14 dní před porodem taky kilčo sundula, takže se to blíží
.
Holky, držím vám palce, aby se vám miminka otočila. Ale zase na druhou stranu, taky jsem se císařského řezu bála a nakonec je to to nejbezpečnější pro miminko. Ne, že by tedy byl císař lepší, nebo horší. Je dobré pokud je vše v pořádku, aby se dítě narodilo přirozeně a ono to opravdu jde vydržet. Nejlepší je brát věci jak příjdou, přizpůsobit se tomu s vírou, že vše dopadne dobře a nic jiného si nepřipouštět.(Musím zahánět katastrofický scénáře.)
Milio- Já vím, že to tak chodí, že když tam příjdeš roditb a čekáš, že bude nadstandart volný, nemusí se to vždy povést. Já rodím přes Medu, oni tam mají pronajaté jen nadstatndarty, takže když už platím tak vysokou částku, určitě ho dostanu, navíc mám plánovaný porod. Spíš mi šlo o to, jestli jsou tam nadstandarty dvoulůžkový. Někde jsem to četla. To je potom houby nadstandart. Je mi fuk lednička i televize. Potřebuji koupelnu a soukromí. To je pro mě v nemocnici luxus ![]()
Ahoj holky,
tak jsem se včera dočetla, že u druhorodiček nebo ty, co mají už další dítě prostě ne prvorodičky, že se mimi většnou otáčejí až těsně před porodem, že to není tak brzy jako u prvorodiček, tak některé nevěště hlavy, snad se Vám mimískové otočí, co jsem pochopila, je tu dost už mamin od dětí ![]()
My máme kočárek Mutsy, urbanrider, tak doufám, že budeme spokojený, jsem zvědavá na naši první jízdu ![]()
Jo spaní, já dlouho spala na zádech, teď už moc ne, spíš vůbec, takže bok to jistí, ale jelikož na pravém má nožky, tak tam s nima šimrá a to se nedá, takže většinou musím spát na tom levém.
Příští týden jsem objednaná na registraci do porodnice a Dr. mě tam už předal, tak jsem na to zvědavá, to zase budou zážitky tady od nás ![]()
Já už nemůžu ani moc uklízet, začne mě brát kříž a konečná a to ještě mám takových věcí v plánu udělat.
Jo holky, od kdy je dobrý pít ten maliník a kde se to dá koupit?? NEmůže to ublížit nebo tak něco? ![]()
Maliníkovej čaj v lékárně - od Megafytu. Pít se má od 34. nebo 36. tt (všude se uvádí jinak), tak to zvaž. Čemu by mohl ublížit netuším.
Tak já jsem prvorodička doktor mi říkal, že u prvorodiček je to tak,že do 35.týdne bývá poloha plodu definitivní a u více rodiček do 37.týdne, pak už jsou to šťastné náhody,ale většinou se už plánuje CS, co mi řekl pan doktor…
Jestli do 35tt, tak to máme ještě tejden ![]()
Ale je o tejden menší a vody tam má prý dost, tak je snad šance i potom.
Ahojky holčiny?
no včera to byl den všechno mě bolelo ale dneska je to už lepší.Cejtim jako kdyby se malej otočil.Když škytal tak sem to škytání spíše vnímala dole u stydké kosti tak by mohl bejt hlavičkou dolu.Kope mě ruzně tak těžko poznám kde má nožky ale něco cítim určitě ale jestli to je zadeček nebo hlavička to fakt nepoznám
.12.8 jdu na KO tak se uvidí,bud a nebo?Příjde mi že mám dost malý břicho na to aby se mohl ještě obrátit. ![]()