Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já žiju v Irsku a tady rodí doktor jen když je problém, jinak midwife, jako porodní báby. V nemocnici budu maximálně 48 hodin, ale věcí mám jak na dva týdny na dovču
jen župan kolik zabere místa.
Maliník jsem koupila tenhle týden, počkám dva týdny a začínám bumbat ![]()
Ahoj holky tak to ja uz malinik piju tyden jinak dnes mi strasne tvrdne bricho je to fakt sileny mam doma sice Magnesium ale mam pocit ze by se nemelo brat asi mesic pred porodem ale nejsem si jista nevite nektera? A nejste nektera z Brna nebo z okoli? Mam pocit ze ste skoro vsechny z prahy co?
Já z Brna né. S tím magnézkem mám stejnej pocit - radši jsem si ho nenechala už napsat a když mi tvrdne břicho, tak si jdu prostě lehnout. Ono to odezní samo. Maliník už piju, ale ne denně, spíš když si vzpomenu.Teď budu začínat 34, tak budu pít pravidelně.
maliník - piju od 34tt, spíše nepravidelně
magnesko - brala jsem od 26tt, měla jsem křeče v lýtkách a tvrdnutí bříška. Neberu také od 34tt i když bříško někdy tvrdne pekelně …
Já jsem ze západu - Klatovy.
Koukám, máme stejné problémy, no, jo skoro stejná fáze ![]()
Mě taky tvrdne břicho nějak víc. Ty poslíčci, nevím, nevím. Je to přece jen čtyři týdny před porodem, tak se asi ozývají. Řekla jsem si, že už budu jen ležet. to tvrdnutí- děložní stahy- jsou teď tak nepříjemné, že mám pocit, že mi to tlačí i žaludek. Dneska jsem počítala a u sedmého přestala. Tak ono se teď už na to nic nedává.
Koukám, máme stejné problémy, no, jo skoro stejná fáze ![]()
Mě taky tvrdne břicho nějak víc. Ty poslíčci, nevím, nevím. Je to přece jen čtyři týdny před porodem, tak se asi ozývají. Řekla jsem si, že už budu jen ležet. to tvrdnutí- děložní stahy- jsou teď tak nepříjemné, že mám pocit, že mi to tlačí i žaludek. Dneska jsem počítala a u sedmého přestala. Tak ono se teď už na to nic nedává.
Noc dost hrozná. Málem jsme jeli. Měloa jsem kontrakce po třech minutách asi 20 min. Pak se to prodlužovalo, pak už nebyly pravidelné.
Teď ráno nízký tlak, nic moc.
Rubidiam - no teda takové posly
, to bych teda taky plašila
Já mám zas růžový výtok (po sexu
), manža se strachoval, zda nepojedeme rodit, že není vyspalý
.
Já z Brna jsem, tedy konkrétně ze Šlapanic, ale jen původem. Teď žiju na Kladně a rodit budu taky tady.
Nějak jsem přehlídla, co to máte s tím maliníkem? Jestli jsem pochopila, měl by pomoct při otočení miminka? Já dnes začínám 34. tt a taky mám polohu šikmou až KP a zatím pořád nic. To je nějaký čajík, koupím ho v lékárně? Nebo mám vyrazit do lesa na sběr malinového listí? ![]()
Holky máte už vše nachystané? Já z toho začínám mít trochu nervy. Teprve včera v noci jsme přijeli od našich z Brna a přivezli hromadu věcí na mimi. Ještě nemám nic vypráno a vyžehleno. Tento týden ještě musíme koupit skříně do dětského pokoje, abych ty vyprané věci měla kam ukládat a mám v plánu ještě vymalovat předsíň před velkým úklidem. Aspoň auto jsme začali řešit. Po mnoha letech jsme sundali potahy, vyluxovali jsme ten sajrajt z pod potahů a chci to ještě vytepovat, než tam dám nové potahy.
Alespoň že věci na koupání miminka mám už vymyšlené a připravené. Táta mi vyrobil takovou desku na vanu, na kterou dáme vaničku a vedle přebalovák a věci, takže vše bude po ruce a přitom mi nebude doma nikde překážet takový ten přebalovák s vaničkou v jednom. Až to nainstaluju, tak vám to vyfotím, jsem z toho nadšená. Třeba budeme někoho inspirovat ![]()
Jj, sekat zahradu
, ale včera jsem nakonec lenošila a nedostala se k tomu, že dneska a v noci začlo pršet, takže fakt super, tak buď odpolko nebo počkám, jestli zítra fakt bude hezky a aspoň to trochu uschne. Dokud to jde, snažím se hýbat.
Maliník by měl být na uvolnění porodních cest, pokud si dobře pamatuju z kurzu
, tak to abych naklusala do lékárny, v pátek budeme 35tt, tak už je asi na čase taky začít.
S tím magnézkem máte pravdu, nám na předporodním kurzu říkala, že je lepší ho před termín asi ten měsíc vysadit a přestat brát, protože potom po něm může hůř začít porod a člověk může přenášet.
Já jsem od Mělníka.
Věcičky už máme díky bohu připravený, vše koupený a jsem za to ráda, takže už jenom zbalit tašku do porodnice a pak nějak to přichystat doma jako složit postýlku apod. a jsme připravený ![]()
jojo presne tak malinik by mel byt na uvolneni porodnich cest a koupis ho normalne v lekarne jinak ja uz mam na mimi skoro vsechno pripraveny ikdyz tady mam uz par dni taky kos pradla kterej jeste musim vyzehlit a nejak se mi do toho porad nechce a taky uz musim dokopat pritele aby sesrouboval postylku konecne protoze on ma porad casu dost
no a taky uz mesic teda cekam az mi prijde kocarek kterej mam objednanej teda normalne v obchode ale porad se neozyvaji tak tam musim zajid sem z toho uz docela nervozni ![]()
Já jsem minulej tejden stihla vyprat a vyžehlit, koupeno je téměř vše, jen tento týden musím vyzvednout odsávačky a ještě sehnat monitor dechu. Postýlka se asi bude montovat až budu v porodnici. Ještě musím douklidit byt a dodělat věci do práce, abych mohla v klidu nastoupit na mateřskou. Jo a stavit se u dětský Dr. a domluvit se jak to dělá s tou první prohlídkou.
Jooo - a taky sbalit si tašku do porodky a navštívit předporodní kurzy - to jsem jaksi ještě nestihla ![]()
tak u nas je asi temer vse pripraveno, postylka teda jeste ne, ta ceka v koute na slozeni, jinak pradlo a drogerka je, taska je sbalena napul, ve stredu nas ceka kurz tak jsem zvedava co nam tam povi, tenhle tyden zacnu s malinikem tak jsem zvedava, v noci me zase brali poslicci, ale jak zaclo prset tak jsem vytuhla jako nemluvne
a mohli bysme rodit klidne na konci srpna
Taška do porodnice - mám sbaleno už týden, minule jsem jí totiž balila při odtoku plodové vody
. Tak jsem jako 2-rodička nechtěla být překvapena …
Ostatní věci už mám taky nachystané, teď jsem ve fázi generálního úklidu bytu - mytí oken a záclony. Manžel už je ze mě na prášky, že pořád něco dělam
, prý ať odpočívám, ale hnízdící syndrom je silnější
. Příští týden mě chce poslat na chatu, abych si prý odpočinula.
Koukám, že bysme všechny nejraději rodily už srpnu
. Já v to tedy tajně doufám … prvně jsem rodila 38tt+3.