Testování ve školce + miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8897
14.4.21 12:06
@Anonymní píše:
@Midaku No já si taky myslela, že to problém není, ale prý jo :roll:

A co to navrhli? Doma ho nechat nemůžeš, manzel nemůže, tak co? Zas na druhou stranu, ten test trvá par vteřin, to bys klidne mohla nechat kocar venku, ze ti ho jina maminka bude vozit. Záleží, jak to tam mate. U nás se čeká venku, dovnitř se jde na ten test a pak se zase čeká venku. Dělají u toho testu divadélko pro děti, ale to bych proste řekla, že ne, ze mam venku mimino a je to. Samotný stourani v nose je záležitost asi 15 vteřin..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.21 12:11

@Midaku u nás musíš být po celou dobu testu s dítětem v místnosti.

• Citovat
  • Upravit
41519
14.4.21 12:15
@Anonymní píše:
Dítě si musíme otestovat samy a těžko, aby mi někdo cizí dítě hlídal. Nejdřív jí bude trvat 20minut otestovat svoje dítě a pak bude čekat dalších 20 minut na mě. :(V pondělí jsem měla právě mimčo ve vajíčku a nic neříkaly, ale včera už mi řekly, že dle nařízení to být nesmí.
Jinak školka mi nabídla řešení, které se mi sice uplně nezamlouvá, ale ok. O to úplně nejde. Spíš mě fakt zajímá, jestli tomu tak doopravdy je, že se nesmí brát sebou to miminko.

a jaké řešení ti nabídli? :think: zvážila bych, jestli je to jejich řešení možné, a pokud ano, tak bych do konfliktu nešla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
14.4.21 12:41

Ať ti ukáží konkrétní text, kde to je napsané, tuším, že nic takového mít nebudou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41519
14.4.21 12:47
@whooro píše:
Ať ti ukáží konkrétní text, kde to je napsané, tuším, že nic takového mít nebudou..

no, trochu bych se obávala, že někde bude psáno, že u toho testování smí být jen zákonný zástupce, což sourozenec nebude :think: popř. možná další osoba, ale také s negativním testem. Myslím, že netestovaní sourozenci mít jakoukoli výjimku nebudou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
14.4.21 13:28

Není. Chodím s třema, jedno jim ve školce nechávám :lol:
Chtěla bych vidět nařízení vlády, kde to je uvedeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
14.4.21 13:32
@Keyllah píše:
no, trochu bych se obávala, že někde bude psáno, že u toho testování smí být jen zákonný zástupce, což sourozenec nebude :think: popř. možná další osoba, ale také s negativním testem. Myslím, že netestovaní sourozenci mít jakoukoli výjimku nebudou…

Není uvedeno, že přítomni být nesmí. Nemusí být explicitně povolena přítomnost. Další osoba se chápe další dospělá osoba. Stejně jako při nákupu. Do osob přítomných v prodejně se nepočítají děti.
Učitelé testovat nesmí. Odepřít vzdělání taky ne a odepřít přítomnost zz taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41519
14.4.21 13:58
@Fiducia píše:
Není uvedeno, že přítomni být nesmí. Nemusí být explicitně povolena přítomnost. Další osoba se chápe další dospělá osoba. Stejně jako při nákupu. Do osob přítomných v prodejně se nepočítají děti.
Učitelé testovat nesmí. Odepřít vzdělání taky ne a odepřít přítomnost zz taky ne.

ale oni přece přítomnost zz neodepírají. Oni odepírají přítomnost další osoby, která není zz a není negativně testována. Hádám, že výčet není „a do školky nesmí sourozenci, prarodiče, cukrář nebo popelář…“ jako spíš, že je povolena přítomnost zz atd. a v tom výčtu podle mě sourozenec, co není negativně testován není a proto ho nechtějí povolit…tedy za mě, není povolena další osoba (ať už dítě, nebo dospělý), která není zz či nemá negativní test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
14.4.21 14:04

Fajn. Ať vyčlení někoho kdo Ti pohlídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.4.21 14:13
@Anonymní píše:
Ahoj, mám předškolačku, která začala od pondělí zase chodit do školky. Zároveň mám doma 6 měsíční miminko. Ve školce mi řekli, že když budeme chodit v pondělí a ve čtvrtek na testy ve školce, tak nesmím mít sebou mimčo. Prý to není z jejich hlavy. Dopravdy tomu tak je? Nikde to nemůžu dohledat. Chápu, že nechtějí aby tam byli lidi navíc, ale fakt vadí malé mimi, které bude ležet ve vajíčku? To ji mám jako nechat samotnou doma :cert:!?

Blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3mamamina
14.4.21 14:46

@Keyllah tohle je hloupost, protože děti se neberou jako další osoba. Tedy děti myslím do šesti let, že bylo uvedeno. Taková výjimka se stanovovala pro vstup do obchodu a jistě to bude platit i jinde.

• Citovat
  • Upravit
35418
14.4.21 16:17
@martina.se píše:
Blbost

Omyl :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
14.4.21 18:29
@Keyllah píše:
ale oni přece přítomnost zz neodepírají. Oni odepírají přítomnost další osoby, která není zz a není negativně testována. Hádám, že výčet není „a do školky nesmí sourozenci, prarodiče, cukrář nebo popelář…“ jako spíš, že je povolena přítomnost zz atd. a v tom výčtu podle mě sourozenec, co není negativně testován není a proto ho nechtějí povolit…tedy za mě, není povolena další osoba (ať už dítě, nebo dospělý), která není zz či nemá negativní test.

Odepírají minimálně jednomu sourozenci :nevim: Buď testovanému, nebo miminu, který už z logiky, patří k mámě.
V nařízení není požadavek, aby doprovázející osoba měla negativní test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin