Tetanie a cukání lýtek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65316
4.2.21 18:10
@darktera píše:
@Myšák24 Mam rtg cele patere a od te to pry neni. Nerentgenovali mi ale krcni, ta me dost boli, ale od te asi nemuzu mit tu slabost nohou.

Já mám problémy s brněním nohy kvůli krční páteři. Doktorka mi to nějak vysvětlovala, už jsem zapomněla. Ale špatně mi prochází impulsy právě přes krční páteř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
4.2.21 18:51

Cukani svalu v nohách ale nemůže být od páteře ne?
Jinak rtg zjistí prd, to chce Mr páteře, aby se zjistila třeba vyhrezla plotýnka. Mně podle rtg zjistili na bederku i krční i hrudní milion diagnóz. Teď už mě dost dlouho bolí levé esicko a táhne mě to přes celé stehno až do lýtka. Také tu levou nohu mám sesmajdanou a připadlou podelnou i příčnou klenbu. Proto se ptám na tu páteř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
4.2.21 18:53

@darktera a na co ti brali krev? A říkali něco předběžně? K tomu třesu, já se teď trasla furt, takový vnitřní třes, neklid, ale navenek teda nebylo nic vidět, jen uvnitř… Bylo to od úzkosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
4.2.21 19:20

@Petttruše může, dráždění nervů může způsobovat brnění, trnutí, pocit těžké nohy i škubání svalů. To mi říkal doktor, tak nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
4.2.21 19:23

Ale je fakt, že rtg je celkem nic. Fakt by to chtělo ct nebo magnetickou rezonanci. Může to být cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
4.2.21 19:28

@Myšák24 fakt? Já jak s tou nohou smajdam, mám propadly kotník, tak mě bolí i esicko a táhne celá noha. Do toho cukani svalů, obecně všude, ale nejvíc na této noze, v lytku a podélné klendbe nohy. Jen v klidu teda. Je teda pravda, že mám uzkoatnou poruchu a měsíc mám ad, teď týden zvýšenou dávku. Do toho magnosolv. Psychiatr říká, že to mám od psychiky. Emg nemám, jen 2× prohlídka neurologu, mr mozku a míchy, krevní testy v říjnu, ct mozku, neurologove mě proklepali, vyzkoušeli nervy, vše ok. Taky se právě bojím als.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
4.2.21 19:29
@Myšák24 píše:
Ale je fakt, že rtg je celkem nic. Fakt by to chtělo ct nebo magnetickou rezonanci. Může to být cokoliv.

Právě, rtg zjistí obecný stav, ale Mr třeba vyhrezlou plotenku… Stejně jako ct mozku nezjistí tolik, co Mr mozku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
4.2.21 19:41

@Petttruše Asi bych si vyhadala emg ať máš klid a chodíš na nějaké rehabky? Mne zjistili vyhrezlou plotýnku a neurolog právě říkal, že to škubání je od dráždění nervové soustavy. Doktorka nad tím mavla rukou, že to nic není. :nevim: Z als jsem měla hrůzu celý podzim, ještě jak člově zada do googlu škubání svalů, tak to vyhodí samé hrůzy. Ale doktor říkal, že je to u mladých holek opravdu raritní diagnóza. Tak jsem se trochu uklidnila, ale i tak mi to občas probleskne. Jinak psychika dělá hodně, člověk si vsugerujes i porodní bolesti. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21910
4.2.21 19:50

Taky jsem tim trpěla, rozjel to dlouhodoby stres, problémy v osobním zivote. Nikdy bych neverila, co to dovede. Strach z moznych diagnoz, problémy samozrejme znasobil. Po veškerých vysetrenich, ktera dopadla dobre, jsem se dala do klidu, neurolog napsal Citalec, který jsem brala cca pul roku. Uz po mesici problémy byly pryc.

Verte trochu tem doktorum, negooglete, moc dobře vim, co to dokaze vyvolat, ten strach cloveku az nici život a příznaky se prohlubuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
4.2.21 19:52

@Myšák24 mne psychiatr říkal, že mě na emg pošle, když budu chtít, abych měla klid. No uvidíme, mám volat za 14 dní, až mi najede zvýšená dávka ad. To cukani cítím měsíc, jen když sednu a vůbec se nehybu. Jakmile začnu malinko pohupovat chodidlem, necítím nic. Magnosolv mám 14 dní. Když já už mám strach někam jít, to čekání mě psychicky fakt ničí. Když jsem volala na výsledky Mr mozku, klepala jsem se jak ratlik.
No a k věku, nevím kolik je tobě, já už nejmladší nejsem :lol: je mi 36… Tak nevím jak to s als je, v jaké věkové skupině nejvíc… Na rehabka chodit mám, ale nechodím, já hledám výhradně nejhorší diagnózy, typu nádorů a teď als, tak i když záda mě bolí jako čert, není to pro mě zajímavé, protože to není smrtící (léčím se s uzkostnou poruchou - strachem z vážných nemoci, především karcenofobie :D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
4.2.21 20:04

@Petttruše Tohle je viditelny tres svalu. Treba se fenuju a zacne me hned bolet sval nad loktem. Kdyz nevystridam ruce, zacne se sval trast a palit. Krev mi brali na nejake ty myotonie a svalove dystrofie. Podle dr to muze neco byt vazneho, na druhou stranu treba fakt jen vycerpani organismu (pecuju o nemocneho syna a nemam moc moznost kvalitniho spanku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
4.2.21 20:08

@Eemii Stres urcite dela hodne, plus jsem uz fakt vycesana. Pecuju o nemocneho syna, uz nekolik let se v noci treba 7× budime, takze noc v kuse jsem nespala uz tri roky. Ale zas nechci, aby vse doktori svadeli na unavu a stres a pak neco zanedbali. Uz nebudu nic googlit a holt pockam na vysledky. Snad to vydrzim nehledat si ty tragedie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
4.2.21 20:10

@Petttruše To je pravda, ten rtg je dost obecny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
4.2.21 20:10

@Petttruše tak já má 30 no, taky už nejsme nejmladší 😁 Ale als je prý častější u chlapů, průměr 55 let. Jo to znám, taky si hledám co nejhoršího. Můj chlap si klepe na čelo, asi budu taky muset zajít někam k psychologovi, nebo můj už mi vyhrožuje blázincem. Ještě teď jak je ten blbý covid, tak se to člověku nabaluje. Snad to nějak přežijeme ve zdraví😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
4.2.21 20:16

@darktera to už ti takhle řekla, že to může být něco vážného? Máte něco takového v rodině? Dáš pak vědět, jak jsi dopadla? Budu ti držet palce a snad je to „jen“ psychosomatika… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí