Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Eemii po měsíci brani ad ti cukani svalů zmizelo? A měla jsi cukani všude možně, v klidu, v pohybu…? Mě dr řekl, že je to vysloveně psychosomatika. I když mě znervoznuje, že to cukani vidím, že až tak by to psychika ovlivnila… Já mám i psych ataky, neustálá úzkost na hrudi. Teď teda co měsíc beru ad, úzkost na hrudi už nemám, ataku zatím taky ne. Nejdřív se mi motala hlava a měla strach z rs, po Mr mozku a nasazení ad motani hlavy přestalo, ale zase se objevilo cukani ![]()
@Myšák24 můj manžel taky vrtí hlavou, pravidelně ho nutim mi kontrolovat svaly, pak mi musí lochtat na chodidlech, aby vyzkoušel nervy apod. Jsem blázen no. Ale co jsem před Vamocmi byla na psych dně, a byla na jednom vyšetření za druhým, a kdy mě sanita odvezla s psych atakou, asi si něco nastudoval a je mi velkou podporou, už neříká, že jsem blázen. I když jsem, samotnou mě to štve ![]()
@Petttruše píše:
@Eemii po měsíci brani ad ti cukani svalů zmizelo? A měla jsi cukani všude možně, v klidu, v pohybu…? Mě dr řekl, že je to vysloveně psychosomatika. I když mě znervoznuje, že to cukani vidím, že až tak by to psychika ovlivnila… Já mám i psych ataky, neustálá úzkost na hrudi. Teď teda co měsíc beru ad, úzkost na hrudi už nemám, ataku zatím taky ne. Nejdřív se mi motala hlava a měla strach z rs, po Mr mozku a nasazení ad motani hlavy přestalo, ale zase se objevilo cukani
Ano, ale ja se proste hodila do klidu, když jsem mela vse v poradku, nepátrala jsem dal. I mne řekl, ze je to psychosomatika a byla. Mne cukalo všude mozne, i v obliceji, navíc stehovave bolesti všude po tele. Psychika je opravdu mocna a nikdy bych tomu neverila, dokud jsem na na sobe nezazila. Dlouhodoby stres dokaze divy.
@Petttruše píše:
@Myšák24 můj manžel taky vrtí hlavou, pravidelně ho nutim mi kontrolovat svaly, pak mi musí lochtat na chodidlech, aby vyzkoušel nervy apod. Jsem blázen no. Ale co jsem před Vamocmi byla na psych dně, a byla na jednom vyšetření za druhým, a kdy mě sanita odvezla s psych atakou, asi si něco nastudoval a je mi velkou podporou, už neříká, že jsem blázen. I když jsem, samotnou mě to štve
No hele a k psychologovi chodíš?
@Eemii k psychiatrovi teď od prosince. Od 29.12.mam citalec 10, a teď týden zvýšeno na tabletu a půl… A neurol, když je nejhůř, ale nemám pocit, že by na mě nějak působil. S hypochondrii zapasim asi od roku 2015, už jednou jsem citalec brala, teď nasazen znovu. Od října v extrémním stresu, v takovým srabu jsem nikdy nebyla, i to motani hlavy bylo k tomu. Závěr neurastenie, derealizace a psych ataky. Mám ct mozku, krevní testy, vyšetření oční, Orl, jeden neurolog, druhý neurolog, Mr mozku a míchy, vyšetření štítky. Vše bez nálezu. Kdyby nebylo cukani, byla bych už šťastná. Obecně psych je mi líp, jen ten strach z als mě trochu děsí. Hrozný období ![]()
Tohle není ALS, to je tva hlava. Ja na tom nebyla tak blbe, po vysetrenich jsem se uklidnila. Nevim, co poradit, chce to dobreho psychologa v tvem pripade, v hlave mas svůj problém.
Stres dokaze hodne. Taky mam to skubani vic, kdyz na to myslim. A muze vse zhorsovat, ale tu svalovou unavu a tres svalu mam. No, holt pockam na vysledky. Nic jineho mi nezbyva. Ale kdyz si clovek precte, ze zaskuby a slabost svedci pro als, tak to na klidu moc neprida. Porad to mam v hlave.
Zdravím, pokusila bych se obnovit komunikaci. Je mi 33 a už nějakou dobu mě trápí svalové záškuby má dr mi dala Magnesol a zvlášť to neřeší, objednala jsem se na neurilogii ale tam se čeká 3 měsíce, samozřejmě internet píše samé hrůzy a já se bojím právě nejhorších diagnóz, můžu se zeptat jak jste dopadly?? Moc děkuji za odpověď
Me uz skube vsude asi 1.5roku.Od plosek na nohou az po oblicej.Asi po pul roce od zacatku jsem byla u neurologa ten me celou proklepal, ale nikam me neposlal.Pry mam vyssi nervosvalou drazdivost a ze je to od psychiky. Horcik beru celou tu dobu a driv si myslim zabiral vic.Tak se snazim to moc neresit. Kdyby to byla nejaka ta hruza z internetu uz by se nejspis pridali i dalsi problemi.
Mám milganu i hořčík, ale mám pocit že mi nic nezabírá, teď už bych řekla že záškuby mám po celém těle. Samozřejmě je možné že je to psychické, jsem 5 měsíců po porodu druhého dítěte a bojím se o ně i o sebe, ale přesto mám v hlavě neustále myšlenku, aby to nebylo něco vážného. Nevíte jestli se dá objednat na EMG vyšetření když bych si to hradil sama?? Pro můj klid. Neurolog 3 měsíce to se asi zbláznim ![]()
Taky mi to zacalo po porodu kdyz jsme s malou obihali doktory. Takze verim, ze je to tou psychikou. Doktor te uklidni i kdyz ty cekaci doby jsou strasny. A jak rikam me ani neposlal na to emg, hned pry poznal ze je to z psychiky. A jestli nemas jine problemi s pohybem, slabosti atd. pockala bych na neuro vysetreni. Jestli delaji emg i pro samoplatce nevim.Dr.ti jeste mela vzit krev na minerali, st. zlazu, zelezo tim to taky muze byt.
No právě že obvodní mi nevzala ani krev, pořád se snažím uklidnit že nejsem zas tak stará
ale člověk nikdy neví v noci nemůžu spát jak se bojím že mi něco je a kdo se mi postará o děti, psycholog také 3 měsíce čekačka, tak beru přírodní antidepresiva, ale to mi nepomáhá. Neustále pozoruji který sval se mi momentálně cuka, hrůza, ![]()
Na krev se jeste objednat muzes. Podle sebe vim, ze cim vic na to myslis tim to cukani bude castejsi. Cetla jsem, ze ty vazne nemoci cukanim nezacinaji, ale spis tou slabosti svalu, pohybove problemi.Na netu nic necti, snaz se uklidnit ze ti nic neni a vyckej ns toho neurologa.