Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Kristýna 2204 Tak jak ti to dopadlo? Mne cuká sval v levý ruce a jsem docela nervózní co to je. Začla jsem brát magnézium tak uvidíme. Každopádně jsem z toho docela v nervech ![]()
@Anonymní píše:
Holky jak jste dopadli? Mně v klidu cukaji sem tam svaly a jsem z toho opravdu na nervy myslím na als a na nejhorší nemoce. Hlavně mi teda cukaji prsty na nohou
Ahoj mužů se zeptat jak to s tebou dopadlo? Mám taky problém s cukání prstu na nohou
Ahoj holky. Nějakou dobu sem nikdo nepsal. Jak se to u vás všech vyvíjí? Byla sem v pondělí na neurologii, jelikož třes svalů bez hořčíku je hned zpět a k tomu mě brní neustále noha, ruka mě spíš už bolí a jde to od zad. Fyzio už nepomáhá. Dr mě proklepala kladívkem a pronesla diagnózu jasná tetánie. Ptala jsem se jí, jestli nemám jít radši po těch letech opět na mr, když tam jeden před lety flek už byl. Odpověděla mi něco jako že to mám buď z nedostatku minerálů a nebo únavou a napsala mi antidepresiva. Ty tedy beru. Jelikož ale nechci čekat další měsíc a zkoušet pokus omyl, volala sem dnes do nemocnice na rezonanci, s dotazem, zda potrebuji žádanku a popsala problémy a taky to, že jsem Mr kvůli těmto problémům jiz před lety absolvovala. Přepojili mě na RS centrum, kde jsem nikdy nebyla a dr mě po telefonu sjela, jakto že čekám s těmito příznaky půl roku, že si zahrávám a nacpala mě za týden na MR. ![]()
Docela mě překvapuje, že moje neuroložka si je jistá mezi dveřma tetánií a v RS centru naopak že jsem nezodpovědná, že s brněním a cukáním tam nejdu hned, že se to po týdnu má přeléčit a znělo to jako že mám na 90% Rs. ![]()
Pokud se ti priznaky zhorsuji po vysazení magnezka, tak to ma spis souvislost s tou tetanii, ale to je jen takovy usudek. Mne cukaji svaly take porad, a take mi prijde, ze je to lepsi, kdyz beru magnosolf. ale ja mam i permanentní stres, takze se snazim vsech těch divných veci nevsimat, nekdy mi je lepe jindy hur na stridacku. A kdyz nekolik dni tou horší psychikou nespim projeví se mi x dalsich veci, brneni, zatuhnuti, krece, blbe videni, zatuhly krk, bolesti zad. U me to nevyspani je brutalni spoustec a zacarovany kruh.
@Desgreze u mě má to magnezko vliv asi jen na to cukání. Noha mě brní tak měsíc, dva, už denně, jen v noci to necítim a na to magnézko třeba vliv vůbec nemá.
Ten spánek, to je kapitola sama o sobě:) já se za celých 7 let vyspím výjmečně když se mi podaří nacpat všechny tři děti babičce, což je tak max 2× do měsíce
kolikrát mě v noci zavolá starší dítě a mě najednou přejede pot po těle, už jsem z nich asi vyschízovaná😳 zatuhnutí, blbý vidění znam taky, nějak je to všechno už součástí mýho života. Člověk by neřekl, jakej záhul je to mateřství
Obnovuji diskuzi, jak jste tu kdo dopadl? Mě cuka po těle (teď poslední týden spíše jen nohy a mám do nich křeč do lýtek) už od ledna, začalo to okem. Takže jsem vypsychovana a bojím se ale. Na emg jedu až na konci března. Mám i jiné obtíže jako po ránu slabší nohy.
@Petttruše @Kristýna 2204 @darktera
Holky, můžu se zeptat, jak jste dopadly? Doufám, že vše ok. Procházím si podobným a vždycky mě mrzí, že v diskuzích málokdo napíše, jak dopadl🙈
@Martika1234 @biedronka105 @Desgreze @Luckapd Holky, tak jak jste na tom. Doufám, že ok. U mě obdobné prodlémy od v podstatě bezpříznakového covidu🙈
@Nikoooo U me vsechny potize opravdu od totalniho vycerpani a dlouhodobeho nevyspani. Uz jsem vic v kondici, ale staci se par dni nevyspat, do toho stres a uz mi vse cuka a brni me leva ruka. Mam ji uz jako takovej ukazatel, ze jsem pretazena ![]()
@darktera díky moc. Já mám přesně to samé. Cukání a brnění v nohách (lýtka, kotníky, po zadkem) a mravenčení levé ruky (malíček, prsteníček a palec ze zhora a otisk). Samozřejmě člověk hned narazí na stejnou diagnózu
Mám v květnu domluvený neuro, ale doufám, že je to prostě jen podrážděná nervová soustava po covidu s únavou a neformou. Zima byla celkem náročná na psychiku. K tomu tři malý děti ![]()
@Nikoooo To bude v poradku. A hodne dela psychika. Jak se pozoruju, hned mi nekde cuka ![]()
@Nikoooo u mě podezření pravděpodobně taky covid. Teda já si to myslím. Mám ještě v krvi boreliózu (kterou budu muset řešit), takže to může být všechno se vším. Ale stouply mi vlastně od října do března neskutečným způsobem pritolaltky na covid o dvojnásobek z 800 na 1980 jednotek a ještě minulý měsíc mi stouply o 100 sice méně ale z toho usuzuju že jsem se s covidem setkala znova ale bez klasického průběhu. Jinak problémy mi pokračují ale fasickulace = záškuby, které mě vyloženě drtily psychický se hodně snížily po nasazení Milgamy N ti běžně koupis v lékárně a kapacek hořčíku na urgentu, kdy jsem zkolabovala v nemocnici
Příspěvek upraven 25.04.22 v 15:17
@Nikoooo mravenčení mám taky a pálení. Ale já mám těch problémů víc + velkou bolest zad mezi lopatkami, křupání v páteři, bolesti hlavy, rozjely se mi panické úzkosti atd atd…byla jsem vypsychla z ALS a RS. To se vyvrátilo.