Tetování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37131
4.7.22 15:31
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. Zhruba před 10 dny jsem byla na svém prvním tetování. Nyní se mi začala horní vrstva barvy postupně odlupovat, je to normální?

Jojo se udělají stroupky a pak se postupně odloupaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
4.7.22 15:37
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. Zhruba před 10 dny jsem byla na svém prvním tetování. Nyní se mi začala horní vrstva barvy postupně odlupovat, je to normální?

Bez fotky těžko říct ale počítám že se odlupují stroupky které se na tetování utvoří…to je vporadku. Hlavně je nijak nestrhavej sama to by ti tam pak vznikla jizvička kde by nebyla barva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
4.7.22 15:42

To je normalni hojeni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
4.7.22 15:42

Stroupky jsou barevné podle barvy v tetování a ano, ty slezou - ale není to, že by se ti vylupovala barva. To by sis ty stroupky musela strhnout, pak by se mohlo stát, že ti to vytáhne i část dalších vrstev kůže.
Asi jako když máš krábanec na koleni a když to budeš hnípat, budeš mít jizvu.
Takže promazávat dle doporučení tatéra, nelézt s tím na slunce a neráchat to ve vodě a bude to dobré ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
4.7.22 20:25

Ano, je to běžné, chraň před slunkem a maž to :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.22 06:18

Tetovani do trisel

Ahoj, jdu si pro radu ohledne tetovani. Chtela bych neco maleho do trisel a pouze pro me (proto prave trisla), ale zaroven porad hledam nejaky symbol, ktery by vystihl vse, cim jsem si zatim v zivote prosla.

V detstvi jsem a dospivani jsem si prosla strasnym obdobim. Jako dite jsem na sebe svrhla horkou vodu a doted mam silene zjizvene obe nohy. O druhou nohu jsem malem prisla pri autonehode, po ktere jsem byla dost dlouho v komatu a nedavali mi moc sanci, zachranili mi ji, ale mam zdeformovany kotnik a zrejme nikdy uz nebudu bez berli. Mam odebrane vajecniky, nebudu moc rodit. Z niceho nic jsem se jednoho dne sebrala, sbalila vsechny veci, sekla s hodne dobrou (a tezce vybojovanou) praci a prestehovala se za studiem do Australie. Zacinala jsem zde uplne od nuly, jako kdybych nemela zadne vzdelani ani pracovni zkusenosti z CR. Potkala jsem tu pritele, diky kteremu jsem tu nakonec zustala, ale uz spolu nejsme. Zatimco ostatnim z rodiny se dostalo v ruznych zivotnich situacich (hypoteka, cestovani, atd) pomoci od dalsich clenu rodiny, ja si vse vzdycky musela vybojovat sama. Mam za sebou hodne prekazek a urcite me jich jeste hodne ceka, ale nejak bojuji a nevzdavam se. Tenhle pribeh jsem napsala ne proto, ze bych chtela, abyste me litovali, ale proto, ze hledam nejaky symbol k tetovani, ktery by celou tu mou cestu znazornoval. Neco, co by obsahlo vnitrni silu, vytrvalost, odhodlanost, mozna urcitou neustupnost a vytrvalost? Vlastne nevim, na co se mam zamerit… :) a budu tedy rada za kazdy tip :)

• Citovat
  • Upravit
37131
3.8.22 07:04
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si pro radu ohledne tetovani. Chtela bych neco maleho do trisel a pouze pro me (proto prave trisla), ale zaroven porad hledam nejaky symbol, ktery by vystihl vse, cim jsem si zatim v zivote prosla.V detstvi jsem a dospivani jsem si prosla strasnym obdobim. Jako dite jsem na sebe svrhla horkou vodu a doted mam silene zjizvene obe nohy. O druhou nohu jsem malem prisla pri autonehode, po ktere jsem byla dost dlouho v komatu a nedavali mi moc sanci, zachranili mi ji, ale mam zdeformovany kotnik a zrejme nikdy uz nebudu bez berli. Mam odebrane vajecniky, nebudu moc rodit. Z niceho nic jsem se jednoho dne sebrala, sbalila vsechny veci, sekla s hodne dobrou (a tezce vybojovanou) praci a prestehovala se za studiem do Australie. Zacinala jsem zde uplne od nuly, jako kdybych nemela zadne vzdelani ani pracovni zkusenosti z CR. Potkala jsem tu pritele, diky kteremu jsem tu nakonec zustala, ale uz spolu nejsme. Zatimco ostatnim z rodiny se dostalo v ruznych zivotnich situacich (hypoteka, cestovani, atd) pomoci od dalsich clenu rodiny, ja si vse vzdycky musela vybojovat sama. Mam za sebou hodne prekazek a urcite me jich jeste hodne ceka, ale nejak bojuji a nevzdavam se. Tenhle pribeh jsem napsala ne proto, ze bych chtela, abyste me litovali, ale proto, ze hledam nejaky symbol k tetovani, ktery by celou tu mou cestu znazornoval. Neco, co by obsahlo vnitrni silu, vytrvalost, odhodlanost, mozna urcitou neustupnost a vytrvalost? Vlastne nevim, na co se mam zamerit… :) a budu tedy rada za kazdy tip :)

Co třeba nějakého lva? To je celkem symbol pro sílu, odvahu atd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
3.8.22 07:56
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si pro radu ohledne tetovani. Chtela bych neco maleho do trisel a pouze pro me (proto prave trisla), ale zaroven porad hledam nejaky symbol, ktery by vystihl vse, cim jsem si zatim v zivote prosla.V detstvi jsem a dospivani jsem si prosla strasnym obdobim. Jako dite jsem na sebe svrhla horkou vodu a doted mam silene zjizvene obe nohy. O druhou nohu jsem malem prisla pri autonehode, po ktere jsem byla dost dlouho v komatu a nedavali mi moc sanci, zachranili mi ji, ale mam zdeformovany kotnik a zrejme nikdy uz nebudu bez berli. Mam odebrane vajecniky, nebudu moc rodit. Z niceho nic jsem se jednoho dne sebrala, sbalila vsechny veci, sekla s hodne dobrou (a tezce vybojovanou) praci a prestehovala se za studiem do Australie. Zacinala jsem zde uplne od nuly, jako kdybych nemela zadne vzdelani ani pracovni zkusenosti z CR. Potkala jsem tu pritele, diky kteremu jsem tu nakonec zustala, ale uz spolu nejsme. Zatimco ostatnim z rodiny se dostalo v ruznych zivotnich situacich (hypoteka, cestovani, atd) pomoci od dalsich clenu rodiny, ja si vse vzdycky musela vybojovat sama. Mam za sebou hodne prekazek a urcite me jich jeste hodne ceka, ale nejak bojuji a nevzdavam se. Tenhle pribeh jsem napsala ne proto, ze bych chtela, abyste me litovali, ale proto, ze hledam nejaky symbol k tetovani, ktery by celou tu mou cestu znazornoval. Neco, co by obsahlo vnitrni silu, vytrvalost, odhodlanost, mozna urcitou neustupnost a vytrvalost? Vlastne nevim, na co se mam zamerit… :) a budu tedy rada za kazdy tip :)

Tím, že jsi dokázala odcestovat tak daleko a zvládnout žít v cizí zemi bez pomoci, už jsi dokázala, že jsi bojovnice a velmi schopná. Já tetování ráda nemám, čím dál víc mi přijde hezčí čistá kůže, ale vždycky jsem si myslela, že má smysl možná jen takové, když člověk sám cítí, že by nějaké konkrétní někde chtěl mít. Asi bych počkala, až to sama ucítíš. Nechat si dělat tetování na rady ostatních, nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3010
3.8.22 08:51
@Anonymní píše:

co třeba Fénix? Já ho mám teda na zádech, ale je to pro mě symbol mého znovuzrození po pádu na to nejhlubší dno, prostě jsem se znovu dokázala zrodit ze svého popela.

V mnoha kulturách, například řecké, egyptské nebo čínské, se objevuje mýtus o tajemném ptákovi, který umírá v ohnivých plamenech a znovu se rodí z vlastního popela. Je symbolem smrti, transformace a znovuzrození a jako silný duchovní totem reprezentuje sílu a obnovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
3.8.22 18:17

Myslím, že si musíš ujasnit co který symbol, objekt znamená pro tebe (jak třeba někdo zmiňuje lva, pro mě má lev úplně jiný význam) a taky jestli to chceš mít nějak symbolické, nebo spiš konrétní.
Tvůj příběh je dost jedinečný, takže to rozhodně nebude jednoduchý :) Ale chceš tam mít konkrétní věci - třeba šlápotu nohy, nějaký odkaz na Austálii apod., nebo spíš něco symbolického - třeba toho lva, fénixe, horu, kterou zdoláváš, či cokoli jiného, třeba jenom symbol, tvar, slovo, co pro tebe má ten správný význam…
Já když jsem si vymýšlela taky návrh pro osobní tetování, tak jsem si dávala různě dohromady symboly, objekty, které se toho týkaly, pak jsem něco vyřadila, něco upravila, něco spojila dohromady apod.

A osobně si tedy myslím, že třisla nejsou úplně ideální - ať už kvůli hojení, nebo kvůli prostoru pro to tetování.
Taky si myslím, že kvalitní salón by měl být schopný vytvořit nějaký návrh nebo náhled na celou věc, jen to asi nebude zadarmo.

Zkus třeba kouknout na Pinterest, zadat si vždy nějaké klíčové slovo a vyhledat obrázky, tetování, symboly a vždy si uložit to, co tě zaujme pro inspiraci, pak si z toho můžeš „brát“ a skládat dohromady, nebo tě třeba něco nového napadne.

Tak držim palce :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.22 02:39

Vim, ze v trislech se to bude hure hojit, ale je to proste soukrome misto a o tetovani muzu vedet pouze ja nebo pripadny partner. Nechci nic velkeho, nejsem uplne zastancem klmplet potetovaneho tela :think:
Nad fenixem jsem premyslela, ale citim, ze to neni ono. Prestoze jako bytost vystihuje prave vse. Zvlastni :nevim:
Asi skoncim u nejakeho znacku nebo pouze symbolu…

• Citovat
  • Upravit
np10021
4.8.22 07:16

Sestra má a bolelo to dost a to vydrží hodně.

• Citovat
  • Upravit
1.2.24 20:07

Nefunguje nabíjení tetovacího strojku

Dobrý den, máme takový problém. Máme doma dvě tetovací pera značky Rocket. Použity byly tak 4×, včera jsme chtěli obě nabít ale ani jedno nabít nejde. I když už jsme je párkrát nabíjeli. Je možné že se baterie,,usmažila,, protože jsme použili nabíječku která podporuje rychlonabíjení? Normálně zapnout jdou, to není problém, jen nejdou nabít. Ani jedno.. přijde nám to zvláštní. Jestli má někdo zkušenosti, budeme rádi za každý komentář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.24 14:14

Po týdnu mi zmodralo tetování. Chci se zeptat jestli se to bude černé. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat