Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravim. Mela bych dotaz ohledne meho tetovani. Je drobne a na nartu, zadne stinovani, pouze obrysy. Mam ho 12 dnu stare, zatim se mi zadne stroupky nesloupaly. Radne mazu, vse podle instrukci. Ale je stale na dotyk lehce vystouple a hrube. Jinak zadne zacervenani ani jiny problem. Je to prvni tetovani, tak se radeji ptam - je to normalni, nebo je treba to nejak resit? Moc diky.
No někdy se ani stroupky neudělají ale i tak se loupou tenký vrstvičky kůže než se tetování vybarví do finální podoby a je dost divné že po 12 dnech to máte vystouplé ideální by bylo postnout sem fotku
Každej reaguje na tetování trochu jinak. Kamarádce se udělají tři stroupky a za tři dny má tetování vyhojené, mě se dělají stroupky, které drží jak židovská víra pomálu dva týdny. jak se hojíš normálně, když se třeba někde odřeš? Ukaž fotku, třeba vymyslíme víc ![]()
Za sebe bych řekla, neboj se nic, pokud to nehnisá, tak prostě vydrž ![]()
Jinak cítíš, že to vystouplé jsou stroupky a nebo jakoby „nateklá“ ta barva? Že by tělo reagovalo - na druhou stranu, pokud by se kůže tomu tetování vzpírala, tak už to dávno začne vyhnisávat…
@Mar__tanka1983 píše:
Každej reaguje na tetování trochu jinak. Kamarádce se udělají tři stroupky a za tři dny má tetování vyhojené, mě se dělají stroupky, které drží jak židovská víra pomálu dva týdny. jak se hojíš normálně, když se třeba někde odřeš? Ukaž fotku, třeba vymyslíme víc
Za sebe bych řekla, neboj se nic, pokud to nehnisá, tak prostě vydrž
Jinak cítíš, že to vystouplé jsou stroupky a nebo jakoby „nateklá“ ta barva? Že by tělo reagovalo - na druhou stranu, pokud by se kůže tomu tetování vzpírala, tak už to dávno začne vyhnisávat…
Ano taky myslím že je brzy to hodnotit ten relief neboli vystouplá linka může mít víc důvodů a dokud se to defintivně nezahojí nedá se přesně říct čím je to způsobeno a může se to ještě v klidu srovnat. Obecně pokud to ovšem je vystouplé i po roce apod. je to většinou tím že tatér nedělal linku plynule ale zůstávala dlouho na jednom místě a tam tím pádem nacpal tolik barvy že se tlačí ven všemi směry takže to může pka způsobit rozmazaný okraj nebo právě různě výškově reliéfní linku což není v pořádku a je to chyba techniky tatéra ale to předbíhám..bez té fotky toho ale víc nevyřešíš leda se ti na to někdo kdo se vyzná podívá ![]()
Bud to „vystouplé“ jsou právě ty stroupky, ale u linií po 12ti dnech by už být strupy neměly, po tetování jsou vždy strupy, u linií třeba hůře vyditelné, ale cítit na dotek, a nebo jak je uváděno výše, strupy už jsou pryč a je to vystouplá barva, což je pšatnou technikou. Barva nemá být vystouplá.
Alergie na složky v tattoo barvách se projevují jasně a rozhodně bys je nepřehlédla - jasně viditelné zahnisání, tělo vylučuje neustále dokola barvu z těla ven a nikdy se to nezahojí, nutný lékařský zákrok. To bys poznala.
Foto by bylo nejlepší.
Dobrý den chci se zeptat jak dlouho se nemůže s čerstvou kérkou do bazénu?
@Anonymní píše:
Dobrý den chci se zeptat jak dlouho se nemůže s čerstvou kérkou do bazénu?
Než se zahojí. Minimálně 3-4týdny.
@Linda95 píše:
Ahojky, chci se zeptat zda někdo je na tom podobně jako já,28.9.2017 jsem si nechala udělat kérku a dnes(30.9.) jsem si všimla u dvou linek(viz obrazek) že jsou jakoby rozmazané, je to normální nebo ne? budu vděčná za každou odpověď, tatér říkal že se nemám stresovat, uvidíme po zahojení, ale já jsem strašně nervní.:/
Dobrý den, vím že je to hodně starý příspěvek ale nic podobného sem nenašla. Ráda bych se zeptala jak to dopadlo s vaším tetovanim. Mám teď nově 2dny stejný problém 😔
@Andula35 pockej az se to zahoji a kdyz se ti to nebude libit, staci se pak objednat na dotazeni linek. To prece neni tak tezky
@Micaella22 píše:
@Andula35 pockej az se to zahoji a kdyz se ti to nebude libit, staci se pak objednat na dotazeni linek. To prece neni tak tezky
Jjj to je jasný
dřív s tím nemám v plánu nic dělat.
@Andula35 píše:
Jjj to je jasnýdřív s tím nemám v plánu nic dělat.
Dobrý den, chci se zeptat i já vás, jak to dopadlo. Mám teď 2 dny nové tetování a celé jakoby se “rozpilo”… jak jste to vyřešila 😭
Jsem z toho opravdu zoufalá. ![]()
Ano, počkám na zahojeni a do vody nelezu, ale i tak to vypadá opravdu děsivě a bojím se, že čas mi to rozpití asi nevymaže😭
Děkuji za odpověď. ![]()
@hovorkovic
Dobrý večer, bohužel se mi nezměnilo. Zůstalo místy rozpité
Žádné stroupky nic
Dost lidí tvrdí, že se tatérovi třásla ruka a že dal barvu moc hluboko ![]()
Ahoj, potřebovala bych poradit. Zhruba před 10 dny jsem byla na svém prvním tetování. Nyní se mi začala horní vrstva barvy postupně odlupovat, je to normální?