Těžkosti s prarodičema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1865
17.12.16 08:31
@Anonymní píše:
To zas tak neni pravda vycuranost. To je spis o tom ze mi je z toho do place, kdyz vidim, ze jim staci ji mit na hodku a tim to hasne, ja u babicek taky poradne nikdy nebyla a nemam s nima tak hezkej vztah jako mamka se svou babickou. Navic jim vadi, ze je mala bere skoro jak cizi jenze za to si muzou sami kdyz to tak nechtej maj s tim neco delat. Uz davno jsem to vzdala, jen je to proste smutny kdyz vidim jak s moji mamkou ma pekny vztah a s nima ne.

Tak jim hodka staci. Nekteri prarodice se hodne citove angazuji, nekteri malo. Laska se neda vynutit. Chapu, ze je tu to vuci dceri lito, ale nátlakem to ještě zhorsis. Rekni jim, ze jsou u vas kdykoliv vitani, ze je dcera rada uvidi, ale zbytek nech na nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
17.12.16 08:33

Já moc nechápu kombinaci toho, že se ti nelíbí jejich výchovné metody, ale holku bys jim cpala. Já teda, kdyby někdo z rodiny nerespektoval moje zásady a cpal mi malé dítě sra*kama přes můj jasně vyjádřený nesouhlas, tak jim dítě naopak mám problém svěřit.
Spíš mi to přijde, že nemáš tchýni v lásce. Když by ti malou hlídala, zase by byla špatná z jiného důvodu, např. právě jiné názory ve stravování. Vy s chlapem jste rodiče, tak se starejte. Však oni si ten vztah vybudují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
17.12.16 08:34
@Anonymní píše:
To zas tak neni pravda vycuranost. To je spis o tom ze mi je z toho do place, kdyz vidim, ze jim staci ji mit na hodku a tim to hasne, ja u babicek taky poradne nikdy nebyla a nemam s nima tak hezkej vztah jako mamka se svou babickou. Navic jim vadi, ze je mala bere skoro jak cizi jenze za to si muzou sami kdyz to tak nechtej maj s tim neco delat. Uz davno jsem to vzdala, jen je to proste smutny kdyz vidim jak s moji mamkou ma pekny vztah a s nima ne.

Bohuzel kdyz sami nechcou, nijak je nedonutis. To je fakt jejich boj. Tchan taky furt sliboval jak syna bude brat na ryby a na vylety, ale skutek utek. Ted tam u nich byva 2 hodinky 1× za 14 dni. My k nim samozrejme chodivame na navstevu i vsichni, ale syn se stejne bavi se mnou nebo manzelem. Taky me to mrzelo, ale ted uz to prestavam resit. Deti nejsou hloupe a vi moc dobre, kdo je ma uprimne rad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.16 08:34
@KPKristy píše:
Tak si tim nekaz zivot a dcerka si to sama prebere, az popadne rozum :nevim:
A je to presne, jak tu nekdo psal. Ne kazdy prarodic je automaticky priposrany z maleho ditete. Tvoje dcera ma jednu milujici babicku, ber to tak, ze nektere deti nemaji zadnou. A nech tchyni zit :mrgreen:

To ja ji ani necpu, jen aby se jednoho krasnyho dne neprobrali a nezjistili ze uz je velka a vsechen ten cas ztratili. Nebo hur aby treba to druhy si nepujcovali a ja pak nemusela vysvetlovat dcerce proc ji nechteli. :-( ale mate pravdu pokud by ji chteli vezmou si ji. Nejhorsi ze i manzel to moc dobre vidi, ze to asi neni takove jak si myslel. :roll:

• Citovat
  • Upravit
4622
17.12.16 08:39
@Anonymní píše:

vsak az dcera trochu povyroste, tak to pochopi. Tez mam s jednou babickou az nadprumerny vztah. S tou druhou jsem si nikdy nerozumela. A je to tak, ze jedna se mi venovala a druha na me kaslala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
17.12.16 08:41

Narozením vnoučat prarodičům jejich vlastní život nekončí. Svou povinnost vychovat děti splnili a konečně nemusí upřednostňovat potřeby dětí před svými. Konkrétně ty máš proti babičce spoustu výhrad, tak proč by se ona měla tobě přizpůsobit. Taky bych ti nehlídala, už jen proto, abych pak nemusela poslouchat, co jsem podle tebe udělala špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.16 08:47

Jinak jsou tchyne i tchan fajn ale v nazorech na dite se proste neshodujem. Tchan ten se snazi me obcas pochopit a tchyne je ze stary skoly, kde se nic neresilo. Ja hlidani nepotrebuju ikdyz bych si treba rada udelala nejaky poradny uklid. :-D jen si rikam o co vlastne prichazeji a jina vnoucata mit nebudou vzhledem k tomu, ze manzel je jedinacek. Snazim se jim nenapadne predhodit ze uz zvlada v pohode nespat celej den takze uspavani neni zas takovej orisek, bud bude nebo nebude. S jidlem vim ze ji stejne neco nepovolenyho daji. Ale cokoladicky a lizatka vynechat to zase neni takovej problem si myslim.

• Citovat
  • Upravit
46669
17.12.16 08:54
@Anonymní píše:
To ja ji ani necpu, jen aby se jednoho krasnyho dne neprobrali a nezjistili ze uz je velka a vsechen ten cas ztratili. Nebo hur aby treba to druhy si nepujcovali a ja pak nemusela vysvetlovat dcerce proc ji nechteli. :-( ale mate pravdu pokud by ji chteli vezmou si ji. Nejhorsi ze i manzel to moc dobre vidi, ze to asi neni takove jak si myslel. :roll:

Ten jeden krasny den muze prijit a tchyne muze litovat. Ale tim se ted neuzirej a treba ji to dcerka jednou rekne sama.
Neber to zle, ale spis mi to cele prijde jako stesk nad tim, ze nemuzes dite nikam upichnout, nez ze bys hledela na dusevni dobro babicky. A fakt to nemyslim spatne, protoze kdo z nas by nechtel obcas udat deti a mit oraz?
Ja teda jo a zrovna dneska to na me dopada. Ackoli babicky nemaji problem pohlidat a kolikrat spis nevim, ke ktere kluky dat driv, tak zrovna dneska nemuze ani jedna a ja bych tolik potrebovala. Budu je s sebou vlacet po meste a hodinu a pul se mnou budou oxidovat na pedikure. Ale co uz, no, snad to prezijeme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.16 08:54

Ja chapu, ze ta strava to je treba blby, kdyz ji reknu co muze a co nemuze ale zase kdyby nedejboze mela nejakou alergii taky by to museli tolerovat. Ja verim, ze strava z nasi dcerky udelala peknou nehubenou netlustou holcicku. Pac ona by snedla vsechno :-D a zasejc neni to tak horky, neni to tak ze bych ji vycetla co dala a co ne. Jen jsem ji parkrat vysvetlila, ze dnesni parky cokoladicky a susi nejsou to co byvavalo driv.

• Citovat
  • Upravit
69235
17.12.16 08:59

Mám desetiletou a téměř pětiletou a tchýně s tchánem si je nepůjčili nikdy, nikdy je nehlídali a nikdy s nimi nebyli bez nás o samotě. Když přijedeme, tak se o nás tarají jako o návštěvu, ale děti nikdy nemají samotné. A vůbec nejsou špatní, prostě jsou takoví, a staří, děti to tak neberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
17.12.16 09:02

Mně přijde divný, jak pořád zmiňuješ jejich „dobro“…aby se jednou nedivili, že už je vnučka velká…a že jiný vnouče třeba mít nebudou…a že ztrácejí drahocený čas…tohle přece není tvoje starost. Nemůžeš jim přece určovat, co mají dělat a jak to mají dělat (tobě se taky nelíbí, když ti něco tchýně kritizuje). Je to něco, co ty sama nemůžeš změnit. Oni to mají prostě nastaveno jinak. Buď ráda, že vztahy mezi tvojí dcerou a tvojí mamkou fungují a zbytečně se nezatěžuj druhými prarodiči - stejně to nevyřešíš.
A jak už tu zaznělo - ty jsi ta, která by něco chtěla, tak by bylo fajn respektovat jejich pravidla (pokud to teda neohrožuje dítko přímo na životě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
17.12.16 09:09
@Anonymní píše:
To ja ji ani necpu, jen aby se jednoho krasnyho dne neprobrali a nezjistili ze uz je velka a vsechen ten cas ztratili. Nebo hur aby treba to druhy si nepujcovali a ja pak nemusela vysvetlovat dcerce proc ji nechteli. :-( ale mate pravdu pokud by ji chteli vezmou si ji. Nejhorsi ze i manzel to moc dobre vidi, ze to asi neni takove jak si myslel. :roll:

Vyhla bych se ti obloukem a požádala bych svého syna, aby mi vnučku občas přinesl na pomazlení. Nevíš, co chceš a ještě jsi nespokojená. Ona se babička s vnučkou později domluví sama i bez tvého vysvětlování. A nebo prarodiče už o malé děti mestojí no a co? Je to jejich život.

• Citovat
  • Upravit
Kattynka000
17.12.16 09:23
@Kobliha51 píše:
Vyhla bych se ti obloukem a požádala bych svého syna, aby mi vnučku občas přinesl na pomazlení. Nevíš, co chceš a ještě jsi nespokojená. Ona se babička s vnučkou později domluví sama i bez tvého vysvětlování. A nebo prarodiče už o malé děti mestojí no a co? Je to jejich život.

Přesně jsem tohle chtěla napsat.

Zakladatelko, mám 10týdenní dcerku, k našim jezdíme na jedno odpoledne v týdnu (bydlí od nás 40km a oba pracují) občas se mamca staví po práci, už teď mi nabízejí, že když si budu chtít odpočinout tak na jaře můžeme zkoušet, jestli s nimi malá zvládne být sama. Na druhou stranu moje biologicka tchýně ani neví, že je Klarinka na světě. O svého syna zájem nejeví, mě nesnáší od prvního dne :nevim: A žíly mi netrha, že malá díky tomu má Jen jedny prarodiče.

Něco po tchýni chceš a přitom jen kritizujes a jsi ironicka(viz at ten nocnik zkusí, ona jim to sama předvede jako mě..). Nechceš ani malinko přiznat, že něco by se tchyni mohlo povést, že by s ní třeba ten nocnik zvládla když ty ne. Mám dojem že u tebe bude zakopanej pes někde jinde a nějak se tchyni nedivím, že ztratila chuť si malou brát, když to doprovází hodinové prskani o tom co se nesmí apod, které ji očividně zní tak, že ty jsi matka roku a ona nejspíš dítě nikdy nevychovala.. :nevim:

A propos, mám na zivu dvě babičky - mamina mamka bydlí 400km odeme, miluju ji tak, že její jméno mám vytetovano u srdce, sama za ni jezdím, volám si s ní, píšu, jako malá jsem ji vidala jen jednou, max dvakrát do roka, druhá, táty matka bydlí jen dvě ulice od mých rodičů. A upřímně, tu ženskou mám ráda asi tak moc jako svou tchyni. A to jsem ji kdysi vidala xkrat týdne.. Takže to, jak si bude rozumět dítě s prarodici opravdu nezávisí na frekvenci hlídání :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1318
17.12.16 09:26

Moje tchýně dceru nikdy nepochovala, nijak se o ni nezajímala, až od té doby, co se jí malá je schopná vnutit, tak si s ní pár minut pohraje, ale moc dlouho jim to nevydrží. Když byla dcera mimino, tak pořád propagovala vyřvávání, však prý to miminu neublíží, když bude chvíli ječet, aspoň si procvičí plíce. A že se s tím moc s.reme, když dáváme malé chůvičku (bydlí ve starém baráku, půlmetrové zdi a tchán je nahluchlý, takže televize řve na plné pecky, šance slyšet brečící dítě ve vedlejší místnosti fakt nulová) a podobné kecy. Jako chápu, že každý není z mimin poprděný, ale ona je extrém. Teď jsou dceři tři a půl a z nějakého důvodu babičku miluje, takže když tam jsme, pořád jí stojí za zadkem a vnucuje se, i když babička moc zájem nemá a pořád ji za každou maličkost peskuje :nevim: mě na tom štve jediné, jako malí jsme trávili nádherné prázdniny u prarodičů a zatím si nedovedu představit, že bych tam dceru nechala samotnou, ani až bude starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.16 09:40
@Kattynka000 píše:
Přesně jsem tohle chtěla napsat.

Zakladatelko, mám 10týdenní dcerku, k našim jezdíme na jedno odpoledne v týdnu (bydlí od nás 40km a oba pracují) občas se mamca staví po práci, už teď mi nabízejí, že když si budu chtít odpočinout tak na jaře můžeme zkoušet, jestli s nimi malá zvládne být sama. Na druhou stranu moje biologicka tchýně ani neví, že je Klarinka na světě. O svého syna zájem nejeví, mě nesnáší od prvního dne :nevim: A žíly mi netrha, že malá díky tomu má Jen jedny prarodiče.

Něco po tchýni chceš a přitom jen kritizujes a jsi ironicka(viz at ten nocnik zkusí, ona jim to sama předvede jako mě..). Nechceš ani malinko přiznat, že něco by se tchyni mohlo povést, že by s ní třeba ten nocnik zvládla když ty ne. Mám dojem že u tebe bude zakopanej pes někde jinde a nějak se tchyni nedivím, že ztratila chuť si malou brát, když to doprovází hodinové prskani o tom co se nesmí apod, které ji očividně zní tak, že ty jsi matka roku a ona nejspíš dítě nikdy nevychovala.. :nevim:

A propos, mám na zivu dvě babičky - mamina mamka bydlí 400km odeme, miluju ji tak, že její jméno mám vytetovano u srdce, sama za ni jezdím, volám si s ní, píšu, jako malá jsem ji vidala jen jednou, max dvakrát do roka, druhá, táty matka bydlí jen dvě ulice od mých rodičů. A upřímně, tu ženskou mám ráda asi tak moc jako svou tchyni. A to jsem ji kdysi vidala xkrat týdne.. Takže to, jak si bude rozumět dítě s prarodici opravdu nezávisí na frekvenci hlídání :nevim:

To jste ale asi spatne pochopily s nocnikem apod. Ja ji davno nic nevycitam. Rekla jsem ji uz v jejich 4.mesicich ze mam jiny nazor na stravovani. Ale nocnik mi je vcelku jedno jak si dela. Naopak ona vycita me, ze nedela tohle a nedela tamhleto. A ze nespi tak a nespi onak. Mne je vcelku jedno jak v si ji uspej a kdyz nebude spat tak nebude. Ale za stravovanim si stat budu, at si rika kdo chce co chce. Navic ani nemam potrebu aby ji hlidali ale mam stochuti jim vysvetlit kde je problem ze je ma za cizi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová