Těžkosti s prarodičema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
18.12.16 13:44

@beruska9
Mně přijde horší dát dítě v roce do jeslí. Nemám nic proti matkám, co při rodičáku pracují na částečný úvazek, ale roční mládě bych teda v jeslích obrečela. Mně to připomíná dětský domov a je mi jich líto :mrgreen:
Oni i mezi počůránky jsou budoucí myslitelé a mezi těmi šikuly průměrňáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.16 13:46

Tak to je naprosto přesný, vysadím čekáme 5 mminut když už přesvědčím, nevyčůrá nic a když ji dám bez plínky že teda asi čůrat nebude šup je to v kalhottám do sekundy, já věřím, e na to přece musí přijít. Naučily se to všechny naučej se to i ty naše. :-) zkusím tu hrozinku nebo kešu ty uplně miluje.

• Citovat
  • Upravit
53518
18.12.16 13:55
@Anonymní píše:
Tak to je naprosto přesný, vysadím čekáme 5 mminut když už přesvědčím, nevyčůrá nic a když ji dám bez plínky že teda asi čůrat nebude šup je to v kalhottám do sekundy, já věřím, e na to přece musí přijít. Naučily se to všechny naučej se to i ty naše. :-) zkusím tu hrozinku nebo kešu ty uplně miluje.

Kešu jsem nezkoušela. V nejhorším mu to zblajznou rodičové za to, jak umí použít WC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.16 14:17

Táák a bude po srandě. Já už zkoušela různý věci třeb pokárat že to je ostuda, a že se do katat necůrá, že tam bude mít mokro jenže ono ikdyž jsem ji nechala v tom mokru tak ji to absolutně nezajímalo. :-D :zed:

• Citovat
  • Upravit
Janli
18.12.16 15:17

Zakladatelko s Aradou se nehádej, nemá to smysl. Já jsem se těhle keců naposlouchala a stejně nikdo dcerku na nočník nenaučil. Měla jsem to s ní hodně podobné jako ty. Prostě neovládá svěrače, neumí sama čůrání pustit tak je nějaký nucení a ukecávání a uplácení zbytečný. Před druhými narozeninami mě sama odtáhla na záchod a ze dne na den byla bez plen. Dítě musí neurologicky DOZRÁT a žádná výchova na to nemá vliv. Pokud se před tím občas vyčůrá do nočníku, je to náhoda. Když vidím kolik lidí v mém věku užívá antidepresiva a má psychické problémy, říkám si, kde je začátek? Nenutila je hysterická matka sedět na nočníku ;). Většinou jsou to totiž potomci těch perfektních matek…

• Citovat
  • Upravit
24002
18.12.16 18:17
@Janli píše:
Zakladatelko s Aradou se nehádej, nemá to smysl. Já jsem se těhle keců naposlouchala a stejně nikdo dcerku na nočník nenaučil. Měla jsem to s ní hodně podobné jako ty. Prostě neovládá svěrače, neumí sama čůrání pustit tak je nějaký nucení a ukecávání a uplácení zbytečný. Před druhými narozeninami mě sama odtáhla na záchod a ze dne na den byla bez plen. Dítě musí neurologicky DOZRÁT a žádná výchova na to nemá vliv. Pokud se před tím občas vyčůrá do nočníku, je to náhoda. Když vidím kolik lidí v mém věku užívá antidepresiva a má psychické problémy, říkám si, kde je začátek? Nenutila je hysterická matka sedět na nočníku ;). Většinou jsou to totiž potomci těch perfektních matek…

To nemyslíš vážně, že ne. Podle toho by musely být všechny generace před vámi na AD. Jestli to není spíš tím, že řešíte kraviny a podstatné věci odsouváte do pozadí. Podle vás jsme my, všichni z předešlé generace blbci a vy super matky jste smlsly všechnu moudrost světa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
18.12.16 18:44
@arada píše:
Narozením vnoučat prarodičům jejich vlastní život nekončí. Svou povinnost vychovat děti splnili a konečně nemusí upřednostňovat potřeby dětí před svými. Konkrétně ty máš proti babičce spoustu výhrad, tak proč by se ona měla tobě přizpůsobit. Taky bych ti nehlídala, už jen proto, abych pak nemusela poslouchat, co jsem podle tebe udělala špatně.

Nesouhlas.

Je sice pravda, ze nikdo nemuze prarodice nutit, aby se starali… jenze kazda spravna babicka by mela citit potrebu se starat a pomahat s vnoucetem.

Kdyz ja si vzpomenu na moji babicku, ta by se pro nas doslova rozkrajela. Kolik casu jsme u ni pobyli, protoze jsme byli non stop s brachou nemocni a babicka nehlidala jednu noc, ale treba i 14 dnu, kdyz to bylo treba.

Ano, ne kazdy je tak angazovany jako moje babicka, ale pokud tchanovci neprojevuji skoro zadny zajem, tak je neco spatne na JEJICH strane. Tak to vidim ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
18.12.16 18:58

@arada @violass Ano,me by to vadilo. Nechci, aby moje deti nekdo „učil“ na nocnik pravidelným vysazovanim.Chci odplenkovat že dne na den bez nutnosti dite hlidat a nehod, což se mi povedlo dvakrat ve dvou letech, jednou v 18 měsících, jednou ve dvaceti měsících. Ale o me ta diskuze neni, ja ten problém s prarodiči nemám. I moje mamka zpětně uznala, ze něž to docvakne, je to hlavně o litání s nocnikem za děckem a mokrých puncochacich.

Toto je opravdu v režii rodičů, vybrat si metodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
18.12.16 19:04

Kdyz nekdy hlidám batole kamaradek, taky se ptám, jak to maji s nocnikem, curanim. A jsem ochotna to respektovat. I kdyz to mam čtyřikrát úspěšně za sebou, u dítěte, které hlidam, jsem ochotna postupovat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.16 20:40

Ja uz jsem si vyzkousela ze pokud neni pripravena nenadelam nic. Podivejte se mozna je v mych silach prat a vymenovat pucochace ale neni v mych silach ze si na par vterin odbehnu kouknout na jidlo a ona se v tech par vterinach pocura. Dneska se mi fakt nekecam behem snad jestli desti minut trikrat pocurala so poncuchacu a to jsem se ji co minutu ptala jestli nechce curat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.16 20:46

Tohle prece neni lenost. Jak rikam tchyne mi to popisovala a ja v tom vidim jen to ze proste odhadla kdy jo a kdy ne. Ona ho davala pry co hodinu. Ale to prece neni ze umi na nocnik. Dneska manzel tak ji davej furt, ale co to ma za smysl kdyz vidim, ze absolutne neudrzi curani a ze to je jen o tom ze mi nepocura plinky. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
44228
18.12.16 21:31
@Anonymní píše:
Ja uz jsem si vyzkousela ze pokud neni pripravena nenadelam nic. Podivejte se mozna je v mych silach prat a vymenovat pucochace ale neni v mych silach ze si na par vterin odbehnu kouknout na jidlo a ona se v tech par vterinach pocura. Dneska se mi fakt nekecam behem snad jestli desti minut trikrat pocurala so poncuchacu a to jsem se ji co minutu ptala jestli nechce curat.

pokud cura každou čtvrthodinu, tak rozhodne neni zralá na odplenkovani.Moje dcera bude mít za 6 týdnů dva roky, pije normálně plus je jeste kojena, vydrží necurat dve az tri hodiny, plenku ma stale častěji suchou i po noci, vyhazujeme z hygienických duvodu suchou.
Mě by trefilo, např. louže na čerstvě umyte podlaze nebo na sedacce…

Ptát se děcka co minutu, jestli nechce curat, není dobré pro jeho vývoj. Pozornost potřebuje zaměřit i na jiné oblasti. Život batolete se nema točit jen kolem vymesovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
18.12.16 21:39
@Anonymní píše:
Tohle prece neni lenost. Jak rikam tchyne mi to popisovala a ja v tom vidim jen to ze proste odhadla kdy jo a kdy ne. Ona ho davala pry co hodinu. Ale to prece neni ze umi na nocnik. Dneska manzel tak ji davej furt, ale co to ma za smysl kdyz vidim, ze absolutne neudrzi curani a ze to je jen o tom ze mi nepocura plinky. :nevim:

Zralé dítě se nepocura téměř za žádných okolností. Bude se hlídat samo, at se deje cokoliv.Kdy bude dělat ostatni činnosti, kdyz bude pořád sedet na nocniku? :nevim:

Vysazovani může vypestovat reflex, který naopak může schopnost dítěte samo si ohlidat potřebu ještě oddalit, proto bych to nikomu nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
18.12.16 22:10
@Jana206 píše:
@arada @violass Chci odplenkovat že dne na den bez nutnosti dite hlidat a nehod, což se mi povedlo dvakrat ve dvou letech, jednou v 18 měsících, jednou ve dvaceti měsících. Ale o me ta diskuze neni, ja ten problém s prarodiči nemám. I moje mamka zpětně uznala, ze něž to docvakne, je to hlavně o litání s nocnikem za děckem a mokrých puncochacich.Toto je opravdu v režii rodičů, vybrat si metodu.

Souhlasím, tohle je rozumný názor.
Já nemám ráda tohleto označování někoho jako líná matka, protože nemá dítě bez plen od roka a soutěžení zasloužilých matek, která je ta lepší, protože odplenkovala dříve. Asi mají potřebu cítit se lepčejší :D

Já dceru odplenkovala za týden na 18 - 22 měsících, už ani nepamatuju, není to pro mě důležité. vybrala jsme si metodu, která je rychlejší, nechtěla jsem dítě posazovat od pár měsíců a trávit tím spoustu času, když to jde rychle a efektivně později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
18.12.16 23:05
@Anonymní píše:
Tohle prece neni lenost. Jak rikam tchyne mi to popisovala a ja v tom vidim jen to ze proste odhadla kdy jo a kdy ne. Ona ho davala pry co hodinu. Ale to prece neni ze umi na nocnik. Dneska manzel tak ji davej furt, ale co to ma za smysl kdyz vidim, ze absolutne neudrzi curani a ze to je jen o tom ze mi nepocura plinky. :nevim:

A jsme u toho, odhadla, kdy má dát dítě a nočík. My jsme nevysedávaly u PC a o to víc jsme měly času na děti. Mě taky dcera tvrdila, že malý je schopný sedět na nočníku jakou dobu a nic. Jakmile stoupne, počůrá se. Zvláštní bylo, že jsme hlídali, malého jsem posadila, vysvětlila co se na nočníku dělá a ano motivovala jsem ho lentilkou, to je pravda. Vyčůral se a od té doby už nechtěl plínu. Zjistil, že je to tak lepší. První den dostal odměnu pokaždé,,druhý už si na ni ani nevzpoměl. A že je to velký mlsoun.Po týdnu u nás byl odplenkován i na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová