Těžkosti s prarodičema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26270
17.12.16 13:58
@Janli píše:
Moje maminka měla dětí několik, vychovávala je všechny stejně a přes to některé chodily na nočník v roce, jiné až ve dvou letech. Dokonce se jí stalo, že o rok starší dítě mělo ještě pleny a to mladší už bylo bez nich. Tuhle kritiku o líných matkách si, prosím, nechte od cesty. Děti jsou stále stejné. Bohužel se mi často stává, a nejenom mě, že nás starší ženy kritizují za to, že máme „moderní vymoženosti“. To se máme stydět za to, že jsme se narodily v jiné době? Vám taky vaše matky vyčítaly, že máte pračku místo necek a valchy? Zaplať pánbůh za moji maminku, která je šťastná, žemám život jednodušší a můžu se víc věnovat dítěti a nezávidí mi to.

jenže to spousta maminek nedělá… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.16 14:03

To jsou trochu silná slova bych řekla… :think: Několikrát mi tchyně řekla jak to prováěla s chozením na nočník a víte co jediné mi z toho došlo? Že to nechodila ta dítko na nočník ale ta máma vlstně, protože jen vypozorovala kdy tu potřebu vykonává, dnes už se ví, že malé dítě do 18. měsíců převážně není zralé na nočník, neumí prostě používat svěrače. To je to samý jako zastaralej zlozvyk dávání tužky do pravé ruky, podle poznatků se nervová soustava vyvíjí až ve 3. letech spíš dýl. Do té doby dítě používá jak levou tak pravou stejně, a at už to vypadá jak chce není ani pravák ani levák :-)

• Citovat
  • Upravit
24002
17.12.16 14:10
@Janli píše:
Moje maminka měla dětí několik, vychovávala je všechny stejně a přes to některé chodily na nočník v roce, jiné až ve dvou letech. Dokonce se jí stalo, že o rok starší dítě mělo ještě pleny a to mladší už bylo bez nich. Tuhle kritiku o líných matkách si, prosím, nechte od cesty. Děti jsou stále stejné. Bohužel se mi často stává, a nejenom mě, že nás starší ženy kritizují za to, že máme „moderní vymoženosti“. To se máme stydět za to, že jsme se narodily v jiné době? Vám taky vaše matky vyčítaly, že máte pračku místo necek a valchy? Zaplať pánbůh za moji maminku, která je šťastná, že mám život jednodušší a můžu se víc věnovat dítěti a nezávidí mi to.

S tím souhlasím, akorát matky ne. Vymoženosti nikomu nevyčítám, je to fajn, ale myslet si můžeš co chceš, ale máte jiné priority. I pro dítě je lepší chodit bez plín, naž s vycpaným rozkrokem.Jen to chce chtít neřešit jen období vzdoru, uspávání a řešení každého prdu na netu.Je to asi neuvěřitelné, ale mám 7 vnoučaat a na nich, lépe řečeno na jejich matkách je vidět, jak se která dětem věnuje. Je zvláštní, že smacha, kterou internet zas až tak nebere, má děti mnohem víc šikovnější, jak děti od našich dcer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
17.12.16 14:11
@Anonymní píše:
To jsou trochu silná slova bych řekla… :think: Několikrát mi tchyně řekla jak to prováěla s chozením na nočník a víte co jediné mi z toho došlo? Že to nechodila ta dítko na nočník ale ta máma vlstně, protože jen vypozorovala kdy tu potřebu vykonává, dnes už se ví, že malé dítě do 18. měsíců převážně není zralé na nočník, neumí prostě používat svěrače. To je to samý jako zastaralej zlozvyk dávání tužky do pravé ruky, podle poznatků se nervová soustava vyvíjí až ve 3. letech spíš dýl. Do té doby dítě používá jak levou tak pravou stejně, a at už to vypadá jak chce není ani pravák ani levák :-)

Zvláštní, že dříve ty děti zralé byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.12.16 14:17

@Malaga Ale pokud má dítě ještě ve dvou letech pleny, neznamená to, že má automaticky línou matku. Tak proč nás urážet všechny šmahem? Hlavně si nedovedu představit línou matku, co radši dvouleté dítě přebaluje než učí na nočník. U mé dcery to byl od roku sportovní výkon, připadala jsem si jako zápasník v řeckořímském zápase ve finální fázi tréninku před olympiádou :mrgreen:. A nočník? Stáhnu kalhoty, posadím, utřu, natáhnu kalhoty. PARÁDA! Já si připadám líná teď :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
80474
17.12.16 14:24
@Anonymní píše:
Ahojky omlouvam se za anonymitu ale je to pro me takove da se rict neprijemne tema. Mame 20.mesicni holcicku, nasi ji obcas hlidaji ikdyz s autistickym synem to nemaji lehke, problem nastava u tchyne a tchana za tech 20.mesicu ji meli podotykam pouze na den asi petkrat na nic nikdy. Nevim jestli me to ma mrzet nebo stvat. Samozrejme ze nepotrebuji sve dite nekam davat, ale nekdy mi proste prijde, ze delaji vsechno proto aby tu vnucku si pujcit nemuseli. To jednou jedou do obi podruhy na trhy potreti do mesta po ctvrty na vylet. Pokazdy neco. Ja vim, ze uspavani ty nasi ulicnice neni zadna hitparada, ale zaroven jsem snad xkrat rikala, ze ji odpoledni spanek zas tolik nechybi. I na manzelovi vidim ze ho to stve. Jenze on jim nic nerekne a ja uz tuplem ne. Nejhorsi je, ze se strasne divej ze mala na ne reaguje skoro jak na cizi, no neni divu kdyz je vidi jednou tejdne na dve hodky, kdyz to vezmu fakt optimisticky. Ja na to nemam silu jim vycist, ze mi pripada, ze je to vnouce nejak moc nezajima. Navic tchyne ma naprosto jine nazory ohledne deti a ja nevim jak ji vysvetlit, ze to je me dite, a ze ji chci vychovavat tak jak ja uznam za vhodny, vecne se prem kolem jidla, ze oni davali vsechno parky lizatka susenky, mne se to nelibi, parky jspu humac at uz si rika kdo chce co chce, lizatka tuny cukru a ecek a susenky jskbysmet. Nebo ze spi v pytlicku, spi hezky celou noc pokud ji netrapej zoubky a neni ji sest aby to bylo nejak trapny, ze nechodi na nocnik, ustavicne zkousim ji nechavat bez jenze to mi pak pocura celej obejvak a ja muzu celej vecer jen prat, ze manzel chodil od roka, jo protoze ho davala co hodinu, no jo ale ona na nocniku nevydrzi a to vi i manzel moc dobre pac to na jeji popud zkousel…Achjo ma to nekdo taky tak?

Budeš se muset rozhodnout - zda tě štve, že se o ni nezajímají, anebo zda tě štve, že se o ni zajímají a dělají s ní jako se svou vnučkou. Když jsem to přelítla, tak vidím, že bys chtěla, aby si ji brali a přitom se řídili striktně tvými příkazy, jako by byli hloupí bezmozci. To bychn tedy nehlídala taky. Dostanu vnoučata do péče, tak snad do háje jsem dospělá a poradím si, ne? nezabiju je, a neotrávím, neutopím ve vaně a ani nenechám lítat bosé po ulici. jestli jim dám kosek čokolády nebo nedám ( alergii nemají), to je pouze na mém rozhodnutí, kdy a jak se navečeří a půjdou spár a koupat je zase jenom na mé odolnosti, síle a rozhodnutí. A kdyby mne některá z holek chtěla urazit diktátem co kdy a jak, asi bych jim řekla, že když mi nevěří, tak nehlídám. Vždyt by ani ony nemohly být klidné, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
17.12.16 14:27

@arada Nazdar zasloužilá. Včera jsme měli na hlídání čtyři - 6,4,2 a půl a necelý jeden rok. Záhul jako blázen. A bez instrukcí, bez návodu - jo a taky bez plánku synova domku, takže při hledání pyžama jsem sjezdila celý barák. No sranda veliká, ale děcka přežily všechny - a my s mužem taky. Inu máme nezodpovědné děti, které nám je vrazí bez návodů na ovládání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
17.12.16 15:12
@Janli píše:
Moje maminka měla dětí několik, vychovávala je všechny stejně a přes to některé chodily na nočník v roce, jiné až ve dvou letech. Dokonce se jí stalo, že o rok starší dítě mělo ještě pleny a to mladší už bylo bez nich. Tuhle kritiku o líných matkách si, prosím, nechte od cesty. Děti jsou stále stejné. Bohužel se mi často stává, a nejenom mě, že nás starší ženy kritizují za to, že máme „moderní vymoženosti“. To se máme stydět za to, že jsme se narodily v jiné době? Vám taky vaše matky vyčítaly, že máte pračku místo necek a valchy? Zaplať pánbůh za moji maminku, která je šťastná, že mám život jednodušší a můžu se víc věnovat dítěti a nezávidí mi to.

To není závist. To jsou jen zkušenosti starších. On taky nebyl tříletý rodičák a děti musely do jeslí a školek. Tak nebylo tolik času se s nimi cancat a užívat si tu péči o ně. A jen čas ukáže, jestli to bylo lepší a nebo horší a jestli z dnešních opečovávaných dětí vyrostou lidé lepší a nebo horší, než minulé generace. A osobně si myslím, že to bude stejné. Jen to ty dnešní děti mají trochu těžší a nevím, jestli je to dobře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.12.16 15:32

Právě to vysvětluji, nebyli je rozdíl když si dítě na nočník řekne nebo když ho máma šedesátkrát za den vysadí, klidně ji vysadím tisíkrát za den když to bude mít vysledek a vydrží tam déle jak pět sekund na to líná rozhodně nejsem. Dala jsem ji látkové pleny a cýsledek, absolutně ji nezajímalo že má naprosté mokro. Kdybych ji v tom nechala šest hodin nemá s tím problém :-D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.12.16 15:40

Vím, že občas chci moc, ale já mám prost názor že čokoláda není vhodná pro tak malý dítě a hlvně že ji to budou dávat ještě xxlet až bude větší tak proč ji tim zatěžovat ted. Vím že to zvládnou to nikdo neříká ale za tímhle si stojím a může mi říkat kdo chce co chce, myslím, že když to není roblém pro mou mamku nevím proč by měl být pro ostatní. Nezlobte se na mě ale tvrdit že ji musím dát čokoládu a podobné to je tak trošku taky lenost, nemyslím že je tak těžké místo čokolády koupit ovoce piškotky oříšky nebo obyčejné hrozinky. Že ji dá cokoliv o co si řekne, chápu že je babička chce rozmazlovat ale dá se rozmazlovat i lépe zdravěji. A nestojí to žádné usilí.

• Citovat
  • Upravit
44228
17.12.16 15:52
@Anonymní píše:
Dekuji vsem za komentare at uz negativni co pozitivni. A ohledne nocnika. Vite jak cloveku je, kdyz vam prababicka za zady ale slysitelne rekne co delate na ty matersky kdyz to keste neumi. No ono to neni moc prijemne. Ja se snazim, dokonce na popud jsem ji pred tchyni dala na nocnik aby videla ze vydrzi deset vterin a mizi ze zachoda. Ja vim ze manzel to zvladal ale ono kazde dute je jine.

Mě by to taky vadilo.Ono driv to deti zvladaly, ale za cenu hlídání, pravidelného vysazovani, omezování pití, hlavně, když se nekam jelo a neustálých louži, mokrých puncochacu :poblion: Dodnes si to pamatuju u svych mladších sourozenců, mamka to dnes přizná.
Vykasli se na tchyni i rady tady. Žijete si s dcerkou vlastní život. Až bude starší, ten vztah s babičkou si najde.Nebo taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
17.12.16 16:17
@Janli píše:
@Malaga Ale pokud má dítě ještě ve dvou letech pleny, neznamená to, že má automaticky línou matku. Tak proč nás urážet všechny šmahem?Hlavně si nedovedu představit línou matku, co radši dvouleté dítě přebaluje než učí na nočník. U mé dcery to byl od roku sportovní výkon, připadala jsem si jako zápasník v řeckořímském zápase ve finální fázi tréninku před olympiádou :mrgreen:. A nočník? Stáhnu kalhoty, posadím, utřu, natáhnu kalhoty. PARÁDA! Já si připadám líná teď :mrgreen:.

Nikde jsem nepsala nic takového a nerozumím tomu, proč jsi vztahovačná. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.16 16:46
@Jana206 píše:
Mě by to taky vadilo.Ono driv to deti zvladaly, ale za cenu hlídání, pravidelného vysazovani, omezování pití, hlavně, když se nekam jelo a neustálých louži, mokrých puncochacu :poblion: Dodnes si to pamatuju u svych mladších sourozenců, mamka to dnes přizná.
Vykasli se na tchyni i rady tady. Žijete si s dcerkou vlastní život. Až bude starší, ten vztah s babičkou si najde.Nebo taky ne.

Asi ano. Ja uz to stejne vzdala, stejne vim ze pokud by meli velky zajem vzali by si ji. Snad na to prijdou az bude vetsi. Ale to rikali uz od malinka. Azji bude rok az ji bude kolem dvou az az az. Pred stravou ji neuchranim cely zivot podle tety ktera to taky takto vedla ani do peti let. Jak jdou skolky lizatka uz hold budou at chci ci ne. :)

• Citovat
  • Upravit
Janli
17.12.16 23:41

@Malaga Ježkovyvoči, já tím nemyslela tebe, ale Aradu. To mě mrzí, že jsi si to vztáhla na sebe, promiň. Mě tyhle řeči šíleně lezou krkem. Od tchýně pořád poslouchám, že ty dnešní ženský se válí tři roky na mateřské a mají houby co na práci. Děti mají do dvou let pleny, protože jsou matky líný. Ženská nepatří za volant auta. Mateřská je od toho, aby ženská seděla doma a ne se někde courala. Chlapa nesmí otravovat s tím, že ji bolí hlava, má zápal plic apod. Všechno se přece dá vydržet. Chtít po chlapovi, aby si po sobě uklízel oblečení nebo koupelnu je zločin proti lidskosti… Divíš se, že jsem vztahovačná?

• Citovat
  • Upravit
26270
17.12.16 23:47

@Janli je to jen net, je to tu anonymni a je fajn videt vic pohledu…stejne si to kazdy nakonec udela po svem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová