Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák Říkají o mě, že jsem silný člověk, tak kritiku vydržím, neboj.
![]()
@inkakřivák píše:
@KPKristy Jak říkáš - názory ano, rady ne. A ted se zeptám - je věta - my jsme dávaly na nočník už od půl roku třeba - názor nebo rada? To víš, já jsem tu bojovnice za ty tchyně, často říkám totéž, tedy tuhle větu o názoru - a přesto tu spousta holek na tu větu my jsme dělaly to nebo to reaguje jako býk na červený hadr. Tak se ptám, jestli existuje rozlišení.
Jestli jsi me potkala i v jinych diskusich vis, ze se vzdy tchyni zastanu. Takze tohle neni boj PROTI.
Jen si nemyslim, ze to, ze dite ma ve dvou letech plinku musi byt nutne duvod k tomu nazyvat jeho matku neschopnou a linou
.
Ano, uvodni prispevek mi prijde jako styskani si po tom, ze neni kam upichnout dite, to uz jsem tu psala. Taky jsem psala, ze si myslim, ze jde o averzi vuci tchyni. Ale odplenkovani nebylo primarnim predmetem diskuse, a presto se zakladatelka dozvi, ze je nemozna mama, kdyz se ji to nedari. Sama vim, a mam to vyzkouseno na dvou detech, ze o neschopnost se nejedna. Schopna matka se pozna jinak nez tak, jestli jeji dite ma plinku do roku nebo dvou, probuh..
Tady je prvotní problém v tom, že nás Arada nazvala línýma matkama, jen proto, že naše děti nechodí v roce na nočník. Ona tady začala tuhle diskusi, tak se nedivte, že se bráníme. Jaký měla důvod a právo nás takhle urážet?
No právě proto, že vím, jak píšeš, jsem se ptala. To není důvod ke sporu, to ne, nakonec naše voučata taky chodily s plínama dýl, a co? A ten malý, co mu bude těch 2,5 roku, taky ještě semtam pročůrá tepláky a co? To nic neznamená si myslím. Ale je fakt, že prostě se tady člověk často dočte, že dotyčná nestojí o žádné blbé rady, a pak napíše vlastně obyčejnou větu typu - my to dělaly takto - a je zle. Proto se ptám.
@Janli Prostě si to myslí, je to její názor, no. Hele ber to asi tak, jako já beru ty řeči o tom, že většina tchyní je na ránu - a věčně opakovaný vtípek že slovo tchyně ´tchoř + svině. Myslíš, že se mi to líbí? A co nadělám, většina žen zde ten názor má. Mám se hádat a urážet? mne urazí jiné a mnohem drsnější věci. Co si o mně myslí lidé, které neznám, nikdy jsem je neviděla a taky neuvidím, je mi šumák.
@inkakřivák píše:
No právě proto, že vím, jak píšeš, jsem se ptala. To není důvod ke sporu, to ne, nakonec naše voučata taky chodily s plínama dýl, a co? A ten malý, co mu bude těch 2,5 roku, taky ještě semtam pročůrá tepláky a co? To nic neznamená si myslím. Ale je fakt, že prostě se tady člověk často dočte, že dotyčná nestojí o žádné blbé rady, a pak napíše vlastně obyčejnou větu typu - my to dělaly takto - a je zle. Proto se ptám.
Asi jde o to „my to delaly takto, a kdyz ty to delas jinak, tak jsi lina a neschopna“ ![]()
Zakladatelka se neptala, jestli je lina a vlastne se ani neptala na to, jestli to s nocnikem dela dobre. Jen si postezovala, ze tchyne se ji do toho montuje a dava rady. A hned si tu o te neschopnosti vyslechla.
Je fakt, ze se tu uz ani nedivim tchynim, ze reaguji ostreji, protoze vetsina snach zde jsou kravy jako Brno. Co jsou nektere schopne vypustit, to je na
(ted prosim nemyslim zakladatelku!!)
Dekuji alespon jeden opravdu objektivni nazor. Ano opravdu se neptam na to jestli to s nocnikem delam dobre, protoze tu vzdy budou dve strany jedna ktera ma za to ze dite musi na nocnik co nejdriv a druha ktera si mysli ze na to musi dite vyzrat, radeji budu patrit k te druhe ale to je jedno. Spis jsem se chtela optat jestli nekomu tchyne taky kecaj do vychovy. Ja jsem s ni za dobre, ale v tomhle se neshodnem ona je ze stary skoly. Nerikam ze je to spatne ale ja to proste chci delat jinak.
Takže se zeptám - ona ti přikazuje, že máš dávat na nočník? A vyčítá ti, že jsi líná a neschopná? Pokud ne, tak jí řekni to jste měla fajn, že to vaše děti tak zvládly, no já ještě čekám. Ale třeba z toho lízátka a čokolády bych fakt tragédii nedělala. A jestliže chceš, aby ti hlídala, alespon občas, tak zkrátka budeš muset připustit, že může mít jiný pohled na věc. A nediktovat jí úúúúplně všechno. raději jí třeba kup nějaké sušenky, které vybereš, s tím že jsou pro malou, že je má ráda, a je hotovo. Ber to prostě tak, jak to je, nepodsouvej to svoje, a uvidíš, že to půjde. No a když třeba i na ten nočník posadí, a řekne ti to, tak se zasměj a klidně řekni a taky to bylo k ničemu, že jo. Prostě na to ještě nemá rozum. Snaž se s n raději po dobrém, většinou to nese výsledky.
Nemam nic proti uceni na nocnik kdyz se ji to podari bude to jen fajn ale stravu chci aby alespon trochu tolerovala, nechci po ni zazraky, kdyz da sunku preziju to, kdyz da piskotky domaci buchtu osolenou polivku taky ale aby ji cpala lizatka a cokoladu kdyz doma jeste vubec cokosku nedostala to mi prijde trochu moc. Tchyne mi rekla ze mi muze byt jedno co ji da, ze ji da o co si rekne. No supr tak to ji tam sni i mejdlicko a svicku tu ma totiz strasne moc rada. ![]()
To se take snazim, nevycita jen podotyka, je to takove muj syn to zvladl v roce jaktoze tvoje dcera v roce a pul jeste ne? Ikdyz prababicka to za zady tak opravdu rekla, ze co delam na ty matersky. Jako zacina se snazit. Misto presnidavek s cukrem koupu ty bez nebo ji udela polivecku bez soli, nakoupi ovoce nebo kukuricny krupky to ale az ted. Rikala jsem ze ma strasne rada orisky tak jsem zvedava. Ja chapu ze to vidi jinak. Ale ty deti si na tyhle mlsy strasne rychle zvykaj a pak ji akorat budu trapit kdyz ji to nekoupim jakoze fakt nekoupim. Je jasny ze ve skolce uz to neudrzim ale ted je jeste malin ka. Vyviji se a strava je to nejdulezitejsi jak ji mohu zajistit dobry zaklad do zivota. Ono sice rekne ze driv se davalo vsechnoNa spani v perine ji taky nic nereknu pac je mi vcelku jedno kde a jak usne kdyz usne. To spis ona ma furt ze by ji koupila perinku a ja ze zatim spinka v pytlicku a spinka fakt hezky. Jo casem ji to naucim ale prece ne v zime. Takze proste celej muj pohled na vychovu je zcela jinak.
Zakladatelko, co je pytlicek na spani prosim te? O tom jsem jeste neslysela.
Spaci pytel, jsou az do 3 let z toho usuzuji ze vedi proc je delaji az do 3 let. Dokonce delaji i vetsi. Dcerka jako malinka spala v klasicke zavinovacce ale kdyz uz ji nebyla zavinovacka musela jsem vymenit a spaci pytel byl dobre reseni, a spi v nem do ted. Nam v tom spi dobre a u tchyne muze spat kde chce a ani spat nemusi pac to uz uplne v pohode zvlada.
Jsem proste priserne moderni matka ktera misto susenky da ovoce misto periny spi v pytli, koupala se v beliku a na nocnik ji nechavam vyspet samotnou. ![]()
@warita píše:
Zakladatelko, co je pytlicek na spani prosim te? O tom jsem jeste neslysela.
Fakt neznáš? To je super věc ![]()
@arinecka píše:
Fakt neznáš? To je super věc
neznam, zajimava vecicka ![]()