Těžkosti s prarodičema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15995
18.12.16 06:51

No ja se nedavno bavila s mamkou o odplenkovani…ja pry byla bez plin od 13 mesicu a kdyz jsemse ptala, jak to udelala, tak se ukazalo, ze nevi…dala me do jesli a jednoho dne ji pri vyzvedavani rekli, ze uz mi nemusi davat plinky. Starsiho brachu odplinkovala ve 2 letech teta, kdyz byl na hlidani…tak ja nevim, kdo to ma tezsi :mrgreen:
Ale to spis jen tak pro pobaveni..hele ja nejak celkove nechapu tady tu posedlost resit, v kolika mesicich se dite odplenkovalo atd, k cemu je to dobre? Bude to dite v zivote stastnejsi, uspesnejsi nebo cokoliv, kdyz bude bez plinek driv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
18.12.16 07:24

@beruska9 Tady se ale neřeší primárně cas odplenkovani, ale to, ze si babičky svévolně dovolí posazovat na nocnik dítě, které jeste odplenkovane není. To by me osobně vadilo taky, a je jedno, kolik je decku let, je to starost a vec rodičů. Jiná situace by byla, kdyby matka babičku výslovně požádala, ale to není případ zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
18.12.16 07:45

I

@Jana206 vadí ti to, že když má babička díte které má pleny na hlídání, a posadí ho na nočník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
18.12.16 08:57

@Jana206 To je jako zločin, posadit dítě na nočník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.16 08:59

A tak to ona babicka muze zkouset, na to ji noc nerikam, ale spis ze k tomu ma furr pripominky ze ona odplenkovala uz v roce. Pak zjisti ze na zachode stejne nic neudela at uz to zkousi jak chce. A to zazrak ze tam vydrzi ale kdyby ji tam dala casto jako svyho syna, tak by dcerka vylejzala hned. Dcerka moc dobre vi na co nocbik i zachod je. Chodi tam pravidelne od 9.mesicu ale jak ji necham nahatou a to ma nocnik treba pul metru od sebe stejne udela cury na gauc a pak jeste xkrat a kdo tu je linej? Kdyz to pak vesele jdu vysat vodnim vysavacem.

• Citovat
  • Upravit
24002
18.12.16 09:03
@Anonymní píše:
A tak to ona babicka muze zkouset, na to ji noc nerikam, ale spis ze k tomu ma furr pripominky ze ona odplenkovala uz v roce. Pak zjisti ze na zachode stejne nic neudela at uz to zkousi jak chce. A to zazrak ze tam vydrzi ale kdyby ji tam dala casto jako svyho syna, tak by dcerka vylejzala hned. Dcerka moc dobre vi na co nocbik i zachod je. Chodi tam pravidelne od 9.mesicu ale jak ji necham nahatou a to ma nocnik treba pul metru od sebe stejne udela cury na gauc a pak jeste xkrat a kdo tu je linej? Kdyz to pak vesele jdu vysat vodnim vysavacem.

A co ji tak na ten nočník posadit. Mě dcera také tvrdila, že můj vnouček (její syn)na nočníku sedí a nic do něj neudělá. Týden jsme ho měli na hlídání a domů šel odplenkovaný i na noc. Takže to jde, ale musí se chtít. Mě by vadilo vyhazovat zbytečně tolik peněz za plíny, když už to není nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.16 09:08

Ted to tu rikam davam ji pravidelne od 9. Mesicu alespon 3krat denne ale kdyz jsem zkusila mezidobu vydrzela tak pet vterin :-D

• Citovat
  • Upravit
24002
18.12.16 09:09
@Anonymní píše:
Ted to tu rikam davam ji pravidelne od 9. Mesicu alespon 3krat denne ale kdyz jsem zkusila mezidobu vydrzela tak pet vterin :-D

Ty vykonáváš potřebu jen 3× za den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.16 09:16

Tak ona mi vic nepovoli nechce se ji tam sedet i manzel to zkousel rikam zkus si to dej ji tam a uvidis a co videl no ze dokonce ani sednout nechtela. ale to uz tu taky pisu furt. :-D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.16 09:46

Nevim jak lip vysvetlit ze to vypada jakoby proste nechtela curat do nocniku. Dam ji na nocnik pet minut tam sedi pak ji oblecu bez pliny a za vterinu na to se pocura.

• Citovat
  • Upravit
24002
18.12.16 09:49
@Anonymní píše:
Nevim jak lip vysvetlit ze to vypada jakoby proste nechtela curat do nocniku. Dam ji na nocnik pet minut tam sedi pak ji oblecu bez pliny a za vterinu na to se pocura.

Co ji tak něčím inspirovat, to tě nenapadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.16 10:40

To napadlo tchyni ale ja ji teda zadny cokoladicky a lizatka davat nebudu. Nenapada me cim. Ji je uplne sumak ze ma mokry puncochace. Navic cura co pet minut. :?

• Citovat
  • Upravit
24002
18.12.16 10:49
@Anonymní píše:
To napadlo tchyni ale ja ji teda zadny cokoladicky a lizatka davat nebudu. Nenapada me cim. Ji je uplne sumak ze ma mokry puncochace. Navic cura co pet minut. :?

Pak je to tvůj problém a neschopnost. Mému vnukovi stačila jedna lentilka. Klidně ať tvé dítě jde do školy s plínama, je to tvůj problém a hlavně neochota s problmem něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.16 11:07

Kdybych nechtela neperu furt dokola gauce a kobercr, kdybych nechtela nevymenuju ji po ctvrt hodine trikrat puncochace kdybych byla lina neperu se s latkovyma plinkama. No to je zrejme tezky vysvetlovat kdyz nekdo ma dojem ze sladkym vyresi vsechnoy radsi proste budu zkouset dal a ona na to prijit musi. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
53518
18.12.16 13:38
@Anonymní píše:
Kdybych nechtela neperu furt dokola gauce a kobercr, kdybych nechtela nevymenuju ji po ctvrt hodine trikrat puncochace kdybych byla lina neperu se s latkovyma plinkama. No to je zrejme tezky vysvetlovat kdyz nekdo ma dojem ze sladkym vyresi vsechnoy radsi proste budu zkouset dal a ona na to prijit musi. :pankac:

Já to mám s klukem podobně. Sedí na nočníku nerad, na záchodě s tím prkýnkem taky, jako kluk taky čůrat do mísy nechce. Vysazuju na nočník hned ráno a motivuju ho mobilem, kde mu počítám minuty. Nebo pohádkou. Zkus třeba hrozinku, když nechceš sladkosti. Pak to zkouším víckrát během dne, ale on se klidně po vysazení počůrá do kalhot či pleny.
Taky mi to v rodině dávají najevo, že už by to dávno měl umět, ale sami ho přimět na nočník neumí. Jen rýpat.
Do školky je to naučíme, neboj! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová