Tip na Vánoce: iPady z druhé ruky - jaký vybrat

16982
9.11.24 09:42

Tip na Váncoe: iPady z druhé ruky - jaký vybrat

Ahoj,

jdu si pro radu, děti si na Vánoce přeji iPad. Rozhodli jsme se, že jim vyhovíme, ale koupíme nějaký z druhé ruky, přeci jen jsou to stále děti a nový dostanou až budu mít jistotu, že jim déle vydrží.

V práci s nimi pracujeme a vím, že jim odchází baterie, nicméně i tak jdeme do toho.

Je tady někdo, kdo se v tom vyzná a poradil by mi jakou generaci? Popřípadě na co se zaměřit? Dnešek jsem si vyhradila, že se podívám na nějaké recenze, porovnávačky apod. Jedná se o tablet hlavně pro 9letou, která chodí i na kroužek grafického kreslení na iPadu a moc ji to baví. 7 leté je to jedno a prý ho nepotřebuje, a vzhledem k tomu, že má hned za dva měsíce narozky, tak si říkám, že možná vezmeme jeden lepší a druhé kdyby to bylo líto, tak ho vezmem na narozky :mrgreen:

Cenově do 10tis.

Všem moc děkuji za rady, zkušenosti, tipy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
191
9.11.24 09:51
@chs.jasmin píše: Více

Jestli je rozpočet 10 na každý, tak bych koupila iPad 10.9" 64GB 2022, na alze je za 10 nový…my ho kupovali dětem pod stromeček loni a normálně jim stačí na středoškolskou práci a zábavu…

Plus teda pencil k tomu, to není součástí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.24 13:13

A vaše děti jsou normálně zvyklé, že dostávají dárky z druhé ruky? Já jednou, už jako dospělá, dostala k Vánocům použitý notebook a hrozně mě to mrzelo. :? Kdyby to bylo mimo Vánoce, tak asi ok, ale na Vánoce mě to strašně zklamalo. Radši bych bývala dostala nový svetr, než použitý notebook..To jen tak k zamyšlení.

• Citovat
  • Upravit
16982
9.11.24 13:20
@Anonymní píše: Více

Ano jsou zvyklé. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
9.11.24 13:57
@Anonymní píše: Více

K tématu jsem si spis chtěla sednout, ale nedá mi to… pokud rodiče nemají na nový kvalitní notebook, proč by mělo být špatně koupit starší funkční? Lepší než shit za stejnou cenu.
Ja takhle dostala tříletý noťas k Vánocům kdyz mi bylo 15, a odešel mi az po osmi letech. Kdyz mi to táta trochu zkroušeně říkal, abych počítala s tim, ze neni fungl nový, bylo mi to NAPROSTO jedno. 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
9.11.24 15:28

Repasovaný žádnou zkušenost nemám. My jsme teď v září kupovali za 15 tisíc nový. Kupovali jsme takový, který měla SŠ v požadavcích a škola si napsala konkrétní značku. Dcera ho musí denně nosit na výuku (nemají všude učebnice, některé studijní materiály mají právě ve své technice) a podmínka byla, že baterka vydrží 10 hodin a bude mít i pero k tomu. Jen pro inspiraci. Kdyby se rozpočet navýšil. My jsme tehdy vletěli do Datartu. Paní nám vyjela tři nabídky. Jeden bez drobných za 10 tisíc, druhý bez drobných za 12 tisíc a třetí tenhle. Tak to dcera vzala učiteli ICT ve škole. A ukázal na tento, že ten odpovídá, co potřebují na práci. To je naše první zkušenost s podobným strojem doma. Dcera si zatím pochvaluje, že se ji dobře pracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
9.11.24 15:37

Mladší dva mají doma nějaký Lenovo tablet kolem 5-6 tisíc a bez klávesnice. Zatím si ho půjčují. Mají ho jen na učení, přípravu do školy. Na žádné blbosti nebo hry. Oběma taky přibývá on-line úkolů. Syn má letos učitele, že nenosí domů žádné učebnice a sešity, pokud tam není úkol. Pan učitel chce, ať je nechávají ve škole. Ale přípravu a úkoly zadává on-line. Zatím si tablet půjčují. Ale tento týden taky došlo k blokaci. Mladší dcera potřebovala a syn měl právě zadání od učitele.
Tak jsem taky muži říkala, jestli nepořídíme druhý domů, aby měl i tu klávesnici. Něco na způsob, jak má nejstarší dítě. S tím se krásně pracuje. Chystá si tam všechny prezentace, které má odevzdat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
13.11.24 12:51
@Kelsey1 píše: Více

Kelsey, zakladatelka chce ale iPad, pleteš hrušky s jablkama :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
13.11.24 12:57

Za 10000 existuje něco slušného, co dítě využije v hodinách grafiky? Syn si kupoval ( mohu se zeptat ) a se nedostal pod 17. Má tedy samozřejmě i s perem a využívá k tomu hodně i na odborné nákresy ( AutoCad). Ale je zas fajn, že ho hodně využívá i ve škole ( střední škola). S ntb by se prý netahal :)

Příspěvek upraven 13.11.24 v 13:11

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
13.11.24 13:07
;)
  • Citovat
  • Upravit
9093
13.11.24 13:31
@iiiif píše: Více

Tak pardon, že jsem ji ukázala IdeaPad a tebe tolik pobouřila. A jen pro informaci. Je velikosti tabletu. Jen má k tomu klávesnici a pero.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
13.11.24 16:21
@Kelsey1 píše: Více

No ale je to jiná značka. 🙂 ale myslim že zakladatelce to nijak nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
13.11.24 16:31
@Lily-of-the-valley píše: Více

Vím, že je to jiná značka. Moje chyba, měla jsem to tam napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16982
13.11.24 17:11
@kocourGarfield píše: Více

Myslím, že se dískuze dostala do nějaké uplně jiné roviny…

1. Mojí dceři je 9 let. Chodí do třetí třídy základní školy. Proto ji iPad za 17tisíc a více kupovat rozhodně nebudu.
  1. Píšu, že zvažuji i z druhé ruky a to se za 10tisíc da sehnat krásný tablet.

Příspěvek upraven 13.11.24 v 17:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16982
13.11.24 17:15
@Lily-of-the-valley píše: Více

Ono nejde o značku, ale o to že to uplně jinak pracuje. Máme v práci jak tablety (a to ted holky mají, ale mají nějaké ty dětské Alcatel) a to je uplně jiný systém, jiná rychlost přenosu… jak iPad.

Ale někomu to třeba pomůže, třeba ho to zaujme, takže nevadí mi to.

Možná mi příjde spíše úsměvné, že se zapomíná, že to chci pro 9 leté dítě a neustále je mi tu omílané, že mám přidat na finančním stropu. Možná až to bude mít ne jen pro zábavu, ale i do školy, pak třeba finanční strop upravím, až ji bude více let… Teď určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák