Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na úvod bych měla říct, že za většinu svých stavů si můžu sama. Nepravidelně a často nezdravě jím. Mám problémy se spánkem. Obě tyto situace řeším, ale nejde to tak rychle. Potřebovala bych něco na povzbuzení. Je něco, co vám konkrétně pomáhá? Nějaké doplňky stravy, nebo nějaký domácí tip. Cokoli, co mi dodá trochu energie a elánu normálně fungovat. Dík za jakoukoli radu. ![]()
Mně pomáhá dodávat si sirupem železo, ale podle testu ho mám málo. ![]()
A třeba krev sis nechala nabrat? Abys věděla co ti chybí
Můžeš mít málo železa, magnezka… Jinak všeobecné, začít líp jíst, pohybovat se na čerstvém vzduchu, nějaký pohyb celkově, chodit včas spát, aspoň hodinu před spaním nekoukat do mobilu nebo počítače apod.
Určitě by to chtělo rozbor krve na štítnou žlázu (velká únava je příznak hypofunkce) a hladiny minerálů jako železo a hořčík.
Pokud je vše v pořádku a ta únava nemá zdravotní důvod, mně hodně pomáhají vitamíny Spektrum energie, které mají víc vitamínů B
https://www.drmax.cz/…nergy-tbl-90
Nejde to tak rychle? ![]()
Jednoduse si pripravis zdrave jidlo a v pravidelnych intervalech ho snis, to lze upravit z minuty na minutu…k tomu ze dne na den pridas pravidelny pohyb a nemusis se ladovat tabletkami ![]()
Bílý kratom je zázrak, stačí lžička. Sama se celoživotně potýkám s únavou a nedostatkem motivace, můžu spát klidně 10 hodin, stejně mám v sobě takový ten „líný chod“ člověka, s kterým se zkrátka rodíš… tohle mě krásně nakopne a mám chuť udělat i věci, které jsem roky odkládala. Je to takové moje kafe (kratom je druh kávovníku), normální kafe už nepiji.:)
Příspěvek upraven 06.10.22 v 08:05
@Lullaby1321 píše:
Na úvod bych měla říct, že za většinu svých stavů si můžu sama. Nepravidelně a často nezdravě jím. Mám problémy se spánkem. Obě tyto situace řeším, ale nejde to tak rychle. Potřebovala bych něco na povzbuzení. Je něco, co vám konkrétně pomáhá? Nějaké doplňky stravy, nebo nějaký domácí tip. Cokoli, co mi dodá trochu energie a elánu normálně fungovat. Dík za jakoukoli radu.
Snídat a normálně obědvat. Nemám pak chutě na sladké. Odpoledne být na čerstvém vzduchu. Nepřetáhnout dobu spaní a jít spát do deseti hodin. Spánek před půlnocí je prý prospěšný
Ale já dělám na směny a mám noční. Tudíž se občas unaveně stejně cítím. Pak poslechnu a odpočívám. Nebo si sednu.
@MermaidMotel píše:
Bílý kratom je zázrak, stačí lžička. Sama se celoživotně potýkám s únavou a nedostatkem motivace, můžu spát klidně 10 hodin, stejně mám v sobě takový ten „líný chod“ člověka, s kterým se zkrátka rodíš… tohle mě krásně nakopne a mám chuť udělat i věci, které jsem roky odkládala. Je to takové moje kafe (kratom je druh kávovníku), normální kafe už nepiji.:)Příspěvek upraven 06.10.22 v 08:05
Ano, kratom je zázrak, bohužel většina lidí nezná správné dávkování a nežádoucí účinky.
@Smith686 To rozhodně. Důležitý je dávku nezvyšovat a dávat si přestávky. Ta bubu propaganda, co teď v televizi všude frčí je opravdu přehnaná. Kdyby radši zakázali tvrdej chlast, co si nezletilák může koupit u Vietnamce…:/
@MermaidMotel píše:
@Smith686 To rozhodně. Důležitý je dávku nezvyšovat a dávat si přestávky. Ta bubu propaganda, co teď v televizi všude frčí je opravdu přehnaná. Kdyby radši zakázali tvrdej chlast, co si nezletilák může koupit u Vietnamce…:/
Tak to musí přijít na toho Vietnamce bubu. Mně jako dítěti za komárů neprodali ani lahev vína, když přišla sousedka na pokec.
Pravidelně jez vyváženou stravu. Já například posnidala Probio kasi z mléka a pomeranč, poobědvala cizrnove kari s kokosovým mlékem a rýží, odpoledne posvacim žitné krekry s lososovou pomazánkou a mrkvi a samozřejmě nevynecham večeři -tmavy chléb se šunkou, lučinou a zeleninu.
Není důvod mít hlad nebo nedostatek energie. Šla bych běhat, to taky pomáhá, ale včera jsem uběhla 10 km, takže dneska je den odpočinku, dám si jen krátkou procházku.
A samozřejmě půjdu spát pravidelně ve stejný čas jako každý všední den a celou noc na sebe budu větrat.
Ještě jsem byla včera v sauně jako každý týden, ta mi umožní celkové uvolnění a relax..
Jo a nepila jsem alkohol, to taky dost pomáhá:)
@MermaidMotel Máte pravdu, bez něj už ani ránu, hodně jsem řešila únavu z depresí a tohle bylo snad jediné co mi dokázalo pomoct
https://www.idnes.cz/…drenalin_vok