Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Taky uvažuji nad IVF, Femibion 800 beru už tři měsíce.
.Tak po novém roce uvidím jestli to pujde nebo tomu budeme muset napomoc ale jak čtu tak hodně ženám to vyšlo napoprvé tak uvidím.
Ahoj, holky zadařilo se vám?
Já jsem po ET ležela jen 15 minut, pak mě pustili oblíct a 20 minut jsem měla jen sedět.. Potom cesta autem domů.. Nic víc. Tak uvidíme..
Tak já měla dovolenou 3dny po ET, ale ani ležení bohužel nepomohlo!
První transfer - bez ležení po ET, okamžitá cesta do práce pěšky (cca půl hodiny), bez PN - //.
Druhý transfer - celé na PN, poflakování se - výsledek 0.
Třetí transfer - ležení po ET cca 10 minut (chtěli 30, ale fakt už jsem na ten záchod musela
), okamžitá cesta do práce MHD, bez PN - //.
Hezký den, tak v mém případě: ležení po ET cca 30 min., cesta domů autem a druhý den do práce. Výsledek - //
Dr. popisoval ET jako by se zrnko máku hodilo na kostku másla
Tj. běžný pohyb úspěšnost prý neovlivní.
Já jsem se po ET drkocala 3,5 hodiny vlakem ( a že to místama fakt házelo! ) a výsledek byl //
. Vůbec nezáleží na tom, co po ET děláte, jestli celé dny ležíte nebo jste aktivní, nemá to vliv.
Holky a co teda doktor doporuci? klidovy rezim az do vysledku? Myslim si po delsi ceste autem, to lezeni zas tak moc neovlivni, ze? Teprve me to do 2mesicu ceka, nejradeji bych zustala lezet tam do druhyho dne, ale jak tak ctu vase zkusenosti, sup, sup, odbyto a domu ![]()
Mně řekl doktor už při prvním IVF - neležte, nemá to cenu. Dělej vše, co dřív, pokud budeš ležet a sledovat každý svůj pohyb, abys něco neudělala špatně, tak se z toho zblázníš. A nijak tomu nepomůžeš, je to osud, štěstí, náhoda…
.
@galanecka doporučí ten den polehávat a rozhodně pak nic nenosit. Já měla ET v 11hod do večera jsem nic nedělala měla jsem navařeno jen kámoška přišla na kafe další dva dny jsem byla doma v klidu ale sem tam sem něco málo poklidila a byla se projít s pejskama venku. Ale asi co má být bude nejdůležitější je podle mě ten den ET pokud máš blastu tak se zakousne ještě ten den když ne asi je to ztracené.
Cipisek79 fakt? vlakem, tak to je sila. gratuluji k uspechu. Jenze ja uz jsem vyssi rocnik, tak nemuzu nic riskovat. spis to beru jako posledni pokus o mimi
Mně doporučili jen - chovejte se normálně, procházky jsou jen ku prospěchu, děloha potřebuje prokrvovat a přiměřený pohyb je naprosto OK. Zákaz jsem dostala vysloveně jen na - alkohol, cigarety, nadměrné poskakování (jít po ET na hodinu aerobiku) a přehřívání (sauna, vana s vařící vodou).
MisTer tak to me mrzi, prala bych nam to vsem. A to si mela 1IVF? Ja uz mam deti vetsi, ale ted jsem mimi tak posedla, ze jsem vlezla do pronatalu a zadala o radu pro zenu po 40. tak pry mereni ovu mi nepomuze
@galanecka jojo 1IVF zbyli nám dva mražáčci a tak jsem touižla po první miminku no a nic. Takže na jaře půjdeme na KET a uvidí se!
MisTer tak to urcite vyjde, na jare jsme optimistictejsi a treba budou hned dve. drzim palecky.