Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ugluk Dekuju za info, aspon se nemusim stresovat a budu to lepe brat, nez si porad vycitat kazdy pohyb po byte. jo, nejlepsi by bylo jit na to v patek..a vikend si pobyt doma, nez hned do prace. Fakt jsem klidnejsi, dik
Ahoj holky, ctu Vase uspechy, neuspechy, zkusenosti…ja teda po ET mela narizeny hodinovy klid a pak vesele domu ( MHD a busem ) Tehotna na prvni pokus, a zbyl me tak GONAL 450 jednotek, takze pokud nekdo shani a potrebuje, napiste do zpravy.
Filija to ti asi nikdo neřekne. Ja bych ryskovala tak hrnek s čajem… no ne přehaním, ale mám zkušenost, že jsem zvedla 3kg krabici a krvacela jsem v 9týdnu. Zbytečný stres..
A na druhou stranu maji lidi po IVF i druhy a treti dite a az na vyjimky to mladsi musi vice ci mene zvedat ![]()
Kdyz tak na to myslim, snazila jsem se chovat jako normalni tehotna, cili netahat extra tezke veci, ale ze bych si stanovila nejakou hranici… proste vseho s rozumem.
Ahoj, ráda bych se optala zda si myslíte, že je stejná úspěšnost IVF bez zákroku jako je laparoskopie, drilling vaječníku nebo hydrolaparoskopie, atd..?
Případně budu vděčná i za zkušenosti, kterým IVF vyšlo bez nějakého tohoto zákroku, děkuji ![]()
Mě, žádný zákroky. Chce to klid a věřit sobě a hlavně Ivf centru ![]()
@saani ja taky nemela zadny zakrok a to mam srusty a podobne, nam hodne pomohla dovolena u more. Hezky odpocati po navratu rovnou na ivf a povedlo se hned na prvni pokus
@saani úspěšné IVF na první pokus bez jakéhokoli zákroku.. Ale bylo oproti hrazenému standartu ICSI, hatching i prodloužená kultivace embryí a speciální cosi na kvalitnější zavedení embrya..
Tak mně se osvědčilo nic neřešit.
1IVF dcera jsem si šla pro miminko… nic jsem o tom nevěděla, na nic se moc nevyptávala pak jsem v době čekání na // trochu znejistěla ze zpráv z netu, že to nemusí vyjít docela mně to nenkrát překvapilo. Nic jsem neřešila a říkala si no co mám ještě dva pokusy to je v pohodě.
Když bylo dceři 1rok šla jsem si pro sourozence, poučena o nezdarech, pokusech atd… prostě vystresovaná 2IVF nic, 3ivf nic atd… tak jsem řekla konec končí mi mateřská jdu do práce posledního mrazíčka ze 7IVF tam nenechám o nic už nejde. Starší jde do školky a já se vracím do práce… no a mám druhou dceru.
hodně štěstí ![]()
Jinak 1 dcera je po ISCI jinak nic ani prodloužená kultivace
2 dcera ICSI, PICSI, kontinuální monitoring embryonálního vývoje, prodloužená kultivace
Před 1.IVF LSK s pokusem o zprůchodnění vejcovodů(chtěli jsme dát šanci přírodě), po IVF těhotenství (zamlklo),2× revize, potom druhá LSK, při ní vejcovody pryč spolu s cystou a kusem vaječníku. Potom 3×KET bez úspěchu, následně všemožná další vyšetření a 2.IVF a konečně úspěch.
Je to strašně individuální, záleží na tom, co máš za problém. U někoho to vyjde hned napoprvé a není k tomu potřeba víc, než samotné IVF, u někoho to trvá déle a k úspěchu je potřeba víc.
Já právě znejistila, jak mi o laparoskopii nebo drilingu vaječníku doktorka mluvila, že by to být mělo před tím vším