Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@JayLee píše:
no jo tak ono je dobry mit prave z toho duvodu doma jednu celou sadu naplni navíc kdyby ta jedna doslaale jasny rozumim ti…tak to pak barevnou laserovku
To já mívám, ale te´d mi došly a nevšimla jsem si a pěkně v pátek, když jsem musela odeslat balíky a pošlu prd, když nejde tiskárna
Tak mě to naštvalo a hledám novou, beztak je tohle už křáp ![]()
Nechci dámy rozporovat, ale Canony bych nebral, šílená spotřeba inkoustu při číštění hlav, Epson - nevím, jak která, já měl model před 5 lety. Chtěl jsem Epson kvůli levným náplním (cca 200 korun za kus), ale jakmile došla jediná náplň (i barevná), tiskárna netiskla a to ani černě. Náplně musí být v zásobníku většinou, jinak tiskárna netiskne, ty lepší ale umožňují tisk v černé, i když barevné dojdou.
Ten Epson si to tehdy u mě podělal. Jednak jsem o tom vůbec nevěděl a jednak jsem ji dostal jako dárek k Vánocům. Barevně jsem tedy vůbec netiskl, abych šetřil, protože jakmile jen jediná došla, nešlo tisknout, ani skenovat, docela vychcanost od Epsonu.
U Canonu se často vyskytuje chyba b200, přečtěte celou diskuzi:
http://www.zive.cz/…default.aspx?…
Originální náplně také nejsou levné, takže Canon bych nebral. Laserovky jsou fajn, pokud tisknete málo, toner nezasychá, ale počítejte s tím, že barva v laseru je tak za 4 000 a toner, třeba i neoriginální, stojí kolem tisícovky. Pravda, vydrží 1 000, 1 500 stran, ale dáte za něj podstatně víc než za inkoust.
@JayLee píše:
@Ploskutáček my prodavame naplne do Epsonky inkoust za 55 kc kusa třebas do te Esponky laserovky tak prodavame toner na 8000 stran za 600 kc
nemam na mysli originaly ale kompatibily - originaly taky prodavame pac mame u vyrobcku znacky slevy ze od nich leta bereme
ale troufam si rict ze v dnesni době málokdo kupuje originaly
![]()
Jasný, já taky originály nekupuju, ale zároveň je třeba mít na paměti, že použitím neoriginálu na sebe bere člověk riziko a pokud mu čirou náhodou neoriginál tiskárnu zničí, je otázka, jestli to za tu úsporu vůbec stálo. Ale že se mnozí výrobci na ceně originálek bezostyšně pakují, to je fakt. Já kupoval originál černou za 450 korun a měla výdrž 550 stran (udávanou). Pak jsem narazil na černou od Armoru za 203 a jsem spokojený.
@Ploskutáček tak te´d koukám u toho „mého“ prodejce. Náplń do toho brotheru je za 199,– jedna a ještě menší než do té epsonky, kde mě jich 5ks vyčlo na 189,–
Nemáš ještě nějaký typ? ale kde by byly náplně levnější. Já tomu prd rozumím, ale logicky stejný obsah náplně vytiskne stejný počet stran, nebo ne? ![]()
@araw píše: škoda, ta je celkem dobrá, ale prodejce, kde nakupuju barvy do ní nemáa já potřebuju spolehlivého dodavatele a od něj je mám doma vždy druhý den
Budete se smát, ale mám to do nejbližšího města 6 km, kde jsou minimálně dva obchody s výpočetní technikou a náplně nakupuju přes net. Nepopírám, že na to má vliv i to, že jsem na vozíku, ale primární důvod je předraženost.
Pokud Vás to zajímá, objednávám z www.naplne.com. Taky odesílají do 24 hodin, vždy jich vezmu víc, aby se to vyplatilo, i když poštovné mají víc než přijatelné. A toho Brothera můžete vzít z CZC, má pobočku v 62 městech, takže mně to přijde trochu liché se odvolávat, že můj prodejce náplně nemá a vlastně takto diskvalifikovat jednu z provozově nejvýhodnějších tiskáren na trhu.
@araw píše:
@Ploskutáček tak te´d koukám u toho „mého“ prodejce. Náplń do toho brotheru je za 199,– jedna a ještě menší než do té epsonky, kde mě jich 5ks vyčlo na 189,–Nemáš ještě nějaký typ? ale kde by byly náplně levnější. Já tomu prd rozumím, ale logicky stejný obsah náplně vytiskne stejný počet stran, nebo ne?
Musel bych to vidět, asi bych se neřídil jen objemem lahvičky, jako spíš výtěžností. Ono to nemusí být vždy zaměnitelné mezi výrobci, každý má své normy. Musel bych vidět, jaké konkrétní náplně od Epsona máte na mysli, protože každá série náplní je použitelná jen do určitých modelů tiskáren.
@araw píše:
@Ploskutáček tak te´d koukám u toho „mého“ prodejce. Náplń do toho brotheru je za 199,– jedna a ještě menší než do té epsonky, kde mě jich 5ks vyčlo na 189,–Nemáš ještě nějaký typ? ale kde by byly náplně levnější. Já tomu prd rozumím, ale logicky stejný obsah náplně vytiskne stejný počet stran, nebo ne?
může a nemusí… ono jsou neoriginály a neoriginály, i u těch záležikdo je vyrábí a prodává…
@JayLee píše:
@Ploskutáček my prodavame naplne do Epsonky inkoust za 55 kc kusa třebas do te Esponky laserovky tak prodavame toner na 8000 stran za 600 kc
nemam na mysli originaly ale kompatibily - originaly taky prodavame pac mame u vyrobcku znacky slevy ze od nich leta bereme
ale troufam si rict ze v dnesni době málokdo kupuje originaly
![]()
Tak to klobouk dolů, pokud to opravdu máte tahle a pokud s tazatelkou nežijete na opačných koncích republiky, mohly byste domluvit kšeftík a mohla by tu tiskárnu koupit u Vás.
Jinak vše je potřeba chápat v kontextu doby. Moje první inkoustová tiskárna byla HP DeskJet 610c, kupoval jsem ji v roce 1999 a stála tehdy asi 4 700 korun. Měla černou a společnou tříbarevnou náplň. Kolik tehdy stála černá, to netuším, nicméně to nebylo o moc méně než dnes, možná tehdy i více, fakt už si nevzpomínám, každopádně téměř 900 korun stojí i dnes a dejte si to do doby před 16 lety, kdy zdaleka nebyla taková kupní síla jako je dnes.
Pak jsem měl HP 5150c, pak toho Epsona a nyní už asi 5 let HP Photosmart b010. Jak jsem psal, original velká stojí 450 korun, vydrží 550 stran. Za mě ten Brother s originálama nebo HP s Armorem, případně to koupit od JayLee