Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, prosím o radu ohledně pěnového puzzle (PP). Hledám na netu nějaké PP, které chci dát na dlažbu, aby měl prcek teplo na hraní.
Jaké máte zkušenosti vy - jaka tloušťka je ideální? Stačí i těch 10 mm nebo je to málo?
Díky za typy - budu moc ráda - zatím se v tom vůbec nevyznám ![]()
A kde jste kupovaly vy tyto puzzle?
Jo a co se tyka rozmeru - nejlepsi je udajne co nejvetsi dilek - tzn. 30×30 cm.
Je to tak - jake mate vy?
My máme čtverce 30×30 tloušťky 15mm a je to plně dostačující. Máme parkety, taky je to docela chladná podlaha a ještě navíc hrozně tvrdá a jsem spokojená. Malej má teplo a když se práskne, tak se nebojím, že si rozbije hlavu, tlumí to dobře. Máme 24 čtverců.
Alena S. píše:
Ahoj holky, prosím o radu ohledně pěnového puzzle (PP). Hledám na netu nějaké PP, které chci dát na dlažbu, aby měl prcek teplo na hraní.
Jaké máte zkušenosti vy - jaka tloušťka je ideální? Stačí i těch 10 mm nebo je to málo?
Díky za typy - budu moc ráda - zatím se v tom vůbec nevyznám
A kde jste kupovaly vy tyto puzzle?
tak já jsem koupila tloušťku 8 mm a stačí to, když si na to sednu, necítím chladno a to bydlíme v suterénu a máme plovoučku… koupila jsem si malé čtverce a to je na prd, malej mi to pořád rozebírá, takže ty bych už nebrala a koupila bych ty větší 30 cm…
kupovala jsem tady http://maly-genius.cz/
nedávno jsem si ještě pořizovala jeden koberec s velkými čtverci a do toho jsem už nechtěla investovat a tak jsem koupila bazarové za 100 kč 8 vekých čtverců… měla jsem štěstí, protože ten koberec vypadá jak nový ![]()
gabi.design píše:
My máme čtverce 30×30 tloušťky 15mm a je to plně dostačující. Máme parkety, taky je to docela chladná podlaha a ještě navíc hrozně tvrdá a jsem spokojená. Malej má teplo a když se práskne, tak se nebojím, že si rozbije hlavu, tlumí to dobře. Máme 24 čtverců.
ahojky,moc se mi libi ty vase ctverce,das prosim tip kde jsi koupila?
My mame 30×30 a tych 10mm a je to dost.
Inak minuly tyzden (mozno si esta stale) boli tieto penove puzzle v akcii v XXXLutz 26ks za 240Kc…ked nie su v akcii tak tam stoja 370Kc..to je stale dobra cena ![]()
Doporučuju co nejméně „skládací“ vzory ![]()
http://img4.rajce.idnes.cz/…mages/09.jpg
Máme 8mm tlusté a stačí, není na něm vůbec zima.
Malý genius máme taky, tloušťku nevím, byly to ty tenčí. Stačí. Brala jsem čtverce bez vzorů. A dobře jsem udělala, i tyhle velký malá rozkládá, u těch se zvířátkama/číslama/písmenkama by mě to nebavilo pořád hledat:-) Genius je teda dražší.
My jsme dostali poděděné, tak jsem nové už nekupovala, ale jinak bych fakt brala nějaké méně skládací, švagrová měla třeba jen jedno velké číslo uprostřed čtverce, nebo jsem viděla někde i jen čisté ty čtverce…
máme ty samé co Hofka a jsme spokojený. S těmi obrázky jsou hezký, ale nechtěla bych je pořád skládat. I když teď jsem někde viděla s tištěnými obrázky (silnice a myslím ještě nějaký zvířata). A jsme v baráku v přízemí a je tu děsná zima od podlahy ale puzzle jsou skvělé ![]()
hofka píše:
Malý genius máme taky, tloušťku nevím, byly to ty tenčí. Stačí. Brala jsem čtverce bez vzorů. A dobře jsem udělala, i tyhle velký malá rozkládá, u těch se zvířátkama/číslama/písmenkama by mě to nebavilo pořád hledat:-) Genius je teda dražší.
ahoj, také máme puzzle Malý génius a jsme s ním spokojení. Tloušťku jsme vzali 1,6 mm, s tenšími zkušenost nemám. Není to tak dávno, co jsem založila podobnou diskuzi a holky právě radily co nejméně rozkládací, nevylupovací, bez obrázků, tak jsem se tím řídila ![]()
.. a ten Malý Genius jsem kupovala na Aukru. Stejný prodejce, ale nějak to vyšlo o fous levněji:-)