Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych to manželovi teda neudělala, přijde mi to jako obrovský podraz. Nechci manželovi lhát a podvádět ho a to samé čekám od něj. Myslím, že chtít dítě by měli oba, ne jen jeden. Když píšeš, že by byl nakonec rád, to by třeba byl, protože by si myslel, že je to náhoda, a když už těhotná jsi, tak by tě přece na potrat neposlal. Ale kdyby zjistil, žes ho takhle podvedla a nenechala ho, aby se sám rozhodl, mohl by si právem myslet, žes ho zneužila k tomu, co jen ty chceš a mohlo by to vážně ohrozit váš vztah. Navíc máte dvě děti a nejspíš to manželovi stačí a po dalším netouží.
Já jsem jednoznačně pro to, že by sis s ním měla promluvit a snažit se nějak dohodnout, ale ne plánovat si dítě manželovi za zády, to mi přijde nefér.
Ahoj,
podobně jako Josefka mám kamarádku, která strašně moc touží po dítěti, ale její přítel nechce ani náhodou. Má dvě děti z prvního manželství a ani o ně neprojevuje žádný zájem. Jako otec se mi tudíž jeví jako naprosto nevhodný, ale vzhledem k tomu, že kamarádce je letos 35…
Vypadá to, že se rozejdou. Ona totiž dítě určitě chce a není ochotná se ho kvůli němu vzdát (což chápu), ale natajno to zkusit nechce.
Takže konkrétně třeba u ní si myslím, že pokud chce dítě i za cenu toho, že bude svobodná mamina, nekamenovala bych ji (a dokonce bych jí i přála, aby se mimi zadařilo:), kdyby příteli nic neřekla a zkusila to…
Vím, že to může znít hrozně, ale pokud se rozejdou a „zavčas“ si nenajde vhodného tatínka, tak už pak může být pozdě, což by bylo hrozný, protože ona je přesně ten typ, co by mohl mít doma mateřskou školku:)
Ahoj,
ale to predsa nie je vobec az tak automaticke aby sa o antikoncepciu starala len zena!!! ![]()
Ako u vacsiny, moj muz ma tie svoje biologicke hodiny nejako pozadu.
Minule leto to na mna spadlo a pomaly som temu nahadzovala. Vylozene fyzicky som uz nemohla zniest, ze sa vedome krmim HA. ![]()
Nuz tak som to muzovi vysvetlila, trochu omacky o tom, ze to chcem prave s nim a aky bude perfektny otec - tomuto predsa chlapi nemozu odolat, zvlast, ked sa to mysli naozaj uprimne…no proste som mu oznamila, ze JA s HA koncim (dali sme si lehotu) a pokial sa na mimi este neciti, tak si tu antikoncepciu zariadi sam, no… ![]()
Ja myslim, ze pokial vy materialny problem nemate, lasky mate dost a chlapi su od prirody pohodlni......sa ti podari presvedcit ho co nevidiet. ![]()
Nemas zapotrebi znizovat sa pre nekale riesenia; mohlo by ta to mrziet cely zivot ![]()
drzim palce
souris
Ahoj holky ,
musím vám popsat ,jak jsme k naší Eli přišli. Měli jsme tři kluky 14,13 a nejmladšímu šlo na 11 rok. Se mnou šíleně zacloumaly mateřské city (sousedce se po dvou synech narodila holka) a já byla přímo nesnesitelná-několikrát jsem manžovi řekla, jak moc bych mimi chtěla i to ,že jsou kluci velcí a mají své zájmy a byl proti (argument- do dnešní doby). Já přes to vy:,–(ila na jaře HA a až na podzim zapadla-udělala jsem si Eli v podstatě sama. Do poslední vteřiny jsme nevěděli co to bude a počítala jsem na 99,9 % s klukem , bylo mi to jedno. Taťka mé těhu zprvu nemohl rozdýchat, ale zvládl to- řekla jsem mu , že jsem maximálně šťastná a že tam ,kde se nají lidí 5 nají se i 6. A tak se s tím smířil a těšil se potom se mnou, šíleně se bál o mě i o mimi a kluci byli nadšení. A tak je naší Eli 3,5 roku a jsme všichni moc rádi,že ji máme.
Tak to je důkaz, že i proti vůli partnera může být mimi, ale nemusí to vždy ,tak dobře dopadnout.
Ahoj SaliMali,
já bych to možná udělala, ale vidím velký problém v tom, jak bych se stím osobně vyrovnávala. Je to přeci jen určitý podvod a asi by mě to trochu tížilo. Musím říct, že naštěstí s dalším miminkem a popř. i třetím u nás nebude problém. Ale něco podobného jako ty řeší moje kamarádka. Má dva chlapečky, nežijí si špatně /spíš lépe/ a chtěla by moc další…samozřejmě, že by se jí líbila holčička, ale říká, že by jí vůbec nevadilo, kdyby to byl další kluk
Manžel nechce a argumentuje tím, že už teď si děti málo užívá, protože je skoro pořád v práci. Kamarádka už začala uvažovat o stejném podvůdku. Teď se rozhodla, že manžu zkusí ještě ukecat. Být tebou ještě bych nějaký čas zkusila taky to ukecávání ![]()
Nedokážu jednoznačně říct, jestli bys to měla udělat, ale je to asi tím, že jsem se do téhle situace zatím nedostala. Vždycky říkám, že kdo neví jaké to je, tak se mu těžko i ta věc posuzuje… Ale držím jinak pěstičky, aby si to manža rozmyslel
Klára
Určitě nedělej podraz. Vztah je jenom o důvěře a já bych tohle neodpustila a vím, že muj muž taky ne. Možná by ti to prošlo možná by jsi to dokázala utajit, ale pokud ne podkopala by jsi jeho důvěru. A zamysli se nad tím jestli by jsi chtěla postavit mezi sebe a něj takovou lež i když by se o tom nikdo nedozvěděl tak ty si to pamatovat budeš. Vždyť to je skoro jako nevěra. Prostě lež ve vlastní prospěch. Nechci být na tebe zlá, chápu že toužíš po dítěti. Ale raději po dobrém. Vím o čem mluvím moje kamarádka je z tohodle důvodu v rozvodovém řízení. Prostě se tak snažila mít dítě, že nebrala ohled na to že její muž nechce a teď ví, že udělala velikou blbost. Jenže on jí už nevěří a bojí se co by udělala příště a může zapřísáhavát že žádné příště nebude všechno je marné. A je to moc velká škoda měli hezký vztah. ![]()
Nějak to ukecáš a třeba si to vypláčeš. Tomu chlap málo kdy odolá. Měl by taky brát ohled na tvé tužby když ty bereš ohled na jeho důvody.
ahoj Iva a Viki
Ahoj, říkám že bych do toho určitě nešla, ale dovedu si představit, jaké to je, když žena moc moc moc chce a muž ne… Připadala bych si, že jsem muže trochu podvedla…
Mám ve svém okolí jednu holku, která chodila (tajně) s mužem o hodně let starším (ona 27 on 52), on má pár dětí z různých minulých vztahů a žádné další už nechtěl. Ona se přesto rozhodla že s ním dítě mít bude, otěhotněla, on jí dělal peklo (asi čekala že ho mimi obměkčí, bohužel se tak nestalo), v podstatě se rozešli a ona zůstala na vše úplně sama
Já vím že je to jiný případ, nicméně muž nemusí reagovat vždycky tak jak si představujeme…
Takže ti držím palce, aby vše dobře dopadlo a s mužem jste se domluvili ![]()
Ahoj,
já se přikláním k těm, které by to nikdy neudělali. S manželem máme krásný vztah, známe se od dětství a žijeme spolu 13 let a připadalo by mi to jako strašný podraz. Vždyť co by to bylo za manželství, když bychom si lhali a neměli k sobě důvěru, obzvláště v tak zá:,–(ních věcech jako jsou děti?
Toť ovšem jen můj názor, každá máme nárok na ten svůj…
Hanka a Hanička
Tak já vám taky povím příběh.
Můj kamarád se seznámil s holkou. Normální holka, snad jen trochu při těle, sama sebe evidentně považovala za tlustou. Kamarád taky nebyl ve všech směrech ideál, ale jako kamarád fajn. Po půlročním chození drama - potkali jsme ho, jak běží (doslova) k lékárně s noční službou pro „pilulku poslední záchrany“ po styku. Problém s prezervativem a holka s ním odmítla jít byť jen na půl cesty k lékárně, že se stydí… Asi včas nedoběhl, protože do třech měsíců byla svatba. K nevěstiným rodičům se nevešli, u ženichových se nevěstě nelíbilo. Stěhování po podřadných podnájmech… Těhotenství strávila z větší části v nemocnici. V té době už každý z nevěstiných poznámek pochopil, že „problémy s prezervativem“ nebyly náhodné, že si chtěla svého kluka „pojistit“. Kdyby ta husa tušila, že si jí chtěl stejně vzít…
Po osmi letech manželství a 9 měsíců po plánovaném narození druhé dcery se od kamaráda odstěhovala a podala rozvodovou žalobu.
Takže podvod s antikoncepcí jí stejně štěstí nepřinesl, i když svatby dosáhla. Problém je, že negativně ovlivnila život manželovi, ale i dvěma dcerkám.
Holky, je lepší manžela rok ukecávat, než si zařídit dítě „po svém“.
Janka
Ahoj, ha bych to taky nedelala.
Muj manzel taky dlouho deti nechtel z nejakeho mne nepochopitelneho strachu( ze zodpovednosti to nebylo), ale vedel moc dobre, ze ja deti chci. Ja si byla jista, ze bude skvely tata a taky je. Postupne jsem ho ukecala(nedalo to zas tolik prace). Ted chci druhe, nechci mit jedinacka a manzel uz je temer ukecany
Ted jen aby se to povedlo.
Zkus to taky tak, je to urcite lepsi. Uvazovala jsem jako ty, ale nejsem si jista, jak by manzel na takovy podraz reagoval, urcite by to mezi nas postavilo zed, alespon na nejaky cas
Mroe.
Přidávám se kmetodě popisované Souris, u nás taky zafungovala. Prostě jsem řekla, že vy:,–(ím hormonální antikoncepci, protože dítě s ním fakt chci, a pokud se na to ještě necítí, tak ať používá ochranu . A postupně jsme ji používali míň a míň…Až jsme ji nepoužívali vůbec. VL 23tt
Ahoj holky omlouvám se že vám lezu do diskuze jsem tady poprvé ale řeším podobný problém.Jsem mladá maminka mám 1.5 starého chlapečka a s manželem budeme slavit páté výročí a já jsem začala strašně moc toužit po druhém dítěti.Dokonce jsem uvažovala o vysazení antikoncepce ale díky vaší diskuzi mi došlo jak moc svého muže miluju a jak moc si ho vážím a raději ho ukecám asi bych nedokázala žít s pocitem že jsem si své těhu vynutila,že to není oboustranný.Né že by manžel další nechtěl ale pořádf to odkládá že at počkám další dva měsíce a pořád dokola
ale díky této diskusi jste mi otevřeli oči a moc vám děkuji ![]()
Takhle - pokud by toto nekdo udelal mě tak bych se s tim chlapem rozešla - z pincipu. nemam rada ba přímo nesnáším když mě nekdo natlačí do neceho co nechci , brala bych to jako nerespektování me osoby.
Dovedu si ale představit že pokud bych chtěla dítě mocí mermo a nebyl by chlap tak bych to možná asi taky udělala ale chlapovi to řekla potom a nabídla mu rozchod - je to prostě nefer uvrtat někoho do něčeho a rozhodnout tak vlastne o prubehu jeho života..každý ma pravo na to rozhodovat přece o svem životě sam a svobodně…
takže být tebou tak to udelám pokud ti nevadí ten risk že třeba se na tebe chlap vykašle a taky pokud si jsi jistá že to finančne i jinak sama zvládneš. nemužes to udelat a čekat že chlap se postara…třeba tvuj manžel netouží již živit další krk ale rád by třeba cestoval, nebo pěstoval nějaký koniček nemyslíš? a dalším dítkem se to zas odloží o XX let. Ale píšeš že jsi zajistěná takže by jsi to měla zvládnout i sama si myslím ![]()