Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@ZuzaM Aha. Tak to možná už jen v těch minulých letech v dubnu nikdo netopil, tak jsem měla pocit, že už je po sezóně. ![]()
@klamonožka píše:
@ZuzaM Aha. Tak to možná už jen v těch minulých letech v dubnu nikdo netopil, tak jsem měla pocit, že už je po sezóně.
Ono bylo hodně teplo.
@Pears206 Reagovala jsem já. Jde o to, že pár let zpět se zavedlo něco jako paušál pro celý dům a nějaké procento (nechci kecat, snad 20% z celkové protopené částky) se rozpočítává mezi všechny nájemníky/vlastníky. Takže já, která neměla potřebu v malém bytě topit vůbec a naopak jsem přes noc větrala jako pitomá, abychom tam neměli 22 st, stejně musím platit část toho, co protopí ostatní. Takže tohle vytápění na 25 st mě točilo.
@klamonožka píše:
@Pears206 No protože to je jiný systém. My máme v paneláku klasické topení teplou vodou z teplárny - skrz panelák jde potrubí s horkou vodou, pustíš kolečko, teplá voda cirkuluje i tvým radiátorem, vypneš kolečko, teplá voda nejde do tvého radiátoru. A čím víc sousedi topí, tím rychleji protéká ta horká voda trubkou, která prochází i naším bytem, tj. tím je ta trubka teplejší a tím nám vytápí byt, je to vlastně takové maličké topení.
No a komu to vadí, stačí koupit izolaci na trubky a navléct na trubky, aby zbytečně netopily. ![]()
@martina.se píše:
@Janula27 topime, po ránu je tu ještě námraza![]()
ale ty jsi asi v paneláku, ne? Tak si otevři okno
Jojo v paneláku ![]()
Však větrám furt to se nedá
![]()
@viktr píše:
@Janula27 vy si sami nastavujete vytápění v bytě, že ne?
Nechápu co s tím máji společného sousedé.
Protože čím víc vypnu topení u nás tak tím víc to jde přes ty blbé trubky ![]()
@Kelsey píše:
Myslíš v baráku? Že tím čoudí a smrdí? Nebo myslíš v bytě? Oni topí, cálují a ty se s nimi vezeš, sama neprotopíš. Nevýhoda tady toho společného bydlení. Někdo topí a někdo nepotřebuje.
To žijete někde na horách? My jsme teda v baráku, už netopíme. Není důvod.
No právě že v bytě. Báby co potřebujou mít teplo
Já už teda tak měsíc nemám potřebu topit ale ostatní jsou asi jiného názoru ![]()
@Janula27 píše:
No právě že v bytě. Báby co potřebujou mít teplo![]()
Já už teda tak měsíc nemám potřebu topit ale ostatní jsou asi jiného názoru
Ty jsi ale milá sousedka…
Ne každý miluje studený odchov…
@nozu píše:
Ty jsi ale milá sousedka…Ne každý miluje studený odchov…
A proto se má doma potit a topit ještě v květnu? ![]()
Bez topení ti máme 20. Čili nic moc. Automatické kotel si přitápi přes den. Od 15 hod do 21 tu je 23 a přes noc to drží. Ale netopimr v patře. Není třeba
@Janula27 píše:
Protože čím víc vypnu topení u nás tak tím víc to jde přes ty blbé trubky
A to nemáš pár korun na izolaci ?
Příspěvek upraven 07.05.21 v 12:38
@unuděná píše:
A proto se má doma potit a topit ještě v květnu?
Ať si najde bydlení, kde bude sama. A hned. Ať už je na podzim v chladu. Léto si bude muset nějak vypnout. Možná odjet na severní pol.
@Uslava píše:
Ať si najde bydlení, kde bude sama. A hned. Ať už je na podzim v chladu. Léto si bude muset nějak vypnout. Možná odjet na severní pol.
To samé by se dalo poradit babkám od vedle, ne?
Jestli chtějí mít sauničku, ať se okamžitě odstěhují do rovníkové Afriky a neotravují slečnu vedle ![]()
@unuděná píše:
To samé by se dalo poradit babkám od vedle, ne?Jestli chtějí mít sauničku, ať se okamžitě odstěhují do rovníkové Afriky a neotravují slečnu vedle
Babky tady byly dřív!
![]()