Topení přes noc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6664
7.5.21 10:14

@ZuzaM Aha. Tak to možná už jen v těch minulých letech v dubnu nikdo netopil, tak jsem měla pocit, že už je po sezóně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6418
7.5.21 10:23
@klamonožka píše:
@ZuzaM Aha. Tak to možná už jen v těch minulých letech v dubnu nikdo netopil, tak jsem měla pocit, že už je po sezóně. :)

Ono bylo hodně teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.5.21 10:54

@Pears206 Reagovala jsem já. Jde o to, že pár let zpět se zavedlo něco jako paušál pro celý dům a nějaké procento (nechci kecat, snad 20% z celkové protopené částky) se rozpočítává mezi všechny nájemníky/vlastníky. Takže já, která neměla potřebu v malém bytě topit vůbec a naopak jsem přes noc větrala jako pitomá, abychom tam neměli 22 st, stejně musím platit část toho, co protopí ostatní. Takže tohle vytápění na 25 st mě točilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35744
7.5.21 12:13
@klamonožka píše:
@Pears206 No protože to je jiný systém. My máme v paneláku klasické topení teplou vodou z teplárny - skrz panelák jde potrubí s horkou vodou, pustíš kolečko, teplá voda cirkuluje i tvým radiátorem, vypneš kolečko, teplá voda nejde do tvého radiátoru. A čím víc sousedi topí, tím rychleji protéká ta horká voda trubkou, která prochází i naším bytem, tj. tím je ta trubka teplejší a tím nám vytápí byt, je to vlastně takové maličké topení.

No a komu to vadí, stačí koupit izolaci na trubky a navléct na trubky, aby zbytečně netopily. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.5.21 12:16
@martina.se píše:
@Janula27 topime, po ránu je tu ještě námraza :mrgreen: :lol: ale ty jsi asi v paneláku, ne? Tak si otevři okno :mrgreen:

Jojo v paneláku :D
Však větrám furt to se nedá :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.5.21 12:18
@viktr píše:
@Janula27 vy si sami nastavujete vytápění v bytě, že ne?
Nechápu co s tím máji společného sousedé.

Protože čím víc vypnu topení u nás tak tím víc to jde přes ty blbé trubky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.5.21 12:21
@Kelsey píše:
Myslíš v baráku? Že tím čoudí a smrdí? Nebo myslíš v bytě? Oni topí, cálují a ty se s nimi vezeš, sama neprotopíš. Nevýhoda tady toho společného bydlení. Někdo topí a někdo nepotřebuje.
To žijete někde na horách? My jsme teda v baráku, už netopíme. Není důvod.

No právě že v bytě. Báby co potřebujou mít teplo :D :D Já už teda tak měsíc nemám potřebu topit ale ostatní jsou asi jiného názoru :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21529
7.5.21 12:29
@Janula27 píše:
No právě že v bytě. Báby co potřebujou mít teplo :D :D Já už teda tak měsíc nemám potřebu topit ale ostatní jsou asi jiného názoru :D

Ty jsi ale milá sousedka… :roll: Ne každý miluje studený odchov…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.5.21 12:29
@nozu píše:
Ty jsi ale milá sousedka… :roll: Ne každý miluje studený odchov…

A proto se má doma potit a topit ještě v květnu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
7.5.21 12:30

Bez topení ti máme 20. Čili nic moc. Automatické kotel si přitápi přes den. Od 15 hod do 21 tu je 23 a přes noc to drží. Ale netopimr v patře. Není třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35744
7.5.21 12:34
@Janula27 píše:
Protože čím víc vypnu topení u nás tak tím víc to jde přes ty blbé trubky :D

A to nemáš pár korun na izolaci ?

Příspěvek upraven 07.05.21 v 12:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
7.5.21 12:35
@unuděná píše:
A proto se má doma potit a topit ještě v květnu? :think:

Ať si najde bydlení, kde bude sama. A hned. Ať už je na podzim v chladu. Léto si bude muset nějak vypnout. Možná odjet na severní pol.

• Citovat
  • Upravit
53190
7.5.21 12:36
@Uslava píše:
Ať si najde bydlení, kde bude sama. A hned. Ať už je na podzim v chladu. Léto si bude muset nějak vypnout. Možná odjet na severní pol.

To samé by se dalo poradit babkám od vedle, ne? ;) Jestli chtějí mít sauničku, ať se okamžitě odstěhují do rovníkové Afriky a neotravují slečnu vedle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35744
7.5.21 12:39
@unuděná píše:
To samé by se dalo poradit babkám od vedle, ne? ;) Jestli chtějí mít sauničku, ať se okamžitě odstěhují do rovníkové Afriky a neotravují slečnu vedle :mrgreen:

Babky tady byly dřív! :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.5.21 12:39
@jege píše:
Babky tady byly dřív! :cert: :mrgreen:

Vyštípat. Jako Indiány :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit