Topení přes noc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24992
7.5.21 12:41

Taky si večer přitápíme, chodím spát kolem 11 v noci a to topení vypínám. ono to je špatně či co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36433
7.5.21 12:41
@unuděná píše:
Vyštípat. Jako Indiány :pankac:

Sluníčkářko! Preferuješ migranty před původním obyvatelstvem? 8o :cert: :pocitac: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.5.21 12:44
@jege píše:
Sluníčkářko! Preferuješ migranty před původním obyvatelstvem? 8o :cert: :pocitac: :jazyk:
Účel světí prostředky :pankac: :pankac: :mrgreen: No anebo babkám zatopit ještě víc, třeba je klepne pepka :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
7.5.21 13:38

Hm.. Sousedi nad náma mají celkem nové mimino, takže naše trubky fajrujou skoro celý den. Já jsem ze studeného odchovu, bydleli jsme v cihlaku s metrovýma zdma, kde bylo fajne i v létě. Mám teda raději chladnější prostředí. Když je mi zima, radši chodím v huňatém županu, než abych zapla topení, protože se mi pak blbě dejchá. Úplně je ten vzduch hustej a takovej těžkej. :lol: Takže jo, mě celkem vadí, že sousedi topí, protože já pak lapám po dechu a otevřít okno můžu tak na minutu, protože jak klesne teplota na čidle, topení se samo zapne :roll: To jsem si takhle jednou, po nastěhování do paneláku, otevřela větračku než půjdu spát - že si dám do nosu krásný studený vzdoušek. Přijdu asi po půl hodině a dostala jsem takovou pecku od tepla, že na mě šly mdloby. :mrgreen: V kuchyni nezapinam topení nikdy, tam je vedro od vaření. Pak ještě máme pokoj, kde nikdo nebydlí, tak tam taky netopim. (Onehdá jsem tu četla diskuzi kde si právě lidi stěžovali, že sousedi pod nima netopí a jim je zima. Tak my jsme ti dobří sousedi co taky netopí :mrgreen: )
Edit. Chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
7.5.21 14:11
@unuděná píše:
To samé by se dalo poradit babkám od vedle, ne? ;) Jestli chtějí mít sauničku, ať se okamžitě odstěhují do rovníkové Afriky a neotravují slečnu vedle :mrgreen:

Hloupost. Babky jsou spokojené, ona ne. Tím je to dáno. Pokud ji tedy být nepatří a nebo sama neplatí energie. To by je pak mohla vyhodit.

• Citovat
  • Upravit
53190
7.5.21 14:12
@Uslava píše:
Hloupost. Babky jsou spokojené, ona ne. Tím je to dáno. Pokud ji tedy být nepatří a nebo sama neplatí energie. To by je pak mohla vyhodit.

To si ale domýšlíš :* O tom, zda jsou sousedi v pohodě s jejím studeným bytem nikde nic nepsala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
7.5.21 14:17
@unuděná píše:
To si ale domýšlíš :* O tom, zda jsou sousedi v pohodě s jejím studeným bytem nikde nic nepsala :mavam:

Máš pravdu, domýšlím. S těmi maximálními a silně intelektuálními informacemi od zakladatelky to jinak nejde. :) :D :lol: :kytka: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
24
7.5.21 18:02

Fakta že vám není zima, to ono částečné je kvůli sousedím co stale topí, protože ty zdi, podlahy a stropy udržuji v sobě teplo a přenášejí ho do vašeho bytu. K tomu jde i vzduch, co cirkuluje ve společných prostorech budovy. Občas se najde chytrák, kterému není zima třeba při minus 20. On si jednoduše vytápění seškrtí, a teplo mu v podstatě zajisti soused přes zdi a přes prostor schodiště.
Dobrý, viď?

Nakonec, je-li vám vedro, tak si otevřete okno. Větráni obytných místnosti je dobře pro zdrávi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.21 19:31
@Janula27 píše:
No právě že v bytě. Báby co potřebujou mít teplo :D :D Já už teda tak měsíc nemám potřebu topit ale ostatní jsou asi jiného názoru :D

Víš ne každý je tak otužilý jak ty. Jsou lidé kteří v chladu trpí a tím nemyslím -10, ale třeba i +15.
Přečti si třeba něco o raynaudova nemoc. My k životu teplo potřebujeme a to je fakt tak min. +20 jinak trpí naše zdraví…Takže trošku ohledu k druhým. Nikdy nevíš zda druhý má zdravotní problém a nebo je jen zmrzlina…

• Citovat
  • Upravit
Eva.asdfghjkl
23.4.22 22:25

Pritapite si/detem v tyto dny pres noc?

• Citovat
  • Upravit
3958
23.4.22 22:37

Teď už netopíme, starší dcera má ráno i bez topení v pokoji 21,5 a my v ložnici s půlročním mimčem kolem 19,5. A vyhovuje nám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
23.4.22 22:38

Přes noc ne, ale večer si topení v obýváku pustím. A v koupelně zatím topim pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
23.4.22 22:40

My ne, bydlíme v malém panelákovém bytě (ne rohovém) a už tak 2-3 týdny máme topení vyplé úplně. A když je jako dnes, tak máme přes den otevřená okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
23.4.22 22:56

V noci v ložnici netopím ani v mrazech. To si radši vezmu teplejší peřinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
23.4.22 23:00
@Eva.asdfghjkl píše:
Pritapite si/detem v tyto dny pres noc?

Nevím, tohle řeší termostat a kotel. A je mi to úplně fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný