Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, ráda bych věděla názor některé z vás. S manželem se snažíme o potomka. Styk byl v sobotu a ovulace vycházela na pondělí. Bohužel můj manžel při tom použil lubrikační gel se silikony Comfort silk. Může tento gel pomoci nebo spíše uškodí? Jinak MS mám dostat 20.8. / předchozí byla 24.7./.
Dobrý den maminky, ráda bych oživila diskuzi a podělila se o to, co mám v poslední době v hlavě a co mě tak trochu trápí.
Máme ročního prcka a je to v noci docela nespavec, vstává v ráno a já jsem docela nevyspalá ale i přes to, tak dva měsíce toužím po tom zapracovat na druhém. S manželem jsme se domluvili, nebo spíš já se domluvila, že chci mít děti po dvou letech takže příští rok na jaře ale já bych nejradši zadělávala už teď. Spíme spolu s kondomem a přijde mi, že jak máme sex s kondomem tak si ho neužívám a nebaví mě… asi právě proto že přes to není možné otěhotnět. Jak se s tím vypořádat?
Jestli je prcek nespavec, tak nespěchej. Já jsem teď podruhé těhotná, v 11tt a jsem strašně unavená a je mi zle, tak jsem vděčná, že dcera (2,5 roku) spí celou noc. Pro mě to těhotenství s prckem doma je docela náročné.
Touha po dítěti je strašně silná věc, rozumem dost těžko ovlivnitelná, takže se budeš minimálně ty dva roky trápit. Já byla sice v jiné situaci, druhé jsme dlouho zkoušeli a nešlo to, ale celou tu dobu zkoušení to po pracovní stránce nestálo za nic - měla jsem v hlavě jen dítě a žádnou energii na nějaké nové pracovní začátky a a projekty. Z pohledu kariéry to tedy byl zcela ztracený čas. Ty ale budeš v podstatě ve stejné pozici: budeš si hledat práci, o kterou vlastně vůbec nestojíš, a pak v ní jen přežívat.
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky, ráda bych oživila diskuzi a podělila se o to, co mám v poslední době v hlavě a co mě tak trochu trápí.
Máme ročního prcka a je to v noci docela nespavec, vstává v ráno a já jsem docela nevyspalá ale i přes to, tak dva měsíce toužím po tom zapracovat na druhém. S manželem jsme se domluvili, nebo spíš já se domluvila, že chci mít děti po dvou letech takže příští rok na jaře ale já bych nejradši zadělávala už teď. Spíme spolu s kondomem a přijde mi, že jak máme sex s kondomem tak si ho neužívám a nebaví mě… asi právě proto že přes to není možné otěhotnět. Jak se s tím vypořádat?
Jestli dobře počítám, tak zacnete zadělávat za nějaký 3 měsíce tak s čím se chceš vypořádat? Jinak teda ja bych si druhé pořídila až to první bude ve školce, nevidím důvod to takhle hrotit, ale jestli ty to chceš dřív, udělejte si ho třeba hned. Co vám brání?
@Anonymní píše:
jestli chcete děti po dvou letech, tak na to klidně hopněte už teď. Ono to třeba nepůjde hned. Jen ale počítej s velkou únavou - vím, co to je, synovi je rok a půl, já kroutím osmý měsíc a je to někdy fakt mazec.
jo a jestli jde o nevyspání, tak toho se neboj, jako těhotná se stejně (hlavně ke konci) nevyspíš. Jestli máš někoho, kdo ti starší dítko občas pohlídá, tak je to jenom výhra.
Děkuju všem… ano, jedná se cca o 3 měsíce ale i ty tři měsíce se teď zdají jako nekonečné, spíš jde o to že manžel to bere jako „odstartovat“ jak jsme se domluvili…
A ano, z rozumového hlediska to není nejšťastnější, rozum velí počkat právě třeba aby byli po 3 letech ale vnitřně chci prostě děti blízko u sebe ![]()
@Modesta Závidím
![]()
Ne holky, já se jen prostě potřebovala vypovídat protože takhle to nemám komu v okolí říct ![]()
Moc vám přeju ať to vyjde i přes ty finanční problémy. My jsme měli první dítě skoro na první pokus. Druhé jsem chtěla po 2,5 roku, ale narodilo se s odstupem 3 roky a dva měsíce. Je to asi dost individuální. Byla jsem jak z prvního dítěte, tak z toho početí druhého dost nervozní a unavená, ale o vánocích, když byl manžel doma a já se uklidnila to klaplo… ![]()
Hned jak nastoupím po rodičovské do práce.