Poradna duly
Jana Čurdová
Tak mě dneska doktorka řekla, že nejspíš termín nedodržíme a porodím dřív
už se prý vše chystá. Tak začínám být lehce nervózní. ![]()
Ahoj,
tak zase trochu z jiného soudku… Jak to máte s kecama v těhotenství? Mně teda naposledy nejvíc dostala hláška kamarádky „Jé, já ti to vůbec nezávidím, už se nevyspíš, budeš běhat kolem děcka a ještě ke všemu ten příšernej POROD!“
Skoro si až řikám, že těch pozitivních hlášek v těhotenství bylo opravdu poskromnu, kdežto ty neustálý keci o nevyspání, o tom jak končí život a obecně taková ta předstíraná „lítost“ a přání všeho nejhoršího, toho je až až
… Máte to taky tak?
Paradoxně mi přijde, že největší odborníci na děti jsou právě bezdětní kamarádi ![]()
Jinak já to mám taky pomalu za pár, jsem 38+2, včera mi můj drahý povídá, že mi nějak klesá bříško a minulý týden na monitoru to doktorka komentovala slovy „To malý je tak natlačený v pánvi, že ani ten obličejík nevidím“
… A já se divím, že chodím jak kačer
ale kromě bolesti zad musím říct, že se cítím dobře, dokonce i dobře spím celou noc ![]()
@Rikiki
Neboj, miminko ví nejlíp kdy vykouknout na svět.
A jak říká moje doktorka, lepší když vykoukne dřív než když se mu nechce a pak maminka přenáší, je to pak už jen otrava. ![]()
@Postižená_princezna já naopak slyším samé pozitivní a motivační věty a zprávy
jediný co bylo z těch negativních tak s tim spánkem.. ale já pořád věřím, že se vyspím víc, když budu vstávat k miminku a mezitím spát, než nespat skoro vůbec kvůli nepohodlí, bolesti a nespavosti
jinak mi to většina závidí a přejou mi krásný rychlý porod, hodné miminko a už mám tolik tet na hlídání, že se bojím, že dítě skoro neuvidím..
![]()
@Postižená_princezna
Ahojky, já zatím v negativních komentářích musela už tak dva měsíce zpět trochu ostřeji utnout moji mamku, jinak všichni v pohodě, ale asi je to tím, že jsou kolem mě teď taky těhotní a prvním nebo už druhým dítětem. Tak neprudí a mají co dělat sami se sebou asi
. V práci mi právě všichni přáli krásný porod a občas hláška typu, ať se nebojím, že hezký rychlý porod opravdu existuje
. Až to bylo trochu podezřelé.
![]()
@Elliissaa ty jdeš rodit na tu Bulovku do CPA, že? Nebo si tě pletu? ![]()
@Lady_M
Já musela právě utnout kamarádku, je bezdětná a tak nějak děti nechce (prý proto, že by prostě nezvládla tu PŘÍŠERNOU bolest u porodu, taktně jsem ji vysvětlila, že s tak negativním přístupem ten porod opravdu mít příšerný bude a že takovýhle strašení se prostě těhotným nedělá). A pak jsem pár takových chytrých řečí slyšela od švagrové, která zkrátka ví všechno nejlíp, protože už je rok matkou ![]()
Ale máš pravdu, že v práci naopak byli pozitivní, tam mi naopak šéf povídal, ať ty kecy vůbec neposlouchám, protože má doma dvě holčičky a obě spí od narození krásně, takže naděje je.
![]()
Tak ty kecy že už se nikdy nevyspim a nikam nebudu dlouho chodit taky poslouchám často. Jsem zvědavá kolik z toho zástupu těch co se těší jak budou vozit pak vozit budou.
@Postižená_princezna
Já mám jednu kamarádku, ta dělá ze všeho strašný problém a hrůzu. Když byla poprvé těhotná, tvářila se jak vrah jak ona trpí a jak já to nemůžu pochopit. Vše na obtíž. Pak to samé po porodu, jak je to Mega hafo těžké vůbec mít dítě. S dítětem nelze do 3 let nikam chodit, dát ho nedejbože hlídat, je to strašné utrpení všechno, nemůže přece 3 roky ani vařit, ani uklízet, ani se o sebe starat atd. No co mi bude vyprávět, že. Mi netěhotné.
No a pak jsem otěhotněla já a vše v pohodě, nic nezveličuji, chovám se normálně, pořád něco podnikáme, starám se o sebe i domácnost, vše standard a ji to hodně naštvává. Že si nestěžuji. Navíc i její manžel už si hodněkrát všiml, že jde se chovat úplně normálně v těhotenství. A nebýt pořád jen hnusná a nepříjemná a protivná…
Tak je to takové úsměvné no. Naštěstí zbytek kámošek je taky i v těhotenství v pohodičce, tak se to dá. Uvidíme, co přijde po porodu. Tuším, že budu mít malou nezbednici po mě
.
@Megden
Přesně! O tom, jak budou vozit taky slyším často, všichni slibují, ale myslím si, že to tak horké nebude.
Navíc máme jednu stranu rodiny 120 km daleko a druhou 350 km daleko, tak už vidím, jak se s tím vozením a hlídáním přetrhnou. ![]()
@Postižená_princezna píše:
Ahoj,
tak zase trochu z jiného soudku… Jak to máte s kecama v těhotenství? Mně teda naposledy nejvíc dostala hláška kamarádky „Jé, já ti to vůbec nezávidím, už se nevyspíš, budeš běhat kolem děcka a ještě ke všemu ten příšernej POROD!“![]()
Skoro si až řikám, že těch pozitivních hlášek v těhotenství bylo opravdu poskromnu, kdežto ty neustálý keci o nevyspání, o tom jak končí život a obecně taková ta předstíraná „lítost“ a přání všeho nejhoršího, toho je až až
… Máte to taky tak?
Paradoxně mi přijde, že největší odborníci na děti jsou právě bezdětní kamarádi
Jinak já to mám taky pomalu za pár, jsem 38+2, včera mi můj drahý povídá, že mi nějak klesá bříško a minulý týden na monitoru to doktorka komentovala slovy „To malý je tak natlačený v pánvi, že ani ten obličejík nevidím“
… A já se divím, že chodím jak kačer
ale kromě bolesti zad musím říct, že se cítím dobře, dokonce i dobře spím celou noc
Já mám dvě oblíbené. „Ještě nic? Ale jo jasně, včera jsem porodila, dítě jsem odložila a břicho mám vycpaný“ ![]()
A druhá : „Ty už si jak kulička. Aha, díky za upozornění, to bych bez tebe nevěděla, protože kromě těhotenství jsem ještě oslepla“ ![]()
@Lady_M
Tak to je úplně to samé jen s tím rozdílem, že ta moje kamarádka je teda bezdětná.
Taky hrozně negativní, naposledy na kafi nedokázala pochopit, že si na to těhotenství vlastně vůbec nestěžuju, že tvrdím, že je mi dobře a že se nebojím porodu. ![]()
To samé švagrová, během těhotenství pořád protivná, pomalu se k ní člověk nemohl ani přiblížit, aby něco nechytla (nedejbože si dovolit jednou kýchnout, to aby šel člověk do karantény), po porodu neustálé stěžování jak malý nespí, skoro mi až přišlo, že z něho vůbec nemá radost
… No a teď po roce může poučovat mě o tom, co mě čeká, že ![]()
Máš dobré, že máš kolem sebe těhotné a pozitivní kamarádky, já mám hroznou nevýhodu, že jsem mezi kamarádkama jediná těhotná, takže bohužel žádná moc pochopení nemá, ale expertky na děti jsou všechny do jedné. ![]()
Já myslím, že je hrozně důležitý držet si ten pozitivní přístup, hlavně, co se týče toho porodu a šestinedělí, když si budeme pořád říkat, jak to všechno bolí a jak je to děsný, tak tomu akorát podlehneme a ono to pak děsný prostě bude.
Jen doufám, že mě po porodu nepostihne čiré zoufalství a laktační psychóza a nepodlehnu tomu taky.
![]()
@pinklady píše:
Já mám dvě oblíbené. „Ještě nic? Ale jo jasně, včera jsem porodila, dítě jsem odložila a břicho mám vycpaný“
A druhá : „Ty už si jak kulička. Aha, díky za upozornění, to bych bez tebe nevěděla, protože kromě těhotenství jsem ještě oslepla“
Tak to mi připomíná, jak mi zrovna si před hodinou volal můj druhý šéf, já to zvednu a on povídá: „Dobrý den, už rodíte?“
Tak jsem se začala smát a v duchu si říkám: „No jasně, zrovna tlačím dítko na porodním sále, ale pokud potřebujete řešit nějakou zakázku, tak já toho hned nechám.“
![]()
@Postižená_princezna píše:
Tak to mi připomíná, jak mi zrovna si před hodinou volal můj druhý šéf, já to zvednu a on povídá: „Dobrý den, už rodíte?“Tak jsem se začala smát a v duchu si říkám: „No jasně, zrovna tlačím dítko na porodním sále, ale pokud potřebujete řešit nějakou zakázku, tak já toho hned nechám.“
![]()
![]()
![]()
Ono je totiž hrozně těžké zeptat se, dobrý den, jak se máte ![]()
To u nás v práci (pracujeme s manželem ve stejné instituci) je akorát zajímá co dostanou za to, až se malej narodí. Na to už začínám být taky alergická a podezřívám manžela, že už mi půlku těchto dotazů ani neříká ![]()