Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Janulita94 bude to „sranda“ asi no..já bych si přála holčičku, muž zase kluka - klasika ![]()
@katka-365 píše:
@Janulita94 bude to „sranda“ asi no..já bych si přála holčičku, muž zase kluka - klasika
u nás je to stejny
![]()
Tak když už jsme u toho pohlaví, tak my bychom si oba přáli chlapečka
Ale nejspíš si to nenecháme říct, a necháme se překvapit v březnu 😊 A co vy, budete chtít vědět co to bude?
@K.Šumavanka já myslela, že si to dáme do obálky a necháme si udělat dortík, kde to bude, ale přítel by to prý nevydržel
tak to udělám alespoň pro rodinu.
ty jo to bych asi do března nevydržela ![]()
@Janulita94 To že bychom chtěli překvapení ještě neznamená, že to fakt vydržíme 😂
Já to vnímám tak, že překvapení to bude už i na tom scanu, jestli je to kluk nebo holka, tak proč na to čekat déle. Myslím, že když budu vědět, jaké je to pohlaví, budu se moct na mimčo víc naladit, budu vědět v jakém rodě ho/ji oslovovat, když si s ní/o ní povídám, nebudu muset vybírat 2 jména a v neposlední řadě budu moci kupovat nejen bílé/béžové/šedivé oblečení ![]()
Takže my to určitě chceme vědět co nejdříve.
@Callista je pravda, že já už chudáčkovi říkám klučičím jménem 😂 😅 jasně já otravuju už týden před narozeninama a Vánocema, co dostanu.
jsem strašně zvědavá, takže bych to stejně nevydržela.
no už se to krátí
když nám to neřeknou, tak je to holka ![]()
My máme pro miminko v bříšku skoro hned od začátku těhotenství přezdívku, takže mu říkáme tak.
Nechceme to vědět i kvůli příbuzným a známým, alespoň se vyvaruju blbým kecům a nakupování nevhodných a nehodících se věcí, zvlášť od lidí z manželovy strany… Když se nás někdo zeptá, prostě čekáme miminko ![]()
Vývavičku si chceme s manželem vybírat sami, hodně věcí si budu šít a vyrábět. Prostě si to budeme spolu užívat ![]()
Ahoj holky, tak i já se přidám
ze začátku jsem do skupinky radši nechtěla moc chodit, teď jsem 9+5, čekám první miminko.. po vysazeni HA po 10 letech jsem neměla 3 měsíce menstruaci a pak jsem byla rovnou v tom… první příznak, pocit jako kocovina
Už máme průkazku, 21.9. nás čeká 1. Screening u Apolinare, na krvi na Karlaku jsem byla ve středu (bylo tam asi 30 lidi, šla jsem přednostně do 5 minut) - chvalim tento přístup!
Jinak začátek byl celkem dobrý, ale poslední týden mazec, migrény, všechno jidlo mi smrdí takže 2 kg dolu, chuť na sex taky nulová, nálada na přítele taky nic moc.. a to máme mít 26.9. svatbu, snad si to nerozmysli
Vi to zatím jenom přítel a jedna kamoska, která už se tesi až v říjnu vlitnem do PVA v letnanech na veletrh a budeme nakupovat první vecičky
![]()
Ahoj holky, taky se přidám jestli můžu
dnes jsem 11+6 a 8.9. me čeká screening. Mame doma dva kluky 6 a 4 roky tak jsem hrozně zvědavá co to bude. Rodina to jeste neví pořád jsme čekali a teď už ten týden vydržíme. Akorat musím hodne maskovat, třetí těhotenství a bříško už docela vylezlo hlavne večer
čeká tady taky nekdo třetí? A bojíte se někdo screeningu? Mě je 34 a trochu strach mam aby vše bylo v pořádku
@Pajulka2
Jsem 9+6, 34 let a taky mám obavy ze screeningu. Ale toho se trochu bojí snad každá těhotná a samozřejmě čím starší, tím rizikovější, to víme všechny.
Tady prostě nezbývá než doufat a nestresovat se moc dopředu, statisticky většina dětí je ok, takže s největší pravděpodobností jsou ty naše taky v pořádku ![]()
Tak já čekám taky třetí je mi 33 a jsem dnes 11+0
@Timuraa píše:
@anonymka0307 to teda!já jedu 10.9. do Prahy (Apolinář). Doktorka mě poslala do nějaké privátní kliniky na screening, jenže vím, že Apolinář je nejlepší na to a hlavně zdarma, tak jsem tam volala a sama jsem se objednávala. Zatím je tam opravdu skvělý přístup. Kam jdeš ty?
Jo a také v té klinice mi dávali termín 11.9.![]()
Koukám, že máme stejný termín toho screeningu. Jsem na to zvědavá. V kolik tam jdeš? Ty výsledky z Karlaku jim tam pošlou sami, že?