Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@LuLon tak to je dobře… No nevim jak to ma moje dr. Ale tak snad vi co dělá uz neni nejmladsi tak snad si to propocetla aby ji to vyslo
… Taky se na kontrolu těším ale zároveň i bojim aby bylo vse v pořádku
…
@Lussynda357 jako já se taky bojim, ale řekla jsem si, že budu myslet pozitivně. Co se má stát, to se stane. Nebudu se trápit něčím, co nemůžu nějk extra ovlivnit. Dělám, co můžu a jestli to nestačí, tak holt to bude jindy a jinak ![]()
@Sarlotak určitě dám! Ohledně placení. Když jsem tam volala ohledně termínu tak jsem se ptala kolík budu platit a prý že nic. Kámoška říkala, že Apolinář snad dostal nějaký grant na to a proto je to zdarma. Ale určitě napíšu až to budu mít za sebou ![]()
@Timuraa aha, a tam se může objednat kdokoliv? Nebo jak to funguje?
@Sarlotak Ano, kdokoliv. Nejdřív tě pošlou na krev (já jsem tam byla 18.8.) a pak na screening a genetiku (teda tam jdu já, kvůli věku). Všichni byli neskutečně příjemní a já jsem nadšená z jejích přístupu ![]()
@Timuraa píše:
@Sarlotak Ano, kdokoliv. Nejdřív tě pošlou na krev (já jsem tam byla 18.8.) a pak na screening a genetiku (teda tam jdu já, kvůli věku). Všichni byli neskutečně příjemní a já jsem nadšená z jejích přístupu
Je tak to je pecka, že jsou tam tak milí. Já jsem se tam také dnes objednala. Moc děkuji za tip
Od kolika let posílají na genetiku? Myslím, že mě také pošlou.
Na tu krev se jde někam na Karlák? Já si tam dnes půjdu vyzvednout žádanku.
Na tu krev se prý nemusí na lačno, je to tak? A moč nechtějí?
@Sarlotak píše:
Je tak to je pecka, že jsou tam tak milí. Já jsem se tam také dnes objednala. Moc děkuji za tipOd kolika let posílají na genetiku? Myslím, že mě také pošlou.
Na tu krev se jde někam na Karlák? Já si tam dnes půjdu vyzvednout žádanku.
Na tu krev se prý nemusí na lačno, je to tak? A moč nechtějí?
jsem ráda, že jsem pomohla
je mi 35 plných, v listopadu bude 36, tak asi od 35. Krev mi brali na Karláku v poliklinice. Paní byla užasna a já jsem nic necítila. Nemusíš byt na lačno. Je tam fronta, ale velmi rychle mizí.
a kdy tam jdeš?
Tak ja po dnešní kontrole… Mimco v pohode 38mm… Ale zase vcestná placenta jako u prvniho těhotenství 😒. Takze mi zakazala sex… Coz mi teda vůbec nevadi😆ale doufam ze se vytahne a nebudu muset na císaře 😐…zitra si jdu pro prukazku a ve ctvrtek ráno na krev a říkala ze se muzu normalne nasnidat😊screening 9.9.
@Janulita94 to ano jen nevim zda neni moc malicke myslela jsem ze v 10 tydnu uz by melo bejt vetsi 😐
@Lussynda357 Zkopírováno: V 10. týdnu těhotenství měří plod zhruba 3,1 cm a je tedy velký např. jako jahoda. Při zjišťování délky plodu se měří vzdálenost od temene ke kostrči. Váha plodu je nyní zhruba 4 gramy.
Nééé je akorát ![]()
My měli v 9 tt tuším 1,7 cm (8+1) a píší, že by mě mít až 2,3 cm. Ale myslím, že to bylo tak optimum, když si vemeš, že jsem byla na začátku 9
U tebe je taky všechno, tak jak má být. Já se těším, jak naše bejby bude velké příští týden. Na kontrolu jdu 13+0 tak uvidíme ![]()
@Janulita94 ted to tu čtu tak snad dobry 😊… Ted jsi ve 12 tydnu??? Uz mas odebranou krev a prukazku?
Teď jsem 12+2, takže 13 tt
vše mi dělali ten 9 tt takže jsem mimčo čtyři týdny neviděla a ještě si týden počkám, ale už to je za chvilku ![]()