Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
8+5
Taky mě chuť na sex opustila po poslední ovulaci ![]()
Ale dává mi to smysl. V přírodě je sex na plození dětí no a když už je zaděláno, tak k čemu další sex ![]()
Taky jsem ale teď i méně mazlivá a potřebuju více prostoru. Částečně i kvuli citlivějšímu čichu a občasné mírné nevolnosti mě líbání tolik nebere. Ale zase mi to dává smysl, že těhotná žena je tu primárně pro to dítě, ne pro partnera.
Ale co jsem zjistila že funguje je koukat se na romantický film, to naladí mozek na netěhotné vlny, zkuste to ![]()
Jinak sexu jsem se bála první týdny, ale teď už by to mělo být dost kvalitě ukotvené a pokud člověk nemá nějaké komplikace, hematomy, krvácení… tak by to mělo být uplně ok ![]()
U nás to taky bylo zpočátku dost divné, ale čím víc to budete dělat, tím se budete cítit normálněji. Mně to pomáhá se na partnera naladit a zase cítit ten vztah mezi námi. Bez sexu bychom se teď hodně odcizili.
@LuLon to mas pravdu… Tak ji to v pondělí řekni jak to je… Za to ti preci hlavu utrhnout nemůže… Vždyť je to normalni😊Náhradu si určitě najde… Ted je prostě jen blbej ten koronač. Vubec nevim co by bylo kdyby to chytla tehule… Jinak jako ucitelka by jsi jeste mohla ktasne do vanoc fungovat… Ale tohle je prostě blby období ![]()
@Callista ja se bojim i ted na konci 10 tydne 😐rekla jsem ze pockame alespon do konce 1 trimestru… Pak se uvidi jestli budu mit uz i větší chuť 😃
@anonymka0307 já jsem taky „bezpříznaková“ a jak říkáš- nedokážu si to užít, protože je to až moc dokonalé
ale doufám, ze je to jen paranoia
holky, drzim palce na kontrolach, ať všechno dobře dopadne ![]()
@Timuraa Ahoojky, a v jakem jsi týdnu? Já dneska 10+0tt
Příznaky furt nic, jen teda dnešní jízda busem do práce byla, jako bych někam jela s pořádnou kocovinou ![]()
@anonymka0307 píše:¨
@Timuraa Ahoojky, a v jakem jsi týdnu? Já dneska 10+0ttPříznaky furt nic, jen teda dnešní jízda busem do práce byla, jako bych někam jela s pořádnou kocovinou
@Timuraa Hehe, tak to jsme na tom stejne, rozdíl jednoho dne
Ne-e, jdu 11.9. (pecka datum :/:D). A ty? ![]()
@anonymka0307 to teda!
já jedu 10.9. do Prahy (Apolinář). Doktorka mě poslala do nějaké privátní kliniky na screening, jenže vím, že Apolinář je nejlepší na to a hlavně zdarma, tak jsem tam volala a sama jsem se objednávala. Zatím je tam opravdu skvělý přístup. Kam jdeš ty?
Jo a také v té klinice mi dávali termín 11.9.
![]()
@Timuraa Já jdu do Fakultni nemocnice v Ostravě. Chtěla jsem k opavskému, kam chodili i kamosky, ale ten si zrovna dovolenkuje, respektive sestricka, co ma na strarost,,logisitku" screeningu je v zahranici nebo co. Ale tak Fakultka je pry taky dobra.
tak fajně, zas o den
Uz ted jsem nervozni a zaroven se tesim
. Jinak taky mam unavove stavy, jak jsi psala výše. V sobotu jsem šla spát už v 19h
![]()
@Timuraa píše:
@anonymka0307 to teda!já jedu 10.9. do Prahy (Apolinář). Doktorka mě poslala do nějaké privátní kliniky na screening, jenže vím, že Apolinář je nejlepší na to a hlavně zdarma, tak jsem tam volala a sama jsem se objednávala. Zatím je tam opravdu skvělý přístup. Kam jdeš ty?
Jo a také v té klinice mi dávali termín 11.9.![]()
Také mě čeká v Praze screening, tak pak dej vědět jak to probíhalo. Kolik se tam platí?
@Sarlotak 950kc. Určitě, ty dej taky vědět:-)!
Edit: pondělí
až teď mi došlo, že to je pro někoho jiného
![]()
Tak dneska po prázdninách zase nástup do práce na přípravný týden. Ředitelka sama řikala, ať se poradim s doktorkou, co mi doporučuje.
Dneska pro změnu návštěva ORL. Mám zanět nosohrtanu a zadní rýmu. Fakt super. Ale lepší než angína, které jsem se obávala. Takže nejenom, že mám žaludek na vodě, ale pčíkám smrkám, polykat mi moc nejde.
No náročný den.
Jinak od středy zase dávaj Malé lásky. Televizi moc nesleduju a viděla jsem jen pár dílu dřív, když to dávali. Vždycky mě to dojalo. Už se těším ![]()
Znáte? Koukáte?
Ahoj holky… Ja jdu zitra na kontrolu dnes jsem 10+1tt nejak to uteklo… Jeste mi nebrali ani krev… Myslim ze u predchozich uz me ji brali dřív
ale to jsem mela jineho doktora… Kdy pujdu na screening se dozvim snad zitra a prukazku taky snad zítra
jestli ji tedy nedává az po tom prvnim trimestru… Kamarádka uz ji dostala v 9 tt ![]()
@LuLon ahoj… A jak to budes lecit? Dali ti Atb??? Jinak male lasky sleduji… Vždycky jsem u toho brečela tak nevim ted abych si vzala celou krabicku kapesníku😃jestli Teda vydržím koukat… Většinou uz v 9 večer spim ![]()
@Lussynda357 dostala jsem antibiotické kapičky do nosu. Ale jsou jen lokální, takže se do těla nedostanou. Což je super.
Jo taky u lásek vždycky brečim ![]()
Já jsem byla na 1. prohlídce v 8+0tt a rovnou mi dali i průkazku a nabrali krev(nemoci, rh faktor), ale po mně šla slečna ve stejném týdnu a tu chtěli nabírat až 27.8. nakonec se dohodli, že si počká a naberou to taky hned. Asi na tom tolik nezáleží. Moje doktorka má totálně plno, takže asi jak jí to vyjde. Průkazku podle mého dali taky proto, aby se s tím později nemuseli zabývat. Taky jsem četla na internetu, že se dostává až na 1. screeningu.
Ted jdu 27.8. na kontorlu na gyndu (nemůžu se dočkat, chci vědět, že je vše v poho), 3.9. na odběry do Krče a 10.9. do Krče na screening. Nebudu se nudit a pracovní týden jen 3 dny… asi mi to ani nevadí ![]()