Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně obvodacka říkala, že na EKG by mě poslala, pokud by hrozilo, že budu muset rodit císařem. Nevím, jestli to je normální, ona je trochu jiná. ![]()
Jinak mi taky často odumira v noci ruka, myslela jsem, že je to tím, že ji mám často ohnutou v lokti, ale to jsem měla i dřív…
@Barunecka-dr
Na zádech už nespím vůbec dělá se mi blbě, vadí mi to už i když mám pokrčení kolena, takže jedu boky ![]()
Mě se vždycky odkrvi jen ta prava, je to jak kdyby nebyla vždycky moje ![]()
Ahoj holky tak dneska 2 screening za námi všechno v pořádku vazime asi 350g a máme asi 17,5cm Maličky jsme holka potvrzena byla čilá předváděla se mavala nám a vrtela se bylo to pěkný ![]()
@Callista ja buseni a preskakovani srdicka
mam, jdu asi za tyden na kardio, ja tam
uz chodila driv, ale pak se to zlepsilo a v tehu zase zhorsilo
navic nemam puls nizsi nez 100 ani v klidu, dost me to stve… a tlak mam furt tak 90/60 ![]()
ale myslim, ze na kardiu stejne nic nevymysli…
@lalouch museli by ti dát holtera aby zjistili něco kloudneho. EKG se v průběhu dne hodně mění a záleží na X faktorech. Ale v těhotenství je celkem běžné ať už bušení srdce nebo zrychlený tep. Srdce přečerpáva mnohem víc krve než normálně. Hlavní je se tím zbytečně nevystresovat. ![]()
@anonymka0307 když je nejhůř tak Lactulosu - dávají i v porodnici po porodu a můžou ji i miminka. Není to žádné projimadlo jak by mohl někdo namítnout. Pouze změkčuje stolici a tím pomáhá vyprazdňování.
@VilikMaja predpokladam, ze holtera mi daj, ale stejne to bude “no ten nalez
neni prukaznej”
coz neva, ja se tim moc nestresuju, mela jsem to celou pubertu a zatim ziju, jen se bojim, aby to nebyl problem u porodu nebo tak… jinak bych to ani neresila
Holky mě v prvním tehu na šílené zácpy pomáhala buď lactulosa a nebo zázrak je lněné semínko. Podrtit lžíci semínka, zalít vodou a vypít. Správne se má horkou vodou, nechat udělat gel a vypít ten. Ale to bych nedala. Dala jsem jen do studené vody (šťávy sladké) nechala chvíli stát a vypila a pomohlo to stejně. Ono si to ten gel pustí v žaludku beztak taky. Krásne to pomáhá. Nebo sušené švestky a zapít hodně vodou ![]()
@lalouch já mám taky přeskakování a bušení. EKG v pohodě, holtera mám za sebou. Ale stále ne výsledky. Vždy jsem se buď nedovolá nebo jsem zapomněla
Dr mi řekla že to v tehu bývá. Jinak že je na to nějaký lék, kdyby to bylo hodně, ale řekla jsem že pokud by nás to nijak neohrožovalo tak že léky nechci. Tlak mám taky 90/60-70
Holky, budete mit nekdo dulu k porodu?
zacinam si ty porody studovat a vubec nevim… abych pravdu rekla, jsem sarkastickej clovek upinajici se k vede a kdyz vidim ty ezo weby dul, tak se obavam, ze bychom si nesedly… ale zase bych rada verila, ze nekdo dokaze z porodu udelat prijemnejsi zazitek a ze prirozeny porod muze fakt skoncit bez problemu a byt hezky… no tak proste nevim, zda se spolehat jen ja PA, ktera bude v porodnici nebo zkusit i tu dulu..
![]()
Já jsem o dula docela vážně uvažovala, hlavně proto, že u duly si můžu vybrat, koho si zvolím, u PA mě prostě někdo náhodný dostane na starost a co když mi ta osoba nesedne, to už bude pozdě to řešit.
Ale pokud se pravidla nezmění, tak tady u nás je povolená 1 osoba k porodu, takže to vypadá že buď partner nebo dula. No a partner se tváří, že je to přece samozřejmost, že půjde, tak už pro dulu není prostor.
@Callista do brezna jeste daleko, to bych se asi nebala…
a studujes si neco kolem porodu nebo se nejak pripravujes? ja si hlavne nesmim
cist pribehy z emimina, pac se akorat vic bojim
a taky neposlouchat kamosky…
Ještě ne. Jednak mam plnou hlavu vybírání vybavení, druhak mám pocit, že ten čas na přípravy na porod ještě nepřišel, že všechno má svůj čas a ono se to samo časem přihlásí o pozornost
ale samozřejmě budu, ale chci koukat na nějaké pozitivní věci, hypnoporod a tak. Obvykle mam tendenci se připravovat na ty nejhorší scénáře, co dělat kdyby se pokazilo to, to, tamto a navrch onohle… ale tady chci udělat výjimku ![]()