Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@VilikMaja Ja to beru trochu Jinak…pro me je to potrava a rozhodne uvitam, pokud nekdo nakrmi mimco z lahvicky. Kojit budu max.do pul roku, pak si davam pauzu, abychom mohli jit na druhe.
Holky tak Ja dulu ani nic takové určitě ne. Zkoušela jsem před 10ti lety rodit přirozeně dvojčata, a po 12ti hodinách od odteceni plodové vody mě pro nepostupujici porod vzAli stejne na císař. Kontrakce jsem měla pravidelne, ale vůbec jsem se neotevirala. Hrozne moc bych si prala porodit přirozené, protože jsem toho císaře zvladala fakt špatně. Hrozne me to bolelo. Dalších 14 dni jsem sotva chodila, a to jen v předklonu.
Kojeni byl ze začátku trosku boj, i jsem dokrmovala přes strikacku, ale nakonec jsem holky kojila do 14 měsíců. Je to krásná věc. Holky neměly problém ani s láhvi, takže jsem od nich mohla i klidne odejit a nakrmil je někdo z lahvičky. Snad mi to teď půjde alespoň tak Dobre jako tenkrát. A to mám teda docela malé prsa 😃
Jinak funguje vám normálně aplikace těhotenství +? Mě to od včera nějak hapruje a dnes mi to neukazuje týdenní povídání o miminku, každý týden se na to nové vždy hrozne těším. 🙂
@Barunecka-dr funguje uplne bez problemu. Nechce to treba vyrestartovat tel.? Vim, ze u Androidu to dela…
@Barunecka-dr mám android a funguje stále stejně, zkus restart nebo aktualizaci ![]()
@LBL @katka-365 tak jsem to preinstalovala jelikož mi to žádnou aktualizaci nenabidlo na iOS a už zase funguje. Mám radost, je to moc hezká apka 🙂
Byla jsem hrozne rada, kdyz mala zacala kopat (kolem 20tt), ale povim vam, kdyz obcas nekope v dobu, kdy obvykle kope, jsem z toho uplne na prasky
mate to taky tak?
co vam zabira na to, aby se mimco zacalo vrtet?
Tak jdu z prohlidky. Maly ma 295 gr a 16,5 cm bez nozicek. Vse vypada ok. Je to dlouhan.
Příspěvek upraven 04.11.20 v 11:06
@LBL paráda, dobrých zpráv není nikdy dost ☺️️ Ja už se nemuzu dočkat ultrazvuku a sceeningu 😀
Ja snad včera večer cítila konečně kopnoti, asi dvě. Ráno jeden a od rana zas nic 😞
Holky, 2.screening v naprostém pořádku:-).
Dr mi řekla, že mám placentu na přední straně nízko uloženou, ale že by se měla normálně vytáhnout, jak se bude zvětšovat deloha. Ptala jsem se, co to pro mne znamená a ona že nic, že mám být v naprostém klidu. Ale stejně… setkala se některá z vás s tímto?
@Barunecka-dr mě se ptala, jestli cítím pohyby, tak jsem říkala, ze velmi neurčitě. Tak snad brzo se rozebehnou.
@anonymka0307 ahoj, mám taky nízko položenou placentu, ale na zadní straně. Občas špiním, když se nehlídám a dýl chodím nebo stojím, máme zakázaný sex, prudké pohyby. Jsem poučená, kdybych začala krvácet, abych jela do nemocnice a nahlásila, že mám nízko položenou placentu. Gynekolog říkal, že se snad vytáhne, jen teď musím být víc v klidu a nenamáhat se. Pokud by se nevytáhla, budu rodit císařem. Není to neobvyklý, většině žen se placenta posune, neboj ![]()
@H.Jita děkuji za odpověď
.
Já se ptala teď ještě na Fechu a prý že ok, že už se mi vytahuje či co. Tak jsem se uklidnila:).
@LBL takže taky jeste nic moc necitis Jo? Ja už se těším aspoň na kontrolu Ať vím ze je vše Ok, kdyz o sobě prcek nedává vedet