Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kaculina97 ahoj, já beru 2 tablety denně až od tohohle týdne. Dřív mi nic nedoporučoval a sama jsem to neřešila, myslela jsem, že stačí v multivitaminu pro těhotné. Jsem v 21. Týdnu.
@kveta112
Není to vůbec pozdě, je to akorát, já byla tedka 21+3 a bylo už krásně vše vidět, všechny orgány slapaly tak jak mají ![]()
Ja beru magnerot 2× denne, v lekarne mi rekli ze je to nejsilnější mg, doporucil mi to. Dr
ma to v sobe i nejakou složku na imunitu, pry je to super pri tvrdnuti, no mne tvrdne bricho i tak..
@KokoRox @Luss82 Dekuju za podporu, doufam, ze za ty 4 tydny uz tam nic nebude, bude to ale dlouhe cekani.
Já beru 6.
A původne mi gyn doporučila snad 2 tablety ráno a večer Magnosolf, který obsahuje magnesia jako 7 tablet. Magnosolf nechci kvuli umělým sladiům, tak proto jsem to nahradila vyšší dávkou m. lactici a gyn s tím byla spokojená.
@LBL Diky, zatim vsude ctu, ze to bude dobry, tak verim, ze jo.
@Veruu11 urcite to bude dobry ![]()
my jdem na kontrolu pristi tyden, taky hrozne doufam, ze se ledvinka aspon nezhorsila 🙏
@lalouch Drzim moc palce, jsou to nervy, ale vysledek za to stoji ![]()
Holky prosím jak vám tvrdne bříško? Mě do teď jen podbřišek, pocitově spíš jen jako tlak a bylo cítit že je tužší. Dnes v autě ale ztvrdlo tak jak se mi stávalo v prvním tehu - úplně celé až k pupíku, vylezlo dopředu, vypadalo jako míč a bylo tvrdé jako kámen a i mě to táhlo do předklonu. Tak jestli to máte taky takové nebo jen to tvrdnutí v podbřišku. V prvním tehu z toho byl skoro průšvih tak ať vím jestli zbystrit nebo ne ![]()
@yareah no podbrisek mam
tuzsi, ale tvrdne mi i cely bricho jako kamen, ale zatim byl cipek apod. v
pohode… jakej prusvih vam hrozil? ![]()
Holky, tak dnes v noci sem se vzbudila s totálně odkrvenou pravou nohou
stalo se mi to poprvé
@lalouch tak to bude asi v pohodě že mi už začalo tvrdnout takhle
chtěla jsem jen srovnání, jestli to dělá už i někomu dalšímu.
Mě tvrdlo moc často a nakonec zastavování porodu ve 27tt ![]()
@katka-365 mě se odkrvuje pravidelně levá když spím na levém boku
a to prý je nejlepší poloha na krevní oběh ![]()
@yareah já si nemůžu vzpomenou, jak sem zrovna ležela v noci
snažím se na levém, ale pořád se to taky nedá prostě ![]()
Dobré ránko, děvčata
.
Bříško mi netvrdne, ale dělá mi problém se uvelebit. Když jsme na boku, tak malý o sobě dává vědět tak, že chápu, že se mu to nelíbí :/
. Když si lehnu na záda, je to lepší, ale o to víc cítím jeho pohyby, takže taky nevhodné pro usnutí (ale na zádech bych obecně nikdy neusnula
). Tak ležím tak, že připomínám pozici stabilizovanou polohu a nějak to jde.. ![]()
Jinak berete stále ty vitamíny pro těhule? Já beru ten pregnafolin, ale dost jsem četla, že miminka jsou pak tlustší, když se to bere celou dobu.
Další otázka, když jsem byla ted ve středu na screeningu s tím, že jsem 20+4tt a pak jsme si všimla, že na screeningové fotce mám 21+3tt, čemu byste věřily? V pondělí jdu na gyndu, tka se zeptám. Vím, že jde o hloupý týden, ale jsme člověk, co má rád ve všem pořádek no ![]()
A poooslední otázka: Kolik vaši mrnousci váží?
Náš má 358g (edit), což mi přijde normálka, ale kamoska si ze mně porad utahuje, že máme už ted břucháčika
. A to mám za celé těhu zatím necelé 4kh nahore :/
.
Omlouvám se za rozsáhlou zprávu, ale poslední dobou jsem ráda, když tu stihnu něco napsat
.
Příspěvek upraven 07.11.20 v 10:13