Termín porodu březen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4556
7.11.20 12:03

Holky jen pozor na všechny ty vitamíny. Ono všeho moc škodí a zj. vitamíny A, D, E, K, které jsou rozpustné v tucích. U těch hrozí riziko předávkování, protože se nevylučují, jako třeba vitamín C, který při nadbytku prostě odejde s močí. Asi bych důkladně zkonzultovala s lékařem, jak a co brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
7.11.20 12:05

@la tilia A prosim nebrat vubec, je prokazano, ze zpusobuje vady koncetim (deti se rodi treba bez ruky)
D ma velmi spatnou vstrebatelnost, takze na predavkovani by clovek musel hodne prestrelit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4556
7.11.20 12:12

@lalouch no právě… Já když vidím, jak nejen tady některé píšou, že berou multivitamíny, těhotenské, a k tomu extra třeba to Déčko, tak se předávkování může lehce stát :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4561
7.11.20 12:15

@la tilia Dcko beru, ale jen 2× do týdne, ono ten obsah vitamínu není nijak závratný, Acko neberu, K taky ne, ccko jo, rybí olej, vápník..ale dítě mělo všechny končetiny, nechci se tím strašit po tom vše, co máme za sebou, věřím, že je a bude zdravé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
7.11.20 12:17

@anonymka0307 no já ji cítím minimálně a vše bylo na genetice dobrý v pořádku ale i tak me to hloda zda vše je v pořádku jestli je lina nebo prostě klidná nebo nemá takovou sílu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13974
7.11.20 12:49

Já bych se pohyby nestresovala, však říkají až do 22. Týdne je normální pohyby necitit vůbec, a když to někdo začne cítit později, tak je jasný, že to začne taky nenápadně.
Já ještě před 2 týdny psala kamarádce, že nevím, jestli ho cítím nebo si to predstavuju. No a teď mi to přijde úplně samozřejmý, že tam sebou mrská :D a už fakt občas kopne.
A co se týče přibírání, teď mi vyprávěla kamarádka, jak při prvním těhotenství přibrala 25 kg, jen tím, že šla na neschopenku a přestala se tolik hýbat (ale i tak věřím, že se hybala dost). A podruhé byla s dvojcaty, přibrala 10 a rovnou těch 10 kg nechala v porodnici :D fakt jediná změna prý byla v tom, že kmitala kolem prvorozeneho a rekonstruovali barák. :roll: dle ní to je fakt o náhodě konkrétním těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
7.11.20 13:05

@KokoRox Ja byla před týdnem taky nervozni a už dobrý. Ale naprosto ti rozumim, ze te to zneklidnuje. Ja porad cekala poradne nakopnuti a zatim to je fakt takove tukani a to se musim jeste dost soustredit :). Ale verim, ze za tyden dva nam tady napises, ze malá se už řádně projevila :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
7.11.20 13:29

@KokoRox ja jsem 19+3 a taky nic.Asi 3× se mi zdálo, ze jsem něco cítila. Ale nevím, a teď dva dny necitim vůbec nic. A to fakt zkouším ležet a úplně se soustředit a nic. A to je to mé druhé tehu. Myslím, ze z toho za chvíli začnu bláznit 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
7.11.20 14:20

@la tilia

Vitamín A ve správném množství je prospěšný a dokonce nezbytný i v těhotenství, Jen ho nesmí být moc. Takže nebrat ho zvlášť a nebrat multivitamíny, které nejsou pro těhotné. Ale speciální těhotenské by měly být ohlídané, navíc obsahují obvykle betakaroten místo retinolu, a ten rizikový není. Problém by mohl spíš být kdyby těhotná ujížděla na játrech, ale takovou jsem ještě nepotkala :lol:

Ohledně vitamínu D vycházím z (nejen) amerického doporučení užívat 2000 - 4000 IU denně. V těhotenském multivitamínu mám jen 1000IU, takže další 2000IU doplňuju zvlášť. Před pár lety jsem si nechala udělat testy D vitamínu, tou dobou jsem nic nedoplňovala a měla jsem tragicky málo, takže to fakt potřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LBL
3542
7.11.20 15:30

@anonymka0307 Ja treba cas od casu citim takove prevaleni, ale kopani ne. Jsem 18+6 a teda maly 18+3 tam mel radne rodeo. I vazi relativne dost, 290 gr, ale kopani nejake necitim. Tak uvidim, kdy se mi zacne poradne ozyvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
7.11.20 15:47

@anonymka0307 me minuly týden řekli na genetice at tomu dam ještě 14 dni a že Bych už něco mohla cítit tak snad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
7.11.20 15:48

@Barunecka-dr jo to mak já to same občas si říkám je že by malá a pak nic někdy sem tam možná něco zacitim ale říkám si je to ona nebo ne? No už aby dala o sobě vedet přijde mi ze je lina jak manžel asi :D Ma me na parku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
7.11.20 15:57

@KokoRox urcite zacne davat brzo vedet, ja to zacala citit vic az po 20tt a rikala jsem
si, jak je to super, ale ted (23+3) jsem jeste vic jak na trni, kdyz zrovna nekope v dobe, kdy obvykle kope :mrgreen: takze sice jsem se tesila na uklidneni pohybama, ale to se vlastne moc nekona :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
7.11.20 16:18

@lalouch no já jsem ale 21+4 a nic je to divný ale je to tím že mám placentu ve předu a sem silnější asi mám moc tuku 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
7.11.20 16:23

@KokoRox tak to je tou placenou vepredu 🙂 to je jasné, to můžeš kopance cítit až 25tt podle toho co jsem si vygooglila 😀 Ja ji mam vzadu. V úterý jdu k dr, tak se těším až prcka uvidim 🙂 a snad už se nám ukáže a budeme vědět pohlaví konečně ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí