Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
přidávám se k vám, i když vlastně úplně nečekaně a neplánovaně. Termín porodu mi vychází na konec února, ale třeba to bude i ten březen. Všem moc gratuluji a těším se na sdílení zkušeností a rad. ![]()
@Nikadu ahojky
takže jsi nějaký 7+? A na ultrazvuku jsi už byla nebo tě teprve čeká?
Ahoj, přidávám se také… TT jsem asi 7+2? Poslední MS 27.05.2023… zatím jen dutinka a taky teda 5 cm cysta… nevolnosti slabé… nesmím se najíst ani málo ani moc, a taky zatím 3 kg dole
… únava hrozná, ale to bude i tím horkem…
Snad nebude vadit, že anonymně… Marta
@Anonymní píše:
Ahoj, přidávám se také… TT jsem asi 7+2? Poslední MS 27.05.2023… zatím jen dutinka a taky teda 5 cm cysta… nevolnosti slabé… nesmím se najíst ani málo ani moc, a taky zatím 3 kg dole… únava hrozná, ale to bude i tím horkem…Snad nebude vadit, že anonymně… Marta
já jsem unavená extrémně, jinak mi nic není což mě celkem znervózňuje ![]()
@laiila510 píše:
@Nikadu ahojkytakže jsi nějaký 7+? A na ultrazvuku jsi už byla nebo tě teprve čeká?
Na potvrzovacím ultrazvuku jsem už byla a za 14 dní jdu na krev. Teď bych měla být 7tt. Holky, máte zkušenosti s lízátky proti ranní nevolnosti? Díky moc ![]()
@laiila510
Tak to jsou krásné hodnoty, paráda
. Jojo každý to má úplně jinak, proto tak velké rozpětí.
@laiila510 píše:
@Nikadu ahojkytakže jsi nějaký 7+? A na ultrazvuku jsi už byla nebo tě teprve čeká?
Na potvrzovacím ultrazvuku jsem už byla a za 14 dní jdu na krev. Teď bych měla být 7tt. Holky, máte zkušenosti s lízátky proti ranní nevolnosti? Díky moc ![]()
Ahojky holky, jsem tu nova. V patek jsem objevila dve carky. K lekarce jdu ve ctvrtek. Ja jsem jen desne utahana. ![]()
@Lenda1702 Ahooj, taky jsem v pátek našla na testu //, tak to na tom budeme dost podobně
A prosím to jdeš k lékaři tak brzo schválně? Já právě se chci objednat až na 6+ protože vždy když jsem šla dříve, tak na utz nebylo jedte nic vidět a doktorka strašila mimoděložním
Tak se teď chci tomu právě vyhnout ![]()
@Lenca93 já byla v 5+2 a už šel vidět gestační a žloutkový váček, doktor potvrdil, že se nejedná o mimoděložní těhotenství, takže jedno utěšení je za mnou, teď čekám na srdíčko ![]()
@laiila510 Tak to je super
U mě v 5+4 na utz vůbec nic
Tak hned doktorka strašila
O další 4 dny později už dutinka a za další týden pak srdíčko
Buď má moje doktorka nějaký blby ultrazvuk nebo nevím, ale u mě bylo fakt vždy něco vidět až 6+ ![]()
U mě taky v 5TT nic neviděl, sliznice je prý nízká a nemám s tím počítat… TT stále pozitivní, prsa jak melouny, další týden jsem se objednala k jinému dr. a ten už viděl, sliznice 1,8mm, váček také… docela mne ten první vyděsil, chápu, že když nic nevidí, tak se nedá nic, ale taky nemusí hned tak strašit, stačilo by mne objednat za 14 dní, s tím, že to je celkem běžné, že není vidět nic, a ne že těhotná nejsem.
@Anonymní píše:
U mě taky v 5TT nic neviděl, sliznice je prý nízká a nemám s tím počítat… TT stále pozitivní, prsa jak melouny, další týden jsem se objednala k jinému dr. a ten už viděl, sliznice 1,8mm, váček také… docela mne ten první vyděsil, chápu, že když nic nevidí, tak se nedá nic, ale taky nemusí hned tak strašit, stačilo by mne objednat za 14 dní, s tím, že to je celkem běžné, že není vidět nic, a ne že těhotná nejsem.
No to prostě nepochopím, že hned takhle straší a přitom mimoděložní těhotenství opravdu není běžné ![]()
@Lenca93
Docela jsem to i obrečela, měla jsem trochu strach… zase to byl vlastně první měsíc, kdy jsme to zkoušeli, takže jsem s tím nepočítala, testy jsem si dělala už 14 dní po oplodnění, protože jsem měla jít k zubaři a kdyby chtěla dělat např. rentgen, abych věděla - no koukala jsem. Gynekologovi jsem psala, že mám pozitivní TT a kdy byla poslední MS a kdy mám přijít, že prý klidně hned. Mohl klidně říct, že počkáme, a ne mne takto strašit.
@Anonymní píše:
U mě taky v 5TT nic neviděl, sliznice je prý nízká a nemám s tím počítat… TT stále pozitivní, prsa jak melouny, další týden jsem se objednala k jinému dr. a ten už viděl, sliznice 1,8mm, váček také… docela mne ten první vyděsil, chápu, že když nic nevidí, tak se nedá nic, ale taky nemusí hned tak strašit, stačilo by mne objednat za 14 dní, s tím, že to je celkem běžné, že není vidět nic, a ne že těhotná nejsem![]()
Přesně tak, mohl říct, že tomu dáte ještě pár dní, že je ještě na utz brzy a ne hned takhle strašit.