Termín porodu březen 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
813
20.7.23 06:47

@Lekycia Ano ano to máme dost podobně :) Já mám teda rozdíl cca o 4-5 dní :lol: Ale u mě je to klasika a měla jsem to v každém těhotenství protože já ovulaci prostě nemám uprostřed cyklu :lol: Mě teda doktorka nebrala ani hcg, řekla že je to v pořádku a pouze mě objednala na další kontrolu :D Ale já nemám žádné jiné problémy naštěstí. Takže věřím že to bude dobré i u tebe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
20.7.23 07:05

@Lenca93 Ten začátek je pořád jen čekání na něco. :D U mě ten týden byl čistý odhad doktorky i podle délky cyklů, takhle brzo je znát každý mm, takže kdo ví kolik přesně jsem. Nicméně ještě minulý úterý jsem měla negativní test, v pátek už pozitivní digital clear blue i klasický proužkový a ten mi od pátku hezky sílí. Takže to opravdu bude mladší. HCG mi brala jednak kvůli špinění a taky už mám za sebou bohužel SP, kdy bylo původně podezření na mimoděložní a honili mě od čerta k ďáblu, nakonec to naštěstí odešlo samo, přišlo se na hypofunkci štítné žlázy. Takže zaléčení a teď to zkoušíme už asi 9. cyklus a konečně se zadařilo. Tak se modlím ať je tentokrát vše ok. Pozitivní je, že bublinka na UTV vidět byla a byla tam kde má a zdá se že i špinění snad ustává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
20.7.23 08:11

@Lekycia Tak to je super, to věřím, že to u vás tentokrát všechno dobře dopadne :dance: Já mám zpoždění ms dneska už cca 12 dní, ale tím že ovulace byla později, tak by se i ms posunula o ty cca 4-5 dní, tak to zpoždění je tak týden reálně :D Uvidíme na konci července jdu na další kontrolu tak snad už bude i srdíčko :D A vy čekáte první miminko a nebo už nějaké děti máte?
Pro nás je to už 3 těhotenství a dítě, tak jsem si říkala jak to teď nebudu řešit a nechám to osudu ať to dopadne jak má, ale přijde mi, že jsem z toho víc na nervy než u prvního :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
20.7.23 08:33

@Lenca93 Já bych teoreticky měla mít zpoždění nějakých 9 dní, ale bude to taky míň (MS mi lítá plus mínus 4 dny). A pokud bude vše v pořádku, tak půjdu na kontrolu až 8.8. (to bude dlouhé čekání :D ). Bylo by to naše první. Manžel je o 5 let starší (já 27) a on chtěl děti už tak 4-5 let zpět. Jenže já studovala a do toho jsem i pracovala, protože jsem chtěla mít před dětmi praxi a mít trošku stabilní zázemí a finance. Jsem u nás trochu neobvykle spíš ten hlas rozumu víc já no. :lol: A tak jsme se snažit začali před Vánoci 2021, od té doby byl jeden SP, pak léčení štítky a teď zas skoro rok snažení. Už jsme byli rozhodnutí po létě jít do CARu na ty základní vyšetření. Takže je to vážně vymodlené a o to víc se bojím. Sestřička měla volat ohledně toho HCG přibližně v osm a zatím nic, tak si říkám, že je to snad dobré, protože vždy když to bylo špatný volali mi hned kolem sedmé ráno. Tak snad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
20.7.23 10:25

@Lekycia Já měla také první dítě až ve 26 :D Předtím jsem taky studovala, pak jsem chtěla nějakou dobu pracovat :) Takže to chápu. Já myslím, že to určitě bude dobré, při nejhorším si můžeš zavolat ty a zeptat se, ale ono ti jeden odběr HCG nic moc neřekne. Já myslím, že můžeš být v klidu, že to určitě bude vše dobré :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
20.7.23 10:38

@Lenca93 volala jsem. Byli tam dnes jen do 10:30 a sestřička asi nestíhala. HCG je v referenčním rozmezí, ale spíš níž (280 jednotek). Tak netuším co to na tom ultrazvuku bylo, když sama říkala, že tam dutinka je, ale při téhle hodnotě nic ještě vidět nemohla… Raději to asi nebudu pitvat a prostě počkám. Každopádně samozřejmě v pondělí na další odběr na HCG, protože až nárůst řekne co a jak. Doktorka tam teď 2 týdny nebude, takže mi vypsala žádanku na potvrzující ultrazvuk do nemocnice, na který se objednám podle hodnot z pondělí. Jsem ráda, že je tak pečlivá, ale na druhou stranu si říkám, že kdybych nešpinila, tak jsem tam tak brzy nešla a jsem vlastně víc v klidu. :D :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
20.7.23 11:23

@Lekycia Ty jo a slyšela si dobře ty hodnoty? Nemohlo to být 2800 :D Při hodnotě 280 by nemohlo být na utz ještě nic vidět přece 🙈 A to špinění je pořád a nebo už to přestalo? Já takto špinila v prvním těhotenství z nějakého hematomu v děloze, ale bylo to jen jeden den trosku a pak nic, tak zda taky právě nemáš nějaký hematom nebo tak :) A je dobře že tě pošle na kontrolní odběry a ultrazvuk. Přece jen je to pro jistotu lepší :) Jinak s tou hodnotou HCG nemám žádnou zkušenost, mě brali jen jednou v předchozím těhotenství a tam už jsem 8 dní po zpožděné menstruaci měla hodnotu přes 5000 🙈 Takže netuším kolik má kdy být vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
20.7.23 12:01

@Lenca93 jj slyšela jsem dobře. Ale mluvila jsem jen se sestrou, takže jsem se na ten UTV neptala. Určitě tam nic být vidět nemohlo, to jde vidět až nad 1000 jednotek, takže sama nevím co tím „něco tam vidím“ myslela, možná jen vysokou sliznici… :nevim: Já sama tam nějakou dutinku viděla, ale co to teda bylo, těžko říct. Jinak jsem trochu špinila ještě včera, ale to bylo po stěrech a vyšetření. Dneska zatím nic (díkybohu).

Já se tou MS úplně řídit nemůžu a ovulaci taky nemám zjistěnou, je to jen odhad z předchozích cyklů. Teoreticky může být ta hodnota v pohodě, na tohle období je udávané rozmezí 18-7300 a důležité je zda a jak stoupá. Takže stejně musím počkat na pondělí, respektive až na úterý, kdy budou výsledky.
Nicméně jsem fakt děsná a všechno si potřebuju nějak v hlavě analyzovat, abych se uklidnila a tak jsem si to teď o pauze na papírek sepsala:
v úterý 11.7. na testu citlivosti 10 bylo bílo
v pátek 14.7. clear blue digital (citlivost 25) ukázal 1-2 týdny a proužkový 10 čárka ale slabší (ne duch, ale ani regulérní sytá čárka)- z toho vyvozuji že hcg muselo být nad 25, ale asi ne nějak závratně.
včera (19.7.) HCG 280
Takže by to asi mohlo být v pořádku, protože HCG snad roste, jen teda došlo k nějakýmu komunikačnímu šumu ohledně toho co dr. viděla na ultrazvuku. Nicméně holt musím počkat. Načasování skvělé, kdyby tam dr ještě zítra byla, tak jí ještě zavolám, ale bohužel. Holt budu muset mít pevné nervy a uvidí se příští týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
20.7.23 12:31

@Lekycia Já bych to na tvém místě vůbec neřešila teď :) Podle mě to bude v pohodě :) A podle clerblue digital testu se vůbec neřiď, že ukázal 1-2 a bylo hcg tolik a tolik asi. Podle toho návodu má ukázat 3+ až při hodnotě 2700 a vyšší a mě ukázal 3+, za dva dny jsem byla na utz a na něm nic v předchozím těhotenství 😂 Což by při té jejich hodnotě 2700 při které ukáže 3+ už dávno muselo být něco vidět 😂
Já myslím, ze pokud nekrvácíš a hcg bude stoupat tak to bude v pořádku :) Přece jen ty hodnoty mají obrovské rozmezí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
20.7.23 13:00

@Lenca93 tak hlavně že stojí přes dvě stovky a prd z toho :D Ta hodnota sama o sobě nic neřekne no, v rozmezí to je a jak a jestli stoupá uvidím v pondělí/úterý, tak se teď na to musím přestat soustředit, protože bych se jinak zbláznila. :zed: Blbý je, že skrz to špinění se mám šetřit, tak nemám moc možností jak se jinak zabavit. Takže to vidím na víkend s knížkou a budu si užívat, že můžu celý víkend prolenošit. :D Každopádně díky za podporu, zase se tu ozvu až bude něco nového. A tobě přeji ať je vše v pořádku a bez komplikací jako do teď. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
20.7.23 13:23

Jak se dneska cítíte holky? 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
20.7.23 14:08

@Verca1604 já jsem dneska jak vzducholoď 😂. Břicho mám jak v 6 měsících …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
20.7.23 17:12

Já byla v úterý na prvním utz, to jsem byla 7+1, už bylo srdíčko :srdce: Tak doufám, že vše půjde dobře a že se tam ten drobecek udrží :).
Jinak se cítím fajn, trochu nafoukla, unavená a začínám mít chutě :D. Ne zvláštní chutě, ale mám chuť na všechno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
21.7.23 16:04

Holky a je některá z vás věkově 35+? Jak vám je? Já čekám druhé po 8-mi letech a je to znát. Jinak bych měla být 9+0.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.23 16:08

Holky, doktor mi predepsal utrogestan 2-0-2, říkal ze podávat peroralne, ale cetla jsem si nějaké diskuze o vedlejších ucinkách.. mate ho některá?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky