Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, když jsme u těch jmen… Stále pátrám po klučičím jménu. chceme klasiku české, ne moc dlouhé, aby se hodilo k příjmení Vavříček.
Dcerka je Hanička a teď uvažuji o Honzíkovi. Nějaké další tipy na kluka, co by se hodilo? Pokud to bude holka, máme jméno Helenka. ![]()
@xacxa Taky velký pupik?
Už si připadám, že jde nejdřív bříško a pak já
k umyvadlu chodím skoro bokem. Ale bolesti bříška nemám. Když jdu na procházku, tak cítím třísla, ale to si myslím je normální. Žádné svědění, nebo bolesti nemám, jen mi bříško vyskakuje nárazově. Ale zvládám s manželem vyrábět hodní skříňky kuchyňské linky
Můžeme pak říkat, že Bětuška pomáhala taky. Ráno měla opět manévry, takže se mi točilo celý melounek ![]()
@Svetluska30 Kdybychom čekali chlapečka, byl by to Matěj. Krátké české je Vít
Ale taky byl ve hře Ondra. Jsme ochuzeni o možnost jmen jako je Tomáš, Lukáš, protože naše příjmení začíná na Š. Otevřeli jsme s mužem kalendář a zkoušeli jsme si ta jména psát vedle příjmení, jak to bude hezky vypadat. Nakonec vyhrála Alžběta Štěpánová - ta nás bude nesnášet, až se bude učit podepisovat ![]()
Vy se máte že už máte nějaká jmena… mě se líbí Mia ale to se nelíbí manzelovi. Pak Marie, ale to už má manželovo neteř. Vůbec mě jiné jméno nenapadá
A manžel zatím taky neví
@Svetluska30 Pokud se vám líbí jména od H nebo chcete něco podobného Haničce, tak je pěkné třeba Hynek, z dalších „českých“ Vojtěch, František, Jakub,…
U nás bude nejspíš Nela, ale Marjánka, Mariana, a ještě se mě moc líbí Johanka
@Adjon to se mi popravdě moc nelíbí ale děkuju za pomoc
musím říct že jsem právě z ničeho nic našla asi 4 hezká jmena. Pokaždé když si na emiminu na něco postezuju tak se hned situace zlepšuje ![]()
@Vladimirovna píše:
Vy se máte že už máte nějaká jmena… mě se líbí Mia ale to se nelíbí manzelovi. Pak Marie, ale to už má manželovo neteř. Vůbec mě jiné jméno nenapadáA manžel zatím taky neví
Pokud se vám to jméno líbí, tak kašlete na to, že ho má neteř…já měla pro chlapečka už děsně dlouho vybraného Honzíka, Honzíků je plno…no a co a manželův strýc na stará kolena s novou partnerkou povil syna-překvapení…je to Honzík…a jestli se vám pro holčičku líbí jména na M tak co Monika?…to mám vybráno pro holčinu
@Veronika.Berta Já už se kolikrát musím natahovat k baterii u dřezu, protože z obvyklé vdzálenosti jsem se načapala, že se opírám o pupík
, nebo obejmutí manžela rodiny…musí být zboku skoro…no nechci se vidět za ty 3 měsíce, kdy mám termín ![]()
@svlucka Gratuluju. Adelka se mi také líbí víc, ale je to hezci na malou holčičku. Adéla pro dospelou už je horší, to by byla zase lepší Tereza.
@Monalisasmile Naštěstí zkušenost nemám. No a co doktor? Už je to lepší?
@mikysek1990 @Adjon Holky tak jsem volala na chirurgii, ihned na doporučení jsem objednala podpůrný pás a dnes jdu k fyzioterapeutce zatejpovat pupík v místě kýly. Je to fakt opruz, chvilkama mám pocit jako by se mi uvnitř něco trhalo. Za to miminko je absolutně v pohodě a kope si tam o sto šest. Rozestup břišních svalů mám zatím drobný, ale vše se může změnit za další 2,5 měsíce ![]()
Jaké bylo bříško s rozestoupem po porodu? Četla jsem, že někdy se to srovná a jindy je nutná operace.
Co se týče jmen, tak já chtěla vždy Ondřeje, ale budeme mít Vojtíška
. Adélku jsem chtěla u první a mám Anetku. Nyní chtěl manžel u holčičky Valentýnku. Jméno Monika chválím
(to si nesu celý život).
Jinak přikládám jak děsně mi porostl pupík za měsíc
. A už mi dělá takovou neplechu. ![]()