Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Veronika.Berta jak píšou holky, pokud pohyby cítíš, tak bych nepanikařila, intenzita pohybů je závislá na spoustě jevů, jak už se tu psalo, mimčo mohlo prostě jen změnit polohu a proto teď pohyby vnímáš jinak a pak přesně jak píše @Kimber velký vliv má to, jak miminko roste, nevím jaký jsi tt ale pohybová aktivita se prostě s růstem změní a má mnohem menší intenzitu, jelikož miminko nemá takový prostor na to pořádně kopnout, z těch klasických kopanců, co jsme zvyklé se stane spíš dloubání a hrbolky na bříšku. Já nejvíc cítila 25tt - 29tt to byly fakt řádné kopance, teď od 30tt jsou mnohem menší.
@Kimber jsem 24+4. Právě, že jsem zvyklá na rošambo a třetí den klid… občas zavlní, občas zabublá, občas je cítit kopnutí, ale nic velkýho to právě není ![]()
@Monalisasmile tady je ten sampon ale ja u dcerky nasla v hlave tak 3 zive vsi po samponu jich mela vice ale tech hnid tam meal opravdu malo, ja jsem je bohuzel take chytla ale mene nez dcera, v jakem stadiu to mela dcera? Jo a dik za to brisko, me vsichni rikaji ze ho mam vetsi ze by me rekli vice, tak jsem zvedava jak budu vypadat v kvetnu
@Veronika.Berta myslim si ze je to opravdu tim jak se mimco pretocilo a pokud citis pohyby tak bych nepanikarika, ja jsem to ted mela jeden vecer vubec jsem miminko necitila nemohla jsem vubec spat bylo to strasne
kolem 4 rano ale miminko zacalo poradne kopat a davat o sobe najevo tak asi proste jenom spalo
vse je urcite dobre
@Peeetha @Novaska
děkuji za uklidnění.. jsem holt trubka no.. za to se na mě nikdo nemůže zlobit, že bych za tu malou dala cokoliv už teď
![]()
@Veronika.Berta
Já mimiska taky cítím různě, respektive občas kope hodně a z toho třeba dva dny jen slabě… Ale myslím je hlavní, že se občas ozve, já to Teda nijak nehlidam, nepočítám atd. Řešila bych to pokud bych ho necítila vůbec nějaký delší interval… Ale já jsem celkově asi antihysterka, respektive jsem více méně celé těhu v klidu. Když to tady čtu, jak se většina maminek furt stresuje a bojí coby kdyby… Např pohyby jsem začala cítit až koncem 27tt a nijak jsem se neděsila. Zeptala jsem se na kontrole své gynekoložky, která mi řekla, že mimi je ok a že to je v pořádku, že každý to má jinak, to mi stačilo… Přitom tady se kolikrát maminky děsí, když necítí pohyby ve 20tt protože někde něco četli, někdo říkal apod…
@Veronika.Berta
taky mám strach ale poridila sem si odposlech srdicka a vždy se uklidním. Urcite je vše ok
.
Ahoj děvčata,
Sice je ještě čas ale zjišťuji co a jak je nejlepší pro mimi na bolavé bříško přemýšlím o infacol nebo espumisan prej je to stejný. Tak nevím no. O
Co vy máte nějaký vybrané?
Co se týče výbavy. Už máme vše krom hygieny
už jen skříň a můžeme se připravit. Ale to samozdrejme ještě zhruba 2,5 měsíce čas, snad
![]()
@eMa321 já chci taky sushi, dej mi
přijedu si ![]()
Beztak bydlíš na Konci světa žee
já Brno ![]()
@Veronika.Berta úplně stejnej problém jsem řešila dneska, přišlo mi že asi 2 dny nekope, sem tam nějaké zavlneni, byla jsem z toho špatná a psala PA. Ta mi řekla že malá může být prostě trochu v klidu ale jestli máme strach ať jdeme do nemocnice. Já nikam nesla, jedla jsem sladkosti, trošku í hybala s briskem…aby kopla
jsem blbá ale měla jsem strach. Nakonec jsem teď vypila džus a snědla hromadu ovoce a rozkopala se ![]()
@Staworowski to je spravne! Ale když já jsem jednou potratila a od té doby hrotim no ![]()
@Katule93 ja mám osvědčený babycalm, do něj jdu znovu a když extrémně bříško bolelo tak tymianova masticka od Justu, tato kombinace nám zabrala vždy na 100% a do 15 min bylo po bolení
Espumisan taky asi není špatný co tak čtu ale my ho používali jen velmi krátce, takže velkou zkušenost nemám ![]()
@Vladimirovna píše:
@Staworowski to je spravne! Ale když já jsem jednou potratila a od té doby hrotim no
Samozřejmě po takovém zážitku se ti nikdo nemůže divit… To je pochopitelné…
@Veronika.Berta nejsi, je logické, že máš obavy a navíc každý své tělo vnímáme jinak a určitě sama citis kdy jsou obavy na místě a kdy třeba ne a když je máš tak si pro klid klidně k dr zajdi, však státu odvadime dost peněz na to abychom si mohli dovolit jeden kontrolni utz navíc
![]()