Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ještě mě napadlo k té ODSÁVAČCE, kdo je u VZP a nevyčerpal celý příspěvek (1000 Kč) na screening, tak se ty peníze dají použít také na pomůcky na kojení, což je asi fajn, pokud se opravdu rozhodnete pro koupi.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:24
@Adjon píše:
Ještě mě napadlo k té ODSÁVAČCE, kdo je u VZP a nevyčerpal celý příspěvek (1000 Kč) na screening, tak se ty peníze dají použít také na pomůcky na kojení, což je asi fajn, pokud se opravdu rozhodnete pro koupi. Já si asi nechám proplatit prohlídku porodnice a pak dentální hygienu. Vždycky jsem to vyplácala na prvotrimestrální screening, ale ten jsem měla letos poprvé zadarmo, takže využiji takto.
U ČPZP proplácí během těhotenství 1500,– (prvotrimetsrální screening, cvičení pro těhotné, příprava k porodu…) a po porodu dalších 1000,– na pomůcky ke kojení i prsní vložky nebo cvičení po porodu.
K těm příspěvkům - mám Vojenskou pojišťovnu. Na podzim 2017 jsem čerpala 1000,– příspěvek na Screening. Teď od ledna v novém kalendářním roce můžu čerpat znovu 1000,– třeba na cviceni nebo predporodni kurz. Tak kouknete do podmínek pojišťovny, další proplacené peníze se hodí:-)
Také mám ČPZP a čerpala jsem screening, chci si ještě nechat proplatit to plavání, pokud se tam vůbec dostanu. ![]()
A ta 1000 po porodu bude taky super
a snad ji využiju.
Na dentální hygienu taky chodím, ale to mi asi naše pojišťovna neproplatí
. A prohlídka porodnic je díky bohu v Ostravě zdarma ![]()
Já loni využila příšpěvek 1000,– na prvotrimestrální screening u VZP a letos jsem byla na dentální hygieně a to už mi neproplatí. U nich je to 1000,– za celou dobu těhotenství, žádný nový kalendářní rok v tom nehraje roli.
Holky, už se nám to krátí, já dnes 30+1tt, ráno u dveří překvapení, boty jsem sice násilím obula, ale už nezapla, takže tady v kanceláři lítám s rozepnutými
Mám si dávát nohy do výše srdce, to bude šéf hledět, jak si hodím kopyta na stůl
Kde si prosím kupujete těhotenské podprsenky? (dotaz jen pro ty objemnější) Děkuji
@Monalisasmile píše:
Také mám ČPZP a čerpala jsem screening, chci si ještě nechat proplatit to plavání, pokud se tam vůbec dostanu.
A ta 1000 po porodu bude taky supera snad ji využiju.
Na dentální hygienu taky chodím, ale to mi asi naše pojišťovna neproplatí![]()
. A prohlídka porodnic je díky bohu v Ostravě zdarma
Já četla na jejich stránkách, že ten příspěvek 1500,– se vztahuje k danému roku a těhotenství, tzn. že pokud pojištěnka program začala čerpat v roce 2017, nemůže již dočerpat v roce 2018. Pokud máte stvrzenku na plavání z roku 2017, tak by to šlo. Mně právě zbyly asi tři stovky a už je nedostanu letos proplacené.
@Monalisasmile píše:
Také mám ČPZP a čerpala jsem screening, chci si ještě nechat proplatit to plavání, pokud se tam vůbec dostanu.
A ta 1000 po porodu bude taky supera snad ji využiju.
Na dentální hygienu taky chodím, ale to mi asi naše pojišťovna neproplatí![]()
. A prohlídka porodnic je díky bohu v Ostravě zdarma
Už máte vybranou porodnici v Ostravě? Já totiž uvažuji o fakultce nebo o druhé v N. jičíně, která je menší, ale s prvním porodem jsem zde byla velmi spokojená. Bydlím kousek od Ostravy, tak zvažuji, kam pak jet ![]()
Příspěvek upraven 22.01.18 v 11:34
@Callie dnes jsem měla ráno podobné myšlenky, jak se to krátí, do práce už sice nechodím ale jak jsem vezla malého do školky a nemohla se k těm botám ohnout, tak jsme si říkala, že je to mazec, že za pár týdnů je prcek na světě. Taky jsem na začátku 31tt
Jinak já kupuji těhu-kojící na Bonprixu, vždy jsem byla spokojená.
@Callie Též jsem si teď poprvé objednala kojící podprdu na Bonprixu, ač jsem se bála tak super
Jen je opravdu dobré se přeměřit, protože to jejich číslování mě pobavilo ![]()
@Novaska @Ell-Ell toho se právě bojím, já jsem si tam nikdy nic neobjednala, takže velikost trefit bude problém
Ale ceny tam mají pěkné, asi je vyzkouším, ono ve finále parádu v tom honit nebudu a ikdyž čekáme chlapečka, tak tomu to bude snad jedno co mám na sobě
![]()
Já už ji nosím skoro od 15tyd mám 85D
takže mě to je hodně pohodlný
jinak i Hm teď mají slevy
@lenina28 tak já zatím nosím sportovní, a na H § M mrknu, tam jsem si kupovala i těhotenské oblečení. Děkuji moc holky, kdo má všechny slevy pořád hlídat? ![]()
@Callie ja mám z Bonprixu pár věcí a vždy jsem byla spokojená ale u toho prvního nákupu je vždy těžké se rozhoupat, ja teď objednavala kojící podprdu nedávno i na eshopu lidlu a to jsem se velikostne netrefila, vsude me skrti takže vím, ze tam minimálně o velikost větší
. A jak píše @lenina28 tak v H&M mají taky dobré, tam jsem si kupovala u prvního tehu a byly super ![]()
@Svetluska30 momentálně jsou hodně dobré ohlasy i na Fifejdy a překvapilo mě, že hodně teď jezdí rodit do Karviné.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:24