Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Peeetha juuuu krasavec malej. My se snažíme prisavat… moc nám to nejde, ale snažíme se
mlezivo už pomalu jde.
@Hancue tak alespon ze tak, unas to je podobne no, docela me boli bradavky jsem z toho trochu vedle kazdyho kojeni se desim
@Peeetha já takhle hojovala s bolestí v porodnici u kazdýho přisátí tvrdili že malej se hezky přisává a že si prsa musí zvyknout. po příjezdu domů už jsem na prsách měla krvavý strupy a hrozila se každý 3 hoďky až se malej zbudí pak už jaem to nevyddržela vytáhla odsavačku a krmila stříkačkou včera jsem tu měla laktační a mám z porosnice v bradavkách kvasinky začla jsem mazat nasalila sobě i malýmu laktobacily a začínám držet dietu bez cukru mouky a mlíka ať je zlikviduju. jo a změnili jsme polohu na svislou a od její návštěvi zase kojím ještě to zrochu bolí ale je to o 100% lepší Navíc říkala že to teď řeší skoro každou 2 maminkou.Tak pokud ta bolest je fakt velká a taková bodavo řezavá buď když se přisaje nebo po dobu sání tak aby to nebyly ony zkus si o tom pohledat něco na netu.
@Peeetha Moc gratuluji, tak uz tu zaciname byt kompletni s prckama co ![]()
Holky my meli s prisavanim tez problem, to co me ucili v porodnici teda vubec nemelo zadnej efekt, maly rvali tu bradavku do pusy skoro nasilim, strasne plakala. Bradavky jsem mela skoro do krve rozedrene. Bylo to hrozny. Nakonec jsem si pozvala laktacni poradkyni a poradila mi uplne jine techniky a ted krasne kojime. Kdyz je obcas krize pomaha kontakt kuze na kuzi. Nevim jak to funguje, ale na 101% funguje
Takze svliknout sebe i mimco a sup pod perinu. Mala se pak prisaje vzdycky ![]()
Holky stou laktacni poradkyni take premyslim pac bych rada kojila a ty bradavky jsou fakt bolestive jeste k tomu mam vpacenw bradavky tak je pro me lepsi kojit s kojicima klobouckama ale maly se snazi a daje pekne jenom kdyby to nebolelo, kdy se vam zacalo delat mleko?
@Peeetha Ja teda nemam vpacene, ale male a kratke pry. Z leveho jsem taky kojila s klobouckem, jinak mi to prislo nemozne a zadne sestre se to nepovedlo aby se mala prisala. Ale laktacni poradkyni se to podarilo hned az jsem se rozbrecela stestim
Bylo mi receno, ze kdyz to boli, znamena to, ze je mimco spatne prisate. Urcite bych tu laktacni poradkyni zkusila ![]()
Me se udelalo mleko az 3. den ![]()
@Peeetha sestra tady taky ze budu potřebovat kloboucky. Tak sem si nechala zavolat laktacni poradkyní a ta na mě hlubeles. To rozkojite. Žádný kloboucky, pak už by se špatně chytal. Řekla mi at si najdu polohu a úchop jak se mi chce, aby to bylo příjemný oběma. A fakt je to lepší. ![]()
Tak já už jsem z toho jelen. Včera jsme byli u pediatričky a ptala jsem se jí na nějaké sytější UM a ona mi řekla, že mám klidně krmit po 2,5 hodinách…doma jsem najela na stránky Nutriklubu a tam je jasně napsané, že rozestup má být alespoň 3 hodiny u jakéhokoli umělého mléka. Takže efekt je, že malej se začne hlásit po 2,5 hodinách že má hlad, ale vypije mi mnohem míň než před tím. Měl by mít dávku 6-7× denně a doktorka, že mu klidně mám dát i 10× za den. V noci nám spal krásně 4 i 5 hodin, teď jsme rádi za ty 3,5-4 hodiny spánku. Navíc pak to uspávání trvá dýl. Před tím když mi spal mezi jídly 4 hodinky, tak po jídle si krásně odbrkl, položila jsem do postýlky a v tu ránu byl tuhej. Tak já už fakt nevím. Doberem Nutrilona zeptáme se v lékárně na nějaké sytější mlíčko…většina maminek mi doporučila Sunar, že má jako jediný z UM mléčný tuk jako má MM a to ho dělá nejsytější. ![]()
@Hancue Presne!!! Je ale smutny, ze ty detsky sestry te nepodporej
Me se dokonce stalo, ze ten postup laktacni poradkyne oznacily za SPATNY ![]()
@Hancue to mate dobre ze u vas je u nas neni tu si muzu zavolat bud sem ja nejakou co najdu a nebo pak az dom @Ell-Ell me to prave boli to prisati vzdy se mi krouti prsty na nohach
@Peeetha jestli je to až taková bolest tak bych to konzultovala fakt s laktační bude tě to stát pár stovek ale to um by tě vyšlo daleko dráž kdyby jsi s kojením skončila. Protože jestli je to bodavo řezavá bolest která se opravdu skoro nedá vydržet tak to opravdu můžou to být i ty kvasinky v bradavkách zachvílu se ti můžou udělat i ragády a to je pak začarovanej kruh hojení ve druhé skupince nás to tam řeší víc a i laktační říkala že to teď řeší skoro s každou druhou maminou co si ji pozve.
@xacxa píše:
Tak já už jsem z toho jelen. Včera jsme byli u pediatričky a ptala jsem se jí na nějaké sytější UM a ona mi řekla, že mám klidně krmit po 2,5 hodinách…doma jsem najela na stránky Nutriklubu a tam je jasně napsané, že rozestup má být alespoň 3 hodiny u jakéhokoli umělého mléka. Takže efekt je, že malej se začne hlásit po 2,5 hodinách že má hlad, ale vypije mi mnohem míň než před tím. Měl by mít dávku 6-7× denně a doktorka, že mu klidně mám dát i 10× za den. V noci nám spal krásně 4 i 5 hodin, teď jsme rádi za ty 3,5-4 hodiny spánku. Navíc pak to uspávání trvá dýl. Před tím když mi spal mezi jídly 4 hodinky, tak po jídle si krásně odbrkl, položila jsem do postýlky a v tu ránu byl tuhej. Tak já už fakt nevím. Doberem Nutrilona zeptáme se v lékárně na nějaké sytější mlíčko…většina maminek mi doporučila Sunar, že má jako jediný z UM mléčný tuk jako má MM a to ho dělá nejsytější.
My nekojime. Nekojila jsem ani jedno. Kde nic neni ani smrt nebere jak se rika…
Nakupuju na www.nemeckyeshop.cz
BEBIVITU mam ji vyzkousenou i na synovi predtim a super.
Frantisek v noci spi i 7h v kuse. Nemenila bych. Prdecky a kakani za 1!!
@Peeetha Me vzdy tekly slzy jak to bolelo, ale rikala jsem si, ze musim vydrzet
Ted uplne parada. U nas v porodnici taky laktacni nebyla, pozvala jsem si svoji i tam a pak na jednu navstevu domu ![]()