Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Peeetha píše:
Holky jak uspavate mimca? Dominik jinak nez u prsa neusne a kdyz usne a ja ho chci preneset tak je hned vzhuru, dudlik nechce@Hancue to se mas, chlap uz chodi do prace takze je to narocnejsi
Jo a holky jinak to vypada ze kojim, uvidim kolik ve ctvrtek bude prcek mit, ale mleko tece, tak jsem rada az na to prisavani to stale boli jako cert![]()
@Danlea dceri jsou 4 roky, porad krici, zacala mlatit no je to narocny, cim jdi mazala? Me to vydz uplne na zacatku prisati reze jako blazen
pak je to lepsi
Ahoj, no já mám výhodu toho, že nekojím, ale malej mi občas usne i u té flaššky, nebo při odbrkávání na rameni, ale uspáváme tak, že někdy prostě spí dál a jinak pustíme bílý šum, nebo takového hracího krtečka na měsíčku na natažení s melodií, pohladím řeknu že jdeme spinkat, chvilku u něho sedím a on prostě usne. Joo jsou dny kdy mi dopo absolutně nechce zabrat (někdy večer) a většinou je to tím, že se během jídla počůrá nebo vykaká a prostě to nemá v plíně rád. Občas chcilku béká, ale když vím, že je napapanej, má suchou čistou plínku, není mu zima ani horko, tak ho nechám béknout…vetčinou do pěti minut spinká. Jak tu některé holky psaly, že nás naše matky nechávaly vyřvat a ony to tak dělat nechctějí, tak já žádnou újmu neutrpěla, ani moji bratři, maminku milujeme, mazlíme se s ní i jako 30letí a ten náš rarach občas prostě řve, že si vymrčuje pozornost, je vzteklej a s manželem jsme se shodli, že nechceme mamánka a moje záda dostávají už tak na frak, takže ho prostě nechováme jen tak když si vztekle vymrčuje. když má potřebu mmaminky, tak si ho položím vedle sebe a hladím ho, mluvím na něj, dám mu prstík do ručičky, ale zásadně nechováme mimo jídlo. Vidím to na neteři, je to dítě, které kdykoli béklo šlo z náručí do náručí a teď jí je 2 a půl roku a je tak nehorázně fixovaná na matku, že by ji tu švagrová nemohla nechat ani přespat u babičky. Jo dokáže si hrát, ale kdykoli nemá maminku v dohledu hned začne mamammamama. Jo a je děsněě vymrčovací, cokoli se jí nelíbí, tak začne řvát jako tur.
@xacxa přesně tak. Já ho taky nechám chvíli plakat. Ale zase ne moc
prý jinak muže mít kýlu. Ale zavádíme kojení, pak plinu měníme. Pac u to se vždy pokadí
a pak chvíli v náruči a položíme. A zatím dobrý. Netrpíme na prdíky. Takže je to fajn.
Ahoj holky, tady je nejake mrtvo, jak se mate? Co prcci? ![]()
My mame za sebou spurt a bylo to docela narocne, ted se ochladilo tak potnicky konecne vymizely ale pro zmenu zacina mit Seboreu na oboci a ted i ve vlaskach, klid proste nebude
Jinak je to zlaticko, porad neco povida a uz se snazi zvedat hlavicku ![]()
@Ell-Ell juuu ta je rozkosna..... mne spí v noci po 5-6 hodinách. Je moc hodný
![]()
Ahoj holky, roztomila mimca mate, jak se vam dari? @Hancue teda krasne ti spi, me da v noci max 4h a to vyjimecne, jinak zitra jdeme na mesicni kontrolu tak jsem zvedava, Dominika hodne trapi brisko vzdy vecer kolem 8me zacne hystericky rvat, vcera to byl extrem a trvalo to dve hodiny ![]()
@Hancue No to je krasny,to se Anitce povedlo jen 2× a to spala s nama v posteli
Jinak klasika 2-3h.
Malej je krasnouckej
Na tech dvou fotkach takovej dulezitej ![]()
@Peeetha Co pouzivas na ty prdiky? My je meli zatim jen parkrat a zatim jsem delala klasiku cvicit nozickama,masaz briska atd.
My se jinak mame dobre,jen ta Seborea na hlavicce furt nechce zmizet a to ji to kazdy den mazu a meju samponkem.Dnes jsme byli na kontrole s kyclema a vse ok. Porad si neco povida asi bude ukecana po me
![]()
K doktorce jdeme v pondeli,tak jsem zvedava kolik jsme pribrali.Minule to bylo pul kila za 2 tydny
Vcera uz jsem vyradila pul supliku obleceni.
@Ell-Ell a kolik teď měří? @nettee juuuuu moc peknej. Zlobí vás prdiky?? Nas vůbec. Krásné prdime, stolici nemá i několik dni. Prý ale vše spotřebuje a nemusí mít až 10 dni stolici… vůbec neplace tak je vše Ok. Vigantol nemá na nej účinek. A maminka muže jist vše
i fazole, cesnek a cibuli. A malej Ok. ![]()
@Hancue 56 cm a vazi 5,11kg
Ty brdo,ty muzes vsechno jo? A ja jak blbec si porad hlidam jidlo ![]()
@Ell-Ell Jojo všechno
no já byla naposledy ve dvou týdnech a to měl 56.5 Cm a 3,78kg. No včera jsme ho měřili metrem tak v 5.tydnu na 62cm
hrozné velkej. Malé oblečky neoblece, na délku mu je vše malé. Ale do šířky vše velké
máme dlouhého hubeňoura ![]()
@Hancue Tak to ja se bojim
cerstvej rohlik si nedam ani za nic
Ted nas trapi brisko hodne a to jim vcelku porad ty same potraviny. Dnes mam chut vypit hektolitr redbullu a do oci si dat sirky ![]()
A ja si myslela jak neni dlouha,tatka skoro 2 metry. To vy jste teda cahouni hubeni ![]()
Ahoj holky teda vase deti uz jsou velke
Domca byl na vazeni v mesici od te doby nevim kolik ma a mel 53cm a 4660g @Hancue to mas teda dobre stim jidlem ![]()
@Ell-Ell no u nas, Domca trpi na prdiky hodne hlavne vecer tak nejak to vzdy zacne ve stejnou dobu kolem 8-9 vecer a trvalo to tak dve hodky je to des
je mi ho strasne lito, zkousela jsem espumisan, sab simplex, davam lactobacily od biopronu a bohuzel musime pouzit i rektalni rourku tak mi asi pomaha nejvice. Ja se snazim hodne kojit ale porad musim tak 2-3× za den dat prikrm protoze mu to nestaci takze jsem zkouseli i vymenit mlicko protoze predtim mel zelenou smradlavou stolici a zacpu
takze mi fakt bojujeme, ale pres den je hodny.
No a take ma hodne potnicky
Nas malicky je zlatej moc hodne mimco- prikladam foto , jen parkrat za den ho na chvilku chytnou prdiky…v noci ne to pekne spinka
Piju cajiky, snazim se kojit v delsich rozestupech, mazeme masticku pupicek,polohujeme, cvicime a kdyz se vzteka moc ze ani prso nechce tak davam kapicky. Rektarni rourku jsem zatim neporizovala… Zatim to miva par minut jen parkrat se stridave tech par minut opakuje… Vzdy max 30 min jednou byl extrem hodina, to jsem to ale dostala a jemu asi nechutnalo mlicko vztekal se u sani neskutecne… Mame 7 tydnu
a co vy jak se perete s prdiky? Jiricek by chtel byt porad na prsu… Njn snazim se ho rozptylit… Ruzne interval kojeni mame tedy od 30 min to jen v horkach jinak casto po hodine a kdyz vozim v kocaru tak i 2-3 hod v noci vydrzi spat 2-5 hodin …
![]()
@Lenka 81 juuu peknej prdola..... a kolik teď mate? Už jste byli na prohlídce ne
my jdeme v úterý.
ale doma sem ho měřila a měl minuly tyden v 5.tydnu 62cm ![]()
@Hancue
ahoj nám je dnes dva měsíce a raději neměřím
je to puclík fakt že jo už vyřazuji věci ve třetí vlně… bude mít už kolem šesti kg kontrolu jsme měli na dvakrát měnili jsme pediatra původní doktorka děs běs… tak na první naměřila 54cm to bylo po šestinedělí a na vstupní o pět dní později měl 56
teď jsem ho neměřila ale odhaduje dle velikosti oblečků tak 62-64
![]()