Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
817
22.8.18 13:25

papáme

Po moooc dlouhé době se opět ozývám a přikládám foto toho našeho bumbrlíka. Za 5 dní máme 4 měsíce a už máme něco málo přes 8kg a cca 68-70 cm. Roste jako z vody a moc mu šmakuje. S hrůzou čekáme, jestli se nám nezačíná klubat zoubek, jelikož si začal strašně žužlat ručičky a strká si prstíky do pusinky. Jinak nám spinká celou noc, semtam se vzbudí, dáme napít čajíku a spinká. :srdce: Jen ta vedra jsme museli přečkat na prázdninách u babičky(moje mamka) v údolí u potoka, jelikož u nás v podkrovce bylo 30 stupňů.

Jinak stará historie-tchyně. Chtěla bych se vás zeptat, jestli byste nechali na půl dne půlroční miminko osobě, která se sama nabídla, a když bylo konstatováno zda to zvládne i s krmením tak prohlásila: To už přece bude jíst jen příkrm, ho přece zvládnu nakrmit. Když jsem řekla, že má 5 jídel za den a příkrm je jen jedno z nich a jinak jsme na Sunaru, tak vyvalila oči a potom začala, že její neteř když moc pila sunar, tak měla „vesmír v břiše“. Netuším co tím chtěla tchyně říct, ale při představě, že mi malého nakrmí jednou za půl dne, trnu hrůzou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
22.8.18 15:24

@xacxa od kdy dáváš příkrmy? A už mu to plně nahradilo jedno jídlo? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
22.8.18 15:48
@Coolca píše:
@xacxa od kdy dáváš příkrmy? A už mu to plně nahradilo jedno jídlo? Díky.

Začali jsme po jedné lžičce před mlíčkem ve 3 a půl měsících a pomalinku navyšujeme (za týden má 4 měsíce) a teď spapá tak třetinu té nejmenší skleničky. Zatím dopíjí mlíčkem, jelikož to nespapá celé, ale dávám mu poloviční dávku mlíčka, než je jeho běžná dávka. Až spapá celou skleničku už to budu brát místo jedné dávky Sunaru. začali jsme dřív, jelikož nekojím. U kojených miminek se doporučuje počkat do ukončeného 4. měsíce. My jsme od narození na UM, takže to tělíčko už je zvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
22.8.18 17:52

@xacxa aha, já teda dávám mateřské a dokrmuju umělým, ale i tak mi bylo řečeno, že se smí d vat příkrmy opravdu až od ukončeného 4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
28.8.18 11:39

@xacxa My jsme na tom podobně, ve třech a půl měsících 7740g a taky jsme začli s příkrmama dřív, doporučily mi to i sestry z dětského, právě, že už je velký, plně na UM, tak není třeba čekat. A chutná mu, už dá půlku velké skleničky, je to teda práce na půl hodiny, ale baví ho to. Jen to taky pořád ještě neakceptuje, jako plnohodnotné jídlo, takže se dopíjí mlíkem, někdy si dá pár loků a má dost, někdy vypije skoro celou dávku. Nechávám to na něm, ale časem chci to zapíjení omezit. Jinak ruce si cpe do pusy pořád, ale myslím, že zuby to ještě nejsou, prostě objevil, že je má a že je sranda, je ožužlávat.
Dneska jsme vyfasovali jeden cvik Vojtovky, právě jak je veliký, tak to tělo potřebuje zpevnit. Šla jsem na ní víceméně dobrovolně, tak snad nebudeme muset cvičit moc dlouho, ten řev je celkem náročný. I když já to vzala celkem v pohodě, měla jsem dost práce sama se sebou, abych se správně naučila, jak ho polohovat. Chlap jen koukal a odešel úplně hotový, že to nedá, citlivka :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
31.8.18 17:05

Ahoj maminy, moc vás zdravím. HOdně dlouho jsem tu nebyla… Tak se zase připojuju. Naší prďolce už budou příští týden taky 4 měsíce a je moc šikovná. Sama se už umí otáčet na bříško. JInak právě jsme začali taky s příkrmama, protože nekojím. Začínám taky před mlíčkem s troškou mrkvičky.. zatím plive a sotva mi sní 1 lžičku. Ale myslím, že to chce čas, zvykne si..
No a jinak mám čerstvou novinu: JSEM ZNOVU TĚHOTNÁ!
Ne, nezbláznila jsem se, je to tak.. a nemůžu tomu věřit.. První kočičku máme IVFkem, takže jsme nepočítali s tím, že by nám to šlo a ejhle, asi zřejmě hned po šestinedělí se nám zadařilo.. Mám radost a zároveň brečím a mám strach abych to vůbec zvládla. Strašně jsem si to přála, ale že to bude tak brzy, s tím jsme teda vůbec nepočítali.. Pár dní už mi bylo divně, na zvracení, slabo a strašná únava, ale vůbec mi to nepřišlo divný, s miminem na krku je to přeci normální.. až dneska mi to nějak nedalo, udělala jsem si test a dvě čáry jak Brno vylezly takovou rychlostí, že jsem to nestačila sledovat.. Takže toť horké novinky od nás :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
31.8.18 21:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
31.8.18 21:58

@Radůzaaa :lol: :lol: :mrgreen: :P hezký ;) :kytka: gratuluju ;) no to by mne odvezli.No je to dar ale bude to určitě fuska,nezávidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
1.9.18 13:37

@Radůzaaa Zrovna sem si nedávno rikala ktera bude opet tehotna :D No, bude to zahul o tom zedna,ale to das :palec: Drzim palecky at tehu je bez problemu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
7.9.18 13:29

prosím o radu..

Ahojky, jsem tady nová, ale ráda bych vás i takto poprosila o radu maminky, už v tom všem mám zmatek, týká se to tedy rodičovské, řešíte už některá? mateřská mi končí 20.9. a zaměstnavatel mi napsal, že mám nárok na dovolenou 25 dní, které si musím vybrat. To teda znamená, že se mi rodičovská posouvá? Nebo ji mužu vybírat současně s rodičákem? (nevím, co napsat do papíru na úřad, celé se mi to nějak kryje) :D Taky bych se chtěla zeptat, když mám mimi narozené v dubnu a chtěla bych s ním být doma až do září 2021, kdy by šel do školky, jde to rozpočítat i takto, nebo musím být doma prostě jen do jeho 3let a šmitec? :nevim:
Nevíte některá prosím? Děkujiii za pomoc (přikládám fotku pro pozdrav i od malého :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19799
9.9.18 18:32

@KlaudieZ můžeš vybírat zvlášt i zároven. Pokud se v práci domluvíš, tak si rodičák můžeš nastavit na dobu kterou si sama určíš, do těch 4 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19799
26.9.18 11:23

@Radůzaaa :D jak ti je, už je to lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
2.10.18 20:01

Ahoj holky, po delší době o já tu jsem. Máme 4 mesice, 69cm a 7 kilo :mrgreen: o mliko jsem přišla skrz virozu. Takže jedeme na sunaru a obed už má mrkvicku s bramborem :mrgreen: však se podívejte jak vypadame :mrgreen: Spime jak kdy… :mrgreen: už má někdo Zoubek??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
2.10.18 20:22
@KlaudieZ píše:
Ahojky, jsem tady nová, ale ráda bych vás i takto poprosila o radu maminky, už v tom všem mám zmatek, týká se to tedy rodičovské, řešíte už některá? mateřská mi končí 20.9. a zaměstnavatel mi napsal, že mám nárok na dovolenou 25 dní, které si musím vybrat. To teda znamená, že se mi rodičovská posouvá? Nebo ji mužu vybírat současně s rodičákem? (nevím, co napsat do papíru na úřad, celé se mi to nějak kryje) :D Taky bych se chtěla zeptat, když mám mimi narozené v dubnu a chtěla bych s ním být doma až do září 2021, kdy by šel do školky, jde to rozpočítat i takto, nebo musím být doma prostě jen do jeho 3let a šmitec? :nevim:
Nevíte některá prosím? Děkujiii za pomoc (přikládám fotku pro pozdrav i od malého :) )

Dovolenou mužeš vybírat současně s nastupem na RD, na úřad to vůbec nemusiš hlasit ani jim to někam psat, prostě si na uřadě vyřiď jen věci tykajici se RD a tvoji dovolenou do toho vůbec netahej, zamestnavateli bys měla dát pisemnou žádost od kterého termínu nastupuješ na RD a do kdy na ní budeš s tím, že žádáš současně o vyplacení veškeré dovolené, mám to taky tak, v září mi přišla poslední mateřská kolem 7.9. a 15.9. mi ještě přišla dovolená a teď 9.10. mi přijde první RD a kolem 15. zase ještě i zbytek dovolené ( nemuzou ti vyplatit všech 25 dni do jedné výplaty, max počet pracovních dní v měsíci a zbytek další měsíc). :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
25.10.18 17:22

Ahoj holky, tak jak se vám daří s mrňousama?? Taky vám tak rostou před očima?? Naší cácorce už bude zanedlouho půl roku. Papáme příkrmy, přesnídávky, teď už i zkoušíme kašičky. Hezky si zvyká ze lžičky a už jí celkem všechno dobře šmakuje. Taky už máme za sebou první nemoc.. Zřejmě mi malá prodělala šestou nemoc. Tři dny teploty a tři dny vyrážka, jinak nic víc a jak to rychle přišlo, zase to rychle odešlo. Nejraději bych si to s ní vyměnila, jak je jí člověka líto..
No a co se týče mého druhého mrňouska, který je ještě v bříšku, tak všechno dobrý. Nedokážu si už teď představit, že by to tak nebylo.. Všechno je zatím v pořádku a už teď se těšíme až doma budou brzy ‚běhat‘ dva prďouskové :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí