Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kozulena A jaký byl porod? Rodila jsi teda sekcí? A co kluci, jak se jmenují, kolik váží? My jsme doma od 24.12. Zatím od porodu přibrali 1,5 kg, mají už skoro 4 kg. Narodili se s 2,5kg. Je fajn, když mám někoho na pomoc, aspoň občas. Nejhorší jsou noci, bolesti bříška. Teď mi přijde, že když jsou vzhůru, tak pořád brečí.
Zítra je jim 6 týdnů. Tak ještě jednou tolik a snad se to bříško zlepší. ![]()
@rosien Tak to je hodně dobra náhoda
Tak budu držet palce, ať se konečně dočkáš. Já už taky nemůžu, už bych to vážně chtěla mít za sebou a radši držela prcka v náručí, než abych mu furt domlouvala přes pupek ![]()
Hlásím, že i my jsme se už dočkali
. Naše Stellinka nechtěla čekat až do porodnice, tak se narodila v autě
.
@Velešínka3 Ahoj! To je paráda, 4kg
moji 20.1. 2,9 a 2,4, plánovaná sekce, teď se snažíme dohnat porodní váhu. Bříško je (asi) bolí jen občas, zatím pláčou jen tehdy, když chtějí najíst nebo přebalit. Akorát mám málo mlíka, pravděpodobně kvůli tomu císaři, většinou jim musím dávat UM ![]()
@Peťulinda29 Děkuji
. No, my máme ty holky nějaký rychlý, první dcera to stihla aspoň na příjem
. Jen synovi se moc nechtělo
.
Ahoj holky tak co mimča? Jak se jim daří? My se teď po 14 dnech konečně dostali na porodní váhu šlo to pomalu ale aspoň tak sice kojim ale musím i přikrmovat sunarem jinak malý je boží strašně hodný vůbec nepláče jen papa a spinká
Ahoj holky, tak jak jste na tom, co miminka? Jak se vám všem daří? A vy co máte dvojčátka jako já, jak jste na tom? ☺️ 🙂
@Morgy2465 Ahooj, je to náročné, co u vás? Hlavně v podvečer
Ale už máme nějaký systém a poslední krmení je v 21:00 a spí až do 5:30. Zítra je jim 10 týdnů. Jsou pořád 50/50 UM a MM. Matěj má teď 5,2 kg, Maruška 4,6 kg ![]()
Ahojky tak my máme už 1mesic a doteď byl hodnej spinkal krásně papal krasně a teď poslední 2 dny nás trápí prdíky je uřvaný kroutí se no hrůza musím mu koupit kapky na prdíky jinak u mě je to takové půl na půl kojim i dávám UM protože to mliko je nějaké slabé a hlavně večer sem už na suchu k večeru už mlíko prostě nemám tak dávám Nutrilon a ráno opět kojim když je co… Jsem ztoho zoufalá někdy dost na nervy uvažuju že asi zůstanu jen u UM nevím četla jsem si hodně o tom. Že dost maminek s kojením právě z tohoto důvodu skončili protože neměli mlíko co myslíte??
@Velešínka3 tak nějak to vcelku jde, kluci dost trpí na bolesti bříška a blinkání, takže mlíčko zahušťuji, aby jim vydrželo v bříšku, každopádně jsou plně na UM, já neměla dostatek mléka. Jinak vcelku pohoda, nemůžu si stěžovat, starší kluci rádi pomáhají, když nejsou zrovna ve školce, tak jsem ráda. Ty joo tak to ti krásné spinkají - tiše závidím. ☺️ U nás si rádi vstávají ještě v noci na jídlo. 😁 Klukům je 7 a půl týdne… Martínek má 5 665g a Kryštůfek 5 400g. 😁
@Peťulinda29 Joo bolesti bříška, prdíky..to mám doma teď ve velkém. Takže den co den masiruju, nahrivam pytlíček s peckami, teplou vámi dávám, cvičím, nosím, kapky dávám..furt dokola. A ještě k tomu jsou dva. 😁 Ale prý kluci na to trpí víc..nevím no, starší kluci byli docela v pohodě, nebo si to už nepamatuju. 😁 Já neměla dostatek mlíka, jedno prso nedalo skoro nic, a druhý mě dvě děti neutahlo..takže jsou jen na UM a je to jednodušší. Já jsem spokojená, oni jsou spokojení. Takže kojení je fajn, ale jestli s toho máš nervy…nechala bych to být.