Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Peťulinda29 Marťa měl 3 210g a Krýša 3 090g na dvojčata měli dost.
Příspěvek upraven 27.02.23 v 21:08
@Morgy2465 tak to je krásné teda malý měl 3kila a po porodu šel dolů s váhou domu sme odcházeli 2700 a teď ma 6 týdnů a jsme teprve na 3apůl kilech ![]()
@Peťulinda29 mě šli taky kluci s váhou dolů, ale rychle to dohnali, ale oni jsou dost velcí jedlíci, žádný tabulkový děti..😁 oni si málo kdy odpustí, že by si dali jídlo víc jak po třech hodinách.. každopádně doktorka s tím nemá problém, a já taky ne, když mají hlad. 🙂 A buď v klidu, každé mimčo je jiné, důležité je že malý nabírá na váze. ☺️
Holky taky se vám stane že vám mimča nechtějí spát? Já jsem s malým v jednom kole uspim ho a během 20 min je vzhůru a takhle to probíhá celý den vůbec mi nespí kdy teprve zabere aspoň na hodinku je až večer tak kolem 9hod a pak v noci mi usne na těch max 5 hodin nevím čím to může být nějaké rady prosim
![]()
@Peťulinda29 Mně malá nespí od porodnice. Ve dne max párkrát na půl hodiny až hodinu a to ji musím někdy mít celou dobu na rukách, skákat na míči a v noci to samé. Teď už se to začíná trochu lepšit, ale první týdny jsem spala max 2-4 h. denně. Do toho prdíky a teď ještě nachlazení, kterého se nemůžeme už 14dní zbavit
. Jinak příbírá až až, prý bych ukojila i dvě děti, říkala doktorka
. V pěti týdnech měla skoro pět kilo, tak uvidíme teď v pondělí.
Takže já moc neporadím, ale nejsi v tom sama. Navíc naše malá nechce být ani v kočárku, takže jsme zatím bez procházek doma
.
@Peťulinda29 ja sem to tak mela u prvniho a u druheho ted taky, jak zacali poradne videt tak jsou zvedavi a radsi hledi kolem sebe nez aby spali, postupem casu az mel syn vic pohybu, vic sebou mrskal a byl vic akcni tak byl taky vic unaveny a ten spanek se pomalu prodluzoval, vydrz urcite se to zlepsi ![]()
Ahoj můžu se připnout? Je tu někdo treba z okoli Benatek nad Jizerou?
@Morgy2465 Ahoj, jam vám to jde?
u nás jsme slavili ve čtvrtek 7 měsíců a Maruška 7kg a 0 zubů, Matěj 7,5kg a 3 zuby. ![]()
@Velešínka3 Ahoooj, u nás super. Klukům bylo 5.9. osm měsíců. Marťa 10.995g a 74cm a žádný zub. A Kryšta 10.555g a 73,5cm a taky žádný zub. 😃 Oba lezou jak diví, Kryšta už i sedí. Spinkají celou noc a jsou to neskutečný zlata. A samozřejmě všude jich je plno, zejména u starších sourozenců v pokoji, kde jim všechno vytahují. 😃 😃 Co u vás?
Tak to rozjedeme zase tady ne? Holky si udělaly soukromou skupinu
a všechny vycházely…i když top je asi fb co
@Kammina12 píše:
Tak to rozjedeme zase tady ne? Holky si udělaly soukromou skupinua všechny vycházely…i když top je asi fb co
Tak pokud vím, tvůj poslední příspěvek v té skupině je z dubna. Správkyně pravidelně třídí neaktivní členy skupiny. A pokud jsi nenapsala nic 7 měsíců, tak ji naprosto chápu. ![]()
@Kammina12 všechny vyházely
pravidelně jsi skupinu navštěvovala a nepřispívala, proto nechápu, proč to chceš rozjet tady? Abys mohla sledovat, kde se co děje u jiných?
Několikrát se ve skupině apelovalo na to, aby členky přispívaly, alespoň jednou za čas, ale navštěvovat skupinu denně a nic, to je opravdu zvláštní ![]()
Jinak se máme všechny moc fajn ![]()
Je to jak píšou holky. Pokud má někdo čas chodit každý den číst a půl roku nic nenapsat, tak má letenku. ![]()
Já ráda čtu
a prispovat pak už bylo nemožné
to byla denně taková smršť, že jsem měla co dělat to docitat.
Takže pak už jsem koukala jen letmo na novinky… ![]()
@Kammina12 píše:
Já ráda čtua prispovat pak už bylo nemožné
to byla denně taková smršť, že jsem měla co dělat to docitat.
Takže pak už jsem koukala jen letmo na novinky…
Tak pro vášnivé čtenáře jsou stejně vhodnější knihy. Zkus to
Tady je to spíš pro lidi, co chtějí diskutovat ![]()