Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, kluci jsou skveli, hned bych je ponuchnala ![]()
U nas se soi tak nejak stejne, jen v noci se budi na jedno UM navic oproti tydnum predeslym.
V posteli ji nemam. Tam mi leze Ema v noci…
Holkyyyy, krásný dětičky máte, tak já taky jednu
zapomněla jsem vám, že se mě doktorka Maxíka(dětská) ptala co jím, tak jí říkám, že jsem se poslední dny cpala jen plátkem masa s tortilou k obědu, a jinak pečivo a sušenky,…tak pak říká, že vidí, že jsem pohublá a že mám jíst všechno bez vyjímky!!! malej si prej musí zvykat, a mě chybí živiny z toho, co vynechávám, prej ne že bych měla jíst čočku po kýblech, ale třeba i tu trochu si dát…já jsem ráda, že malej neřve a dám si čočku, to určitě
a pohuble si teda nepřipadám, ale potěší to ![]()
Holky, mate krasne deticky!!! Vsechny!!! ![]()
Jsem s malou u nasich na Morave. Poprve jsem s ni jela tak daleko (260km). Celou cestu spala. Jen byla dlouho v sedacce a pry se to nesmi u deti, ktere jeste nesedi. Ale jak jsem to mela udelat? ![]()
AHojda holky, nadherne deti ![]()
u nas dalsi desna noc, horsi jak ty predesle, jsem zrala na masli
bud se to za par dni srovna a nebo me odvezou do bohnic. uz jsem si v noci rikala, ze ho odstavim a bude treba v noci lip spat, vzdyt ja musim taky byt vyspana ![]()
@Mája B no to chapu, taky si davam pozor na jidlo, protoze nektere veci nesnese, ale uz se mi zdalo o zeli, bucku na cesneku a knedliku
a prej nenadyma cervena loupana cocka ![]()
@kamkakamka bud v klidu, nevozis ji tak preci denne, jednou za cas to zvladne a bez ujmy, ver tomu
ja taky jezdim s prckem k nasim ![]()
Devcatka, krasna miminka mate
, jsou to nase poklady, co
.
Asi trochu opozdena otazka, ale kdyz delate UM, tak kdyz chcete udelat napr. 90ml, tak date 90ml vody a pak 3 naberacky UM? Ono to pak je vzdycky ve skutecnost vic, zrovna dneska jsem koukala, ze na 180ml vody a po pridani UM je toho dohromady 200ml…
A u cajicku, jaky cislo savicky pouzivate?
A teda taky prikladam fotecku ze vcerejsiho rana ![]()
@crazyidea Mikula je sladous
![]()
@kamkakamka neres sedacku, proste jinak to udelat nejde - pokud nemas ditko v sedacce denne X hodin, vubec to nevadi… ja mam autosedacky dve, jednu mam furt doma, vypodlozila sjem to rucnikama tak, aby mala nesedela uplne, ale spis pololezela, na madle ma hracky a miluje to tam - odkladam ji tam, kdyz si chce hrat nebo kdyz jdu pripravit mlicko…nekdy mi v tom usne tak na pul hodky…a vyvojove je uplne OK, pater ma OK, byli jsme ve stredu u MUDr. a chvalila malou, jak se hezky vyvyji a jak je vse OK (s drzenim hlavicky atd…), i kdyz o tom, ze nemam malou porad na zadech jsem radsi nemluvila ![]()
hraci deka bohuzel neuspela, mala na ni neche byt, protoze na zemi nevidi ![]()
@Schara u nas se taky prestalo spat - naposledx spala celou noc ze soboty na nedeli. Jsem taky unavena, ale dnes me laska nechala spat skoro 5 hodin v kuse..sand jen spurti nebo ma reakci na ocko a prejde to a zas se k tem svym 7-8 hodinkam vrati ![]()
@Deeh jojo, s tim praskem je to vic - vzdy pripocti 5ml=1 odmerka, takze 90ml vody je 105ml mlika, 120ml vody je 140ml mlika atd…
ja si pisu, kdy a kolik mala vypije, a taky si musim davat pozor, abysćh nepsala mnozstvi vody, ale realne mnozstvi mlicka ![]()
jinak u nas je reakce na druhe ockovani
mala mela vecer 38,5 teplotu v zadecku, nechtela spat, knourala, byla horka…dali jsme cipek Paralen na noc (cely, ma uz 7 kg bez asi 100g) a spala pak lip. Dnes porad knoura, ale ma uz jen 37,5 a chudnka ma natekla ta mista, kde ji pichli, a zacervenaly vpich - mazu troskou fenistilu…nechavam ji dnes spat i pres den, tak asi mi to oplati v noci a bude cila, ale hlavne, aby ji bylo lip, kocicce moji
na prvni ocko reakci nemela zadnou…davame hexu+prevenar ![]()
@stephora celou noc me nenechal aspt jeste ani jednou
ale kdyby se vrati k tem svym 5ti hodinam byla bych rada. no navic kazde kojeni trosku bojujeme, takze asi spurti…
neboj za dva dny bude Oliv v cajku jako by ani ocko nebylo
nas to same ceka za 2 tydny.
jinak na nozickach vse ok
tak jsem rada ![]()
@Deeh to je bobanek roztomilej ![]()
@kamkakamka já se taky pridam k tomu, ze mám malou často v autosedacce a vše OK. A zavidim, ze Ti Jasminka cestu pfospinkala, Lill v autě zásadně nespí
Tak cesty kamkoliv dal jsou fakt zážitek
Uzijte si to u rodičů.
@stephora tak jak už víme, děti máme identické, u nás je to same. Dnes je po očkování, zatím bez teploty, ale je uknourana.
Jinak KO ve 4m 7100g a 65cm. Dostala jsem další info k prikrmum, tak se prý nemám bát dělat i polivcicky a klido ji jen vařit a netřeba kupovat skleničky. Prý i k zahušťování mužů použít mouku - ale já zahustuju krupickou ty dětský jídla… jen nesolit a tak… Tak jsem rada, ze ji mužů zestrit jidelnicek. Jo a mám dávat o dost víc tekutin, aby neměla z tech prikrmu tuhy hovinko ![]()
@Barčí1411 @kamkakamka @stephora
tak to, že vám děti vydrží v autosedačce, závidím. Mikula v ní doma sedět vůbec nechce a v autě je to vždycky sázka do loterie, někdy usne a někdy si i v autě zařve! jsem zvědavá, v čem ho budu krmit, až budeme začínat s příkrmama ![]()
@Deeh
teda, to je vlasatý miminko ![]()
a mně doktorka říkala, že k UM zatím vůbec čaje dávat nemám, ale kdybych dávala, tak bych asi používala savičku s nejmenším otvorem, takže jedničku
@crazyidea já mám pro Lill už zidlicku - da se polohovat, takže v tom ještě nesedí, ale pololezi, stejně jako v autosedacce ![]()
Ahoj holky,
stále si tu vás pročítám. Taky se pochlubím s tou naši princeznou.