Poradna duly
Jana Čurdová
@crazyidea juuu, to je milacek
Jinak ja mam Lill na UM, takze k savickam - mam Avent a ted „dojizdi“ savicky 3+, doma uz mam savicky 6+ - uz jsem ji zkusila a vyzunkla svych 180ml jako prd - snad jeste cekala, ze neco dostane
Ale ma spurt a prdy, takze jsem dala zpet jen savicku 3+, aby se pri tahani unavila a nehltala. Myslim, ze 6+ dam az na kasicku pristi mesic (ukonceny 4.mesic) ![]()
Majo - tak jasne, nejak se zvladnout musi. Ale stejne to obdivuju. Ja si tu stezuju s myma holkama, a to je Lill vlastne spac a Ema samostnatna… Ty mas docela honicku, ale i tak mne chapes, proc si jdu lehnout radeji o pulnoci…
![]()
@Barčí1411
no já právě zkoušela tu savičku 2, u které je označení od 1m, ale Mikuláš se fakt zalykal, tak prostě zas nevím ![]()
@crazyidea ja bych to zkousela - Emicka se mi davila i po 0+
Desne dlouho ji trvalo nez se naucila pit z flasky, natoz potom ze savicky s vice dirkama. Zkus mu tu flasticku jakoby min naklonit, aby nemel sanci toho do sebe naklopit hodne. No a zkouset to. Ja nevim, jak Mikulas, ale Lill, jak hodne tahala, tak mi u toho usinala a moc nepila. Pila jendu flasu tak na 2×-4×!!! Koupila jsem novou savicku a jak bastila hezky - zadny usinani, zadny piti jedny davky na 4×. Ted spurtuje, takze nemuzu rict ani tuk - basti jednou tak, podruhy onak, hlta, takze se davi, potom u toho zase chrape…
No, zkus, uvidis. On si to tahani zreguluje brzo. Ted je zvyklej tahat hooodne - mne prijde, ze to pres tu savicku 0-1+ vubec netece ![]()
Ahojda holky, tak musim rict vcera po dlouhe dobe pohoda den i noc
a v noci byl vzhuru 2× a pak jsem ho mela v posteli od pul 5 a to se teda taky 2× vzbudil a hledal prso, ale on si 2 potahne a usne
jestli na zizen nevim, ale spali jsme do pul 8 ![]()
@stephora jsem rada ze spani na balkone se osvedcilo ![]()
@Barčí1411 je jasne, ze nebudes porad tahat korbu tam a z5. Znami to maji vyresene jednim starym kocarem na balkone ![]()
Mela jsem ted Filípka v kosiku a on si vynutil jit na deku a ted se tam prevaluje a „mluvi“ s hrackama a ja v klidu snidam
to je vam sranda na nej koukat ![]()
@crazyidea ja kdyz dokrmovala, tak jsem mu dala 2 (taky avent) a zvladal to pekne, ani se s tim jidlem tak necrcal
jinak je mikulas uplne kouzelnej v tom zavinuti a v te hacce
nas filipek zavinuti uz nesnese, potrebuje machat rukama, i kdyz u usinani mi obcas nafackuje kdyz je v takovem polospanku a zabira ![]()
Tady jednu jak si hraje. Ale holky jak vezmu fotak, zira na fotak a je po usmevech, takze musim byt nenapadna
![]()
@Schara ja zadnej starej kocar nemam
Jinak bych ho tu uz mela
My uz budeme sundavat korbu a instalovat sportak, takze korbace frknu na balkon potom. Ona je docela velka, takze jeste par mesicu na balkone poslouzi ![]()
Jinak ja mam balkon podel kuchyne a obyvaku, takze malou uslysim. Jinak spousta chuvicek vydrzi byt tu chvili na balkone s prckem.
Filipek je zlatouckej. Jak se porad rehni, broucek
![]()
@Barčí1411 no on se porad nerehni
ale kdyz se mu clovek hodne venuje tak je to celkem smisek
a dneska se na sebe rehnil do zrcadla a chnapal po sobe rucickou, vim, ze nevi, ze je to on, ale zrcadlo ma rad ![]()
vy uz budete vytahovat sportak jo? kvuli tomu, ze lill nevidi ven nebo proc? ja at neco treba taky nepropasnu ![]()
ja nechapu prave, ze se mi tachuvicka v tom kocarku vypne za chvili, ale doma ede normalne, tak jestli je to tim chladem. ale ja mam pootevreno a maleho slysim taky, takze pohoda ![]()
@Schara sportak spis z praktickyho hlediska
Ven vidi z korbicky - da se polohovat, ale tak za mesic uz ji dame do sportaku - on je resenej skoro stejne jako korbicka. No malej je uzasnej
Ja mela pro Emcu obyc chuvicku a venku mi funguvala, tak si myslim, ze ty lepsi by mely fungovat taky. pro Lill nemam chuvicku - mam, ale je na prd
Koupil Rick a nejak to nevychytal ![]()
Baru, Vikča mi šla taky ve 4měs. do sporťáku, v hluboký jak byla vzhůru byl řev a tenhle začíná stejně ![]()
Filda je krasavec
![]()
@Schara Parádně se směje. Sam mi taky začne zírat na foťák a je po úsměvech, když ho chci fotit ![]()
Se sporťákem máš ještě spoustu času - správně by se měl začít používat od chvíle, kdy dítě samo sedí. Ne že se udrží v sedu, když ho do něj posadíš, ale když se umí samo z lehu na bříšku posadit - teprve pak je na sezení připravený, aby si neničilo páteř ![]()
@crazyidea Mikuláš je hrozně roztomilej, jak spí zamotanej
O nás taky pořád motáme do osušky, když usíná na zádech ![]()
@Iškaa no to samozřejmě nesmíš do sedu, ale já to konzultovala tenkrát s dr. a říkala, že když ji jen pozvednu trochu, ničemu to neškodí, mě jde sporťák teda i do úplného lehu, takže je to úplně jedno
mýmu synovcovi je 10 měsíců, sám ještě moc nesedí, je velikej a do hluboké korby se nevejde už 4měsíce, takže nebylo zbytí ![]()
Dnes u nás krásně svítilo sluníčko, tak jsem zkusila Mikulu uspat v kočáru a kyž usnul, nechala jsem ho zaparkovanýho pod oknem koupelny, kde jsem ventilkou protáhla šňůru od chůvičky a super, Mikula vydržel spát bez ježdění 2,5hodiny ![]()
@Barčí1411
dnes už pil Mikuláš dvě dávky se savičkou číslo dvě a relativně s úspěchem, moc se „netopil“, jen mu to tedy víc teklo z pusinky na krk, takže jsem musela pokaždé převlíkat, ale to nevadí, rozhodně pije víc, než tou savičkou číslo jedna, takže budeme trénovat dál ![]()
@crazyidea ahoj, mám taky aventí lahvičky a z jedničky pila Oliv asi až do konce 2.měs - já nějak nepostřehla, že bych jí měla koupit větší už teď - myslela jsem, že ty dírky jsou jako u UM - jednička do půl roku, dvojka od půl roku atd…
nojo, prvomatka
![]()
Oliv si musela na saičku zvyknout - dávala jsem jí z ní pít jen, když byla klidná…když se vztekala (některá krmení takhle máme), tak jsem jí radši dala menší dírku, aby se mi nezalykala…
No a ted děláme to samé s dvojkama a přechodem na trojky. Když tahá z dvojky, tak usíná, je to moc pracný asi, z trojky vyzunkne natotata
Takže z dvojky krmím večer a nebo když fakt nechce spát a jinak z trojky ![]()
Ahoj holky, hlasime se po delsi dobe. Dnes na trimesicni kontrole 62cm a 5,3kg
bohuzel jsem cekala aspon 5,8 - takhle mala pribrala za poslednich 5tydnu pouze 400g..co jsem neklid a krouceni pricitala prdikum, tak byl pravdepodobne hlad a ja si ted pripadam hrozne, ze jsem ji nechala trapit hlady… Doted jsme jen kojili a musime zacjt s prikrmy - vim ze jste to tady taky uz resily - nevim jake mlicko zvolit (zatim asi premyslim nad Hippem?)- protoze nekdo rika ze nutrilon zacpava, nekdo ze Beba… Tak nevim…
A hlavne jakou zvolit metodu.. Jestli misto jednoho kojeni vecer dat davku a jinak ji „trapit“ nebo po kazdem kojeni treba 30 na dopapani…? Uplne me u te vahy polilo… Mala u kojeni vzdy usnula a kojime cca po 2 hodkach, tak jsem si rikala ze je napapana a ze spinkne..a dr ze pry se nejspis vzdy jen vysilila a usnula ![]()
@crazyidea My máme taky Avent a od konce druhého měsíce máme savičku č.2 a všechno v pohodě jen jak píšeš ty, teče jí to všude možně takže dávám bryndák a na něj ještě plenu abych nemusela pořád převlékat.
Holky můžu se zeptat jak Vám děti v 3,5 měsících během dne spali? Naše malá totiž vydrží dopoledne max. 1,5 hodinky vzhůru a odpoledne a navečer tak po hodince, jinak řve jak tur a není k utišení ![]()