TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2663
11.2.14 12:43

@Schara možná se ptám blbě, ale jak vlastně zprocesovat to dávání na balkon? prostě ji v čase prochajdy obleču do kombinézky, čepičky a rukaviček a položim jí na balkoně do kočárku? mám nějak chvíli houpat a být u ní než usne?

normálně ji totiž musím snést ze 3.p. a dát dole do kočárku a vyjet ven, což mi takhle odpadne, ale netušim, zda pochopí, že může spát i bez toho… :)

taky řeším, jak uslyším, že se budí, když je zima a nejde mít otevřené dveře na balkon…zas aby nevřískala na celé sídliště, než přijdu na to, že je vzhůru a čas ji dát dovnitř :mrgreen: přeháním to, samozřejmě, ale nechci, aby tam plakala a kolemjdoucí se podivovali, že ji nechám plakat na balkoně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
11.2.14 14:11

@stephora ja ho normalne obliknu jako na prochazku, fiknu do kocaru a na balkone ten pul metr jezdim tam z zpet :) dokud neusne, nekdy to trva a nekdy je to hned. prvne jsem tam mela chuvicku v kocare ale v te zime se mi porad vypinala. tak mam otervne malinko dvere od balkonu i od pokoje (nemame balkon v obyvaku ale v detskem pokoji) a chodim na nej koukat chvilema :)
ja nakonec vyrazila ven a ted dospava na balkone jeste :)

@Barčí1411 no ja si nikdy na nocni vstavani nezvyknu, je to narez pro me, ale co uz. nj tak ty chodis spat pozde, to ja nemuzu, jinak bych byla uplne mrtva. malej taky brzy vstava :) jako bonus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
11.2.14 14:20

@Schara oblikla jsem ji jako ven, dala na balkon (mame ho v obyvakokuchyni) a chvili „perovala“ :) a spi :) tak uvidime, jak dlouho tam vydrzi, nakukuju oknem, zatim spi, asi 20 minut :) venku takhle spi v poho hodinku, ale to se „jede“…
oni nam totiz dnes nejaci remeslnici v baraku bouraji pricky ve dvou bytech pod nama a je to strasnej hluk, mala mi ve 12 nechtela jist, lekala se…na balkone to tolik slyset neni jako v byte, tak snad se trochu lip prospi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
11.2.14 14:52

@kamkakamka @stephora krásné fotečky, prťátka jsou úžasný :*
U nás se běžně vstává 2× za noc a pak spíme i do 9.30 tak jsem ráda, že se alespoň dotáhnu když nespí celou noc. Nezkoušela jste už některá ty kaše na noc?
@stephora já dávám malou na terasu ven, když jsem líná jít na procházku a dávám do kočárku chůvičku, protože malá má přes den strašně neklidné spaní, dokud se s kočárem jezdí tak v pohodě, ale jakmile stojí tak ve spánku řve i 20× do hodiny a to je schopná takhle spát i 3 hodiny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
11.2.14 17:04

@lucyfree, @Schara dnes jsem taky byla líná jít ven, nakonec to ale byla škoda, bylo hezky :) ale malá spala venku 2hod! spala by i dýl, ale vzbudila jsem ji - byl čas krmení a nespala by mi v noci…

chůvičku jsem do kočárku nedávala, jsem cca 1,5m od balkonových dveří, takže bych ji slyšela…ale nebylo treba, spala jak zabitá :*

@lucyfree děkujeme :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
11.2.14 19:57

@stephora ja ji tu korbicku brzo na balkon dam - uz se chystame nainstalovat sportak. Jinak ja bych ji musela kazdy den tahat sem a tam a to se mi nechce. Minimalne rano chodime do kramku, takze bych jen tahala korbu nahpru a dolu. Jsem lenoch na tohle. Hlavne mam co delat, abych snesla a vynesla dite a kramy. Do toho mi zzdrha Ema :lol: Takovy moje „omluvy“ za lenost.

@Schara :( kdyz ja to jinak nedam, kdybych si vse neudelala ten den. Potom se tu brodim v kramech od Emy, haldou pradla nebo stojim jen u sporaku. Samo ale nechodim do postele vzdy jen o pulnoci. Jdu I v deset :lol: Jenomze Ema usina prave kolem 22hod.,pak to tu pofackuju, vytahnu mycku, seberu, popr. povesim pradlo, dam sprchu-vanu a je skoro pulnoc. Druhej den bych toho mela moc a nezvladala bych se venovat poradne ani jedny z holek :( To uz mam vyzkouseny :lol: Proto porad rikam, jak obdivuju treba Maju, ktera ma deticky o necely 2 roky od sebe, jak to perfektne zvlada. Ema se preci jen uz sama „obstara“ - jidlo, WC, piti, nejak se sama zabavi, nahani kocku, maluje si, hraje si sama v pokojiku… behat jeste za ni - padnu na hubu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4004
11.2.14 20:12

Čau kočky :) spurt :) tohle já nějak neznám :D Maxík je nenažranej furt, celou noc spí vedle prsa a jak ho probudí prd, což je asi po půl hodinách mi přijde, tak knikne, já zacvičím s nohama, lehnu, dám prso a on dudlá a spí dál, by mě zajímalo, kdy půjde do postýlky, ptže skákat furt k postýlce, by mě mohlo… :D

jinak taky vedu kočár na balkoně, Vikča jak byla nachlazená a nechodili jsme ven, tak se to šiklo, že aspoň malej byl na vzduchu, ale dlouho v něm nevydrží, ani v jedoucím…dneska spal do 9ti, pak usnul až po 13. a spal 2 a půl hodinky, a pak 20min v manduce, jeho jedinej spánek dnes, tak snad teď bude spát až do rána…

tak já jdu žehlit :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4004
11.2.14 20:16

@Barčí1411 taky chodím spát kolem půlnoci, snažím se uvařit na 2. den, abychom mohli dopo ven, někdy je to makačka, ale jsem ráda, těším se, až si za nějakej čas vystačí a já si dám kafíčko a nohy hore :lol: :lol: :lol: :lol: není co obdivovat, nějak to jít prostě musí :) chtěla bych, abymi Vikču vzali do školky, ale nevím, musím povyplňovat přihlášky a děj se vůle boží, třeba jen na dvě dopoledne v týdnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
11.2.14 20:48

Ahoj holky, tak u vás všech spurt a náš Mikuláš tento týden zas pro změnu jí mnohem méně než jsem u něj byla zvyklá…vypije max 120ml a to ani ne při každém jídle, tak doufám, že se z toho nevyvrbí nějaká nemoc.
včera mě napadlo, že mu zkusím na lahev dát savičku číslo dvě - používám lahve Avent - a tam ty dvojky mají značený, že jsou od 1měsíce, ale Mikuláš se při jídle málem utopil, tak jsme se zase vrátili k savičkám číslo jedna, což jsou podle značení Aventu savičky pro novorozence, tak mě právě napadlo, jestli nejí míň, kvůli tomu, že je línej sát… ach jo, kojit, tak tohle člověk neřeší…
jak to máte vy se savičkama na lahvích??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
11.2.14 20:52

A ke spaní v kočáru - tak u nás je to tak, že Mikuláš usne, ale až tak za půl hodiny co jezdím po venku a pokud bych se nezastavila, tak věřím, že by spal třeba i dvě hodiny, ale protože teď dost fouká, tak se většinou po hodině vracím domů a nevím, jestli má ten náš prcek nějakej radar, ale vždy, když se blížím k našemu domku, začíná se vrtět a jakmile s kočárem vjedu do chodby, do pěti minut je vzhůru!
máme sice zahrádku, ale protože jsme se přestěhovali do novostavby těsně před mým porodem, tak zahrádka je zatím nepoužitelná, je tam zatím jen hlína (takže v tomto počasí bahno), až teprve na jaře budeme sít trávu a zahrádku nějak zprovozňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
11.2.14 21:00

Nám se doma dost osvědčuje na uspávání a spaní přes den závěsná Hacka, měli jsme jen košík, ale houpačka se na spaní osvědčila mnohem víc, v košíku si Mikuláše převážím když je vzhůru aby na mě viděl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
11.2.14 21:13

@crazyidea Jůůůů, ten je roztomilý. A to máš nějak připevněné ke stropu? Vidím, že zavinuješ. Malé se zavinutí nelíbí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4004
11.2.14 21:17

@crazyidea to je luxus, to by se mi taky líbilo, u nás zavinutí taky neprošlo :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
11.2.14 21:28

@kamkakamka @Mája B
Mikuláš by první měsíc šíleně uřvanej, takže jsem pátrala, co všechno pomůže a pročítala jsem různé diskuze až jsem narazila na doporučení a odkaz na metody dr. Karpa, koupila jsem knížku a zkusili jsme to - zavinout, houpat, bílý šum, dudlík na usnutí a zabralo to :), Mikuláše se nám tak dařilo zklidnit a dokonce jsme zjistili, že když je zavinutý, že líp usíná i dýl spí…
ale to možná bývávalo - teď se mi zdá, že se budí právě kvůli tomu, jak chce dostat ruce ven… tak uvidíme, jak dlouho nám to zavinování ještě vydrží.
ono stejně podle toho co jsem se dočetla v té knížce, tak to zavinování doporučuje hlavně na první tři měsíce, pak už prý většina dětí zavinovat nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
11.2.14 21:35

@kamkakamka
a ta závěsná kolébka se dá zavěsit ze stropu - do stropu se dá hák, nebo se k tomu dá koupit i stojan a také něco jako hrazda do futer dvěří, no a pak se to dá samozřejmě pověsit kdekoliv venku - např. na pergolu přes trám, přes větev apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí